Отговори
# 555
Момичета, това за физиологичната жълтеница и даването на водичка ми беше много интересно за сверяване на "часовника".  Hug
Нистина СЗО препоръчва да не се дава вода, но май има значение сезона и географската ширина. Може би лятото при високи температури организмът да има нужда от вода, обезводняването също не е препоръчително,но най вероятно е индивидуално за всяко бебе и мама!
Деня беше чудесен и навън беше пълно с бебоци и колички  Party
Нямам търпение да дойде вече месец март и да почваме да влизаме в девети месец ....е има и доза притеснение и малко страхове,покрай раждането,но щом е влязъл бебо ще трябва и да излезе.
..Wink Wink Wink

# 556
Здравейте,
Да дам отчет  Grinning
Днес бях на преглед (32г.с. + 3 дни) и ми казаха, че бебо тежи 1.500 кг. Главичката му отговаряла на 31 г.с., но това не било притеснително. Нищо не ми казаха за килограмите му обаче. Наясно съм, че може би апаратите не са точни до 100 %, но има една малка топка напрежение в корема ми   Tired
Като цяло не се притеснявам, защото знам, че ако имаше нещо нередно, доки щеше да ми каже.

# 557
Нямам търпение да дойде вече месец март и да почваме да влизаме в девети месец ....е има и доза притеснение и малко страхове,покрай раждането,но щом е влязъл бебо ще трябва и да излезе.
..Wink Wink Wink
Май само аз не бързам, а притеснението хич не е малко Grinning В събота се видях с родителите си, те се притесняват много повече от мен - отстрани сигурно е още по-трудно. Представям си, живот и здраве, след време когато сестра ми чака дете колко ще се притеснявам и аз.
Сега, в края на бременността, осъзнавам колко хубави са били тези месеци въпреки всичко. Като минавам покрай някое местенце, на което съм ходила в началото на бременността, ми става толкова миличко Heart Eyes
Момичета, понеже днес поръчвах многократни пелени, в сайта, от който поръчах, имат страхотни играчки от естествени материали. Поръчах това котенце, а тук има още сладурски работи. Има и за по-големи деца, много се зарибих Sunglasses само да сме здравички и ще поръчвам още, когато порасне Heart Eyes

# 558
  • Нейде из лудите гори...
addicted, благодаря за сайта, не бях попадала на него , а изглежда ще се пазари Simple Smile Ти какви пелени избра?

Soul4e, вероятно щяха да ти кажат, ако имаше нещо , все пак ако ти е толкова притеснено, консултирай се с още един лекар  Peace

Аз на 01.03 влизам в 9... времето литна, днес уговорих и сесията на неродена Петка, цял следобед се припичах на слънце и само количка ми липсваше  1stroller Притесненията ми са като миналия път , а именно дали с бебето всичко ще е наред, от раждането не се притеснявам.

Темата за захранването е доста обширна и не е зле от рано да се запознаваме с начините и методите, каката е захранена по метода на Рапли, живот и здраве и бебето ще се храни само  Peace

# 559
Addicted виждам в сайта, че продават жирафчето за зъбки. Тук е супер популярно. Не знам дали има дубайско бебе без тоя жираф хаха

# 560
Аз много го оглеждах тоя жираф и му се чудех какво прави при залъгалки и чесалки за зъби.  newsm78 И всеки път като го видя, си казвам "ще проверя!" и забравям.

# 561
addicted, благодаря за сайта, не бях попадала на него , а изглежда ще се пазари Simple Smile Ти какви пелени избра?
Поръчах тези http://www.babipur.co.uk/pop-in-newborn-nappy-pack.html
Исках размерът да е за новородено и да съхнат бързо, понеже нямаме нито сушилня, нито тераса - дрехите съхнат на сушилник. Иначе най-много ми харесват all in one, но у нас ще съхнат много бавно. Първоначално ще редувам с памперси, по-нататък ще купя още многократни пелени. Най-омразни са ми дните, в които трябва да нося дамска превръзка. Особено в по-топлите дни. Представям си, ако цялото ми дупе, а не само отдолу, беше в дамска превръзка, и то не 7 дни, а повече от година...  Laughing ужас, поне за мен! Искам дупенцето на бебока да може да диша, а и няма да пера аз, а пералнята. Има и функция за пране до 1 кг, така че напълно ме устройва.
Почти 4 ч. е, а съм будна. Имах контракции в легнало положение и станах да будувам на дивана.

# 562
  • Нейде из лудите гори...
Надявам се болките ти да са отминали  Hug

Джобовете излизат сухи почти от пералнята, малко повече подложки и ще са ти ок.  Peace Аз имам основно All in one, ама при мен положението е малко "прекалено", щото са повече от 20  Mr. Green
За превръзките съм на същото мнение - не съм ползвала от миналия път след раждането и сега дори не знам какви да купя, много не ги обичам  Crossing Arms

# 563
Здравейте, да попитам някой да ражда в Шейново в София и някакви впечатления?

# 564
Аз ще съм там Simple Smile Наложи ми се и да поседя в началото на бременността там и съм мн доволна от лекарите при все,че моето АГ не работи там.Всяка втора и последна сряда имат ден на отворените врати от 14 часа с предварително записване и може да идеш и да видиш родилна зала.Аз утре съм на отворените врати.Кумата ми е акушерка в родилна зала и единственото за което ме предупреди,ако се наложи раждане преди 9 месец да се избере друга клиника,защото много от неонатолозите отговарящи за недоносени деца са напуснали и е останала само завеждащата неонатологичното отделение,а тя няма как да е нон-стоп там.

# 565
Къде бихте ме насочили да отида, аз съм раждала преди 10 години и нещата много са се променили дайте мнения или лични наблюдения.Благодаря предварително Simple Smile

# 566
Здравейте мами  Grinning

Последните седмици не ми остана много време да пиша, с тази грипна ваканция си имах занимавка с бъдещата кака!
Да се похваля растем добре, аз още по- добре, въпреки всички мои усилия да се храня с ниско калорични и полезни неща си качвам като за световно, но и бебо е много добре.В 31г.с. сме около 2200г., но разбира се дали е така ..... Дано!
 Всичко му е наред, добре се чувства, за сега изпарява идеята ми за нормално раждане, седалищно е ! Но каквото е писано това.
Като пример от някой от вас се активизирах и изпрах количката, останаха дрехите, но искам да боядисаме навсякъде, да изчистя всичко и тогава.

Някой мами питаха за Майчин дом Варна. Не се задълбочавайте в мненията на околните, направете това което усещате Вие! Във всички болници има неприятни случки, мисля положително и това е! newsm17 През 2008 родих там дъщеря си! Ако някой иска подробности да пита или на лични, ако не иска да пише тук, ще ви кажа това което знам и съм проучила!

Боже колко хубаво , че съвсем скоро някой от вас влизат в 9 месец, стискам палци и първите бебета да се родят без никакви проблеми!!! Не останало Simple Smile newsm44

Пожелавам Ви един слънчев, усмихнат и прекрасен ден!!! newsm51 newsm08

# 567
И аз ще съм в Шейново,наложи се да полежа там и имам пресни впечатления,които са добри,иначе преди години раждах там баткото.
Направили са ремонт и с изключение на банята условията са хубави.Всички от акушерките бяха много внимателни и мили.
Когато дойде нашето време ,мисля да бъда с избор на екип и вип стая за да ми е по спокойно. Казаха ми ,че сега може бебетата да са през целия ден с майките си ако тя иска , а може и да ги водят на 3 часа.

.......
П.п. Само да се допълня , че една приятелка миналата година ражда в Шейново без избор на екип ,само с направление и те не са и искали нито една стотинка допълнително за упойки или други неща,което мен ме впечатли.
Другото е ,че наистина има много добри специалист и там,но най важното е майката да се чувства спокойна и обгрижвана независимо коя болница ще избере!

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 09:27 от Добро Утро

# 568
Здравейте, да обясня първо за яйцето. Племенниците ми са къпани така и при двамата проблеми с обриви нямаше никакви. Когато се разбие жълтъка той става на пяна и измива много деликатно. При голяма част от биошампоаните, а и не само се използва. Знам, че е гадно но аз съм ползвала дори с екстракт от плацента. Нямах коса и имах ужасни проблеми с кожата сещате се от какво. Пробвано е върху мен и ефекта е много успокояващ.
За праха за пране като марки ми препоръчаха Персил или Лекс (Рекс) на Медикс. Взех втория вариант, че първия нямаше малка опаковка, а не ми се разнася в Тутракан огромна туба да я разлея в колата. Прах и ми допадна, преди това пробвах с Ариел е отмирисване няма. За гърдите днес съм на преглед и тонове, смятам да питам. Сякаш проблеми нямам, едни колеми гърди с огромни зърна са станали. Мъжа ми бая ме заглежда Simple Smile
Аз съм все по-зле нощем и днес ще ида до банката да осигуря финансовата част за раждането. Както и да го смятам, където и да избера все се заформя приятна сума. За упойка питах и ме резнаха, ама може да си направя устата пак.
За вас не знам, на мен всичко ми е готово.

# 569
Аз също смятам да раждам в Шейново, и се надявам докато дойде време да наемат добри неантолози, защото се очертава малко бебче:) За епидуралната упойка- лично май ще я пропусна, защото предния път спря родилната дейност, след като я сложиха.

Общи условия

Активация на акаунт