Отговори
# 645
  • Нейде из лудите гори...
Тромаво ми е, особено като легна... голяма мъка да се обърна.
Като вървя бързо се запъхтявам, не мога да си свикна с габарита последната седмица... нооо още малко остава.

Ограничител за спане няма да купувам. И моят опит ме учи , че има всевъзможни ненужни неща на пазара. Миналия път пазарувах, пазарувах, та накрая раздадох и продадох.  Peace

Както и комплект за изписване - не ми харесват. Миналия път когато родих ММ ходи и избра тоалет за изписването, но не готов. Справи се чудесно, мисля този път да му оставя отново това удоволствие.  Peace

# 646
Здравейте момичета!Не съм писала от доста време, но ви чета и не пропускам нищо!Вече нямам търпение да настъпи така дългоочакваният момент!До скоро се разхождах по цял ден,но тези дни нещо се чувствам доста тромава,кръста също ме наболява,не мога нито да седя ,нито да лежа ...Предната бременност ми беше много по-лека и почти не я усетих в сравнение с тази. ...Петък излизам в 45 дневният и мисля да си почивам активно и да си чакам щастливият момент!Иначе съм подготвила всичко необходимо-напазарувала,изпрала,изгладила...довършвам си болничният сак...Но пък все още не съм решила проблема с името...дилемата сега е Светослав или Станислав !Ще се радвам на коментари и мнение от ваша страна ..

# 647
Здравейте всички Simple Smile

Аз не съм се включвала в темата/ите от онези първоначални моменти на радостна суматоха през лятото на 2015.

Бих искала да попитам, ако вече сте обсъждали темата за естествено раждане, къде и как (в София), дали някоя от вас може да ме насочи приблизително къде да ви прочета, за да не създавам излишен спам с въпроса тепърва. Simple Smile

Ние очакваме Бръмбазъчка на 9 април и времето си наближава.

А днес бяхме на отворени врати в МБАЛ "Надежда" и, ако някой се интересува - мога да споделя. Също и за 1 АГ от отворените врати преди около 2 седмици.

Peace, Julie

# 648
Иванче, аз съм за Светослав Simple Smile

Lovethief, аз ще раждам в клиниката на Щерев. Много добри отзиви чух за там. Но и парите са повечко Simple Smile
Ето ти линк към темата за самата клиника, там можеш да питаш всичко, което те интересува!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=266240.4470;topicrefid=20

# 649
Zina, на кое казваш Депо Борса?

# 650
  • София
addicted2U, много се радвам, че и Защо обичта е важна, ти е харесала Simple Smile Аз последните години много книжки на изток-запад прочетох и много ми харесва подборът им, все готини неща издават на български. Бебето философ също много ми хареса, има PDF откъс по-надолу, да се ориентира човек за какво става дума Wink

New Reality Аз също имам Книга за бебето, не съм я чела цялата, защото си я купих от интерес, когато моя син беше вече голям, но ми допаднаха секциите, които съм прочела. Тези на Харви Карп и най-вече клипчетата ми бяха от голяма практическа полза. Близо до бебето на Василена Доткова също ми хареса. В общи линии взимала съм си по нещо от различните книги, дори и от тези които не са ми паснали като идеи и подход - поне съм се ориентирала какво евентуално не бих искала да правя Wink На Спок конкретно само откъси съм чела, на мен също ми се видя остаряла Simple Smile С годините съм си събрала доста книжки за кърменето, отглеждането на бебето и детето. Интересното е, че сега като си препрочитам части от тях и виждам и осмислям нещата по нов начин, на база миналия опит.

# 651
Иванче, на мен лично ми харесва Станислав повече Hug
Абел, благодаря, ще погледна и тази книжка Hug
Така, като чета описанието на книгата, мисля, че ще ми хареса!

# 652
Иванче, много близки тези имена, как да избереш? Simple Smile И двамата ли сте в дилема? Кръщавате на някого, или просто ви харесват. Ако си вярваща, отиди запали една свещичка, помоли се и на излизане от църквата, което ти надделее.
Ние имахме малко драма с името, но накрая едно от мен и едно от таткото, стана работата. Не харесвам изкривени и двойни имена, но това е от класическите, така че става Simple Smile

# 653
И аз се чувствам тромава ...и то много от последните две седмици.Уморявам се по бързо и при по дълго ходене доста ме ноболява кръста,да не говорим,че по всички възвожни мършрути съм разучила къде има и могат да се ползват тоалетни.Наличието на тоалетна ми е особено важно при всички излизания  Crazy
Вие шофиране ли още,аз го правя ежедневно обаче волана буквално ми опира в корема и излизането от колата изисква специална позиция и нагласа. Crazy , и определено незнам още колко ще се справям.

Има доста излишни неща по магазините,не е нужно според мен да се презапасявате с излишни вещи преди раждането. Винаги може да се купи и след раждането ако нещо потрябва,това не е проблем!

Книжка за отглеждането имам на др Спок,но като цяло не мисля да отглеждам бебо по книга.Смятам ,че ще се напасваме с бебо по скоро инстинктивно и ако изникнат въпроси ще търсим конкретна информация. Най притеснително ми е кърменето , защото се притеснявам да не ни се провали започването,защото вероятно ще сме със секцио и сигурно ще захранят бебето с АМ преди да ми го дадат.
Другото е че съм забравила доста неща...като пениса на момченцата след колко време се забелва, кога се дава вит D и т.н

Името Станислав на мен ми харесва повече

# 654
Добро утро, пенисът НЕ се забелва Peace Много спорна тема, предимно в Бг, обаче. Навън отдавна не се практикува. Има тема и тук можеш да хвърлиш едно око, макар че е голяма говорилня.
 Не се притеснявай за кърменето, ще се кърмите  Wink Синът ми направи 8-9 хранения с АМ, но като го сложих инстинкта му надделя и нямаше проблем.
 С първото четох няколко книги, сега нямам нито време, нито желание.
А и Вит. Д не съм давала. Той зависи от сезона и географската ширина. Бяхме в Сандански тогава и беше ненужно.

# 655
Здравейте и от мен - радвам се че ставаме все по активни и се надявам априлските бебоци да не тръгват още да се раждат Simple Smile
Моля за предложения за заглавие на следваща тема - ако някой му се занимава да я оформя ... да вика Simple Smile ако  не ... най-вероятно няма да имам време да я нагласям, тъй че ще остане така моделирана Simple Smile
Моят батко също е измислил име на бебето и на всички го разправя :МИЯ( на сестрата на червената нинджа от детското Нинджаго  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy, защото той бил тази нинджа hahaha hahaha hahaha). Та за сега се договаряме това да и е тайното име на бебка  Joy Joy
Виждам, че отборът на малките бебета расте ( моето беше 1800гр в 33+1) , и докторката на ФМ ми каза да спирам аспирина , заради това че вече вредял на сърцето на бебето и сега съм всекидневно под стрес дали расте - меря се на кантара, меря си корема .... ама за 2 седмици не съм пораснала. Никога не съм мислила, че това че не дебелея ще ме разстройва #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Качила съм килца - към 9-10  и сега съм 70 кг - може би за това ми се губи корема , но все пак ми остават 42 дни до термин и се надявам да порасте бебето Simple Smile

# 656
  • София
Добро утро, пенисът НЕ се забелва Peace Много спорна тема, предимно в Бг, обаче. Навън отдавна не се практикува.
Подкрепям с две ръце!  Peace Каквато беля могат да направят опитите за забелване, при това всякакви лекари се мислят за компенетентни и праят опит да забелват, без дори да питат родителя... Сърбам им попарата седма година и майките на момченца е добре да знаят - това не е в компетенциите на педиатрите, има си хирурзи и уролози за консултация по темата. За който има нужда да го чуе от лекар - професор Бранков, отличен детски хирург, беше национален консултант по детска хирургия. (инфо за физиологичната фимоза: http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm) Той се наложи да направи две операции и да поправя неща, до които вероятно нямаше да стигнем, ако бяхме оставили нещата на естествения им ход.

# 657
Abel, съжалявам, че си имала ядове в тази посока. Дано всичко на детенце е ок вече Hug
Точно Бранков исках да цитирам, че има много хубава статия по въпроса, но ми избяга името Simple Smile
 Няколко пъти в Бг се гласяха да го забелват, но бях предупредена и от тукашния педиатър, че там външна намеса не е нужна.
 То ясно, че всяка майка решава как да гледа детето си, но за това, ранни сокчета, осолявания и подобни отцивелици, недоумявам как може още да слушат баби, стринки и не знам си кой!

# 658
  • Варна
Zina, на кое казваш Депо Борса?

На колхозният пазар най-крайната редица с гаражите, остъклен магазин, Депо център - мисля че пише, има го от преди поне 11 години.

# 659
Поли, ти освен аспирин слагаш ли си фраксипарин?

Общи условия

Активация на акаунт