Отговори
# 630
Офф, тежи ми и още как! Първата бременност в седми месец се жених- танци, нон-стоп движение, целият осми месец бях на море и се скъсах от обиколки, в девети месец качвах Черни връх.  Crazy
А сега като лежа се чувствам като торен бръмбар обърнат по гръб. Всяко завъртане и ставане е мъка, само охкам и пъшкам. А като стана имам усещането, че тялото ми не е мое, а бебето аха-аха да ми махне за здрасти отдолу.  Laughing
Отдавам тези дискомфорти на факта, че съм на легло вече втори месец и съответно съм много обездвижена и схваната.

И на мен хълцането на бебо не ми е приятно. Главата му е ниско долу и усещам едно вибриране в тази област.

# 631
Decuto, абсолютно същото усещам и аз, моето момченце е седалищно, но усещам хълцането по скоро долу, отколкото горе - явно като хлъцне и цялото телце потрепва. На мен също не ми е приятно, но кой ли ни пита Crazy
Охх, а за това направление вчера, докато чаках за преглед, до мен стоеше една жена, която като стана въпрос, че трябва да имаш направление, когато раждаш, каза: "значи сега ни трябва разрешение от държавата, за да родим, така ли". Стана ми много смешно, защото каза, че не виждала смисъл в здравните осигуровки, но се възмути, когато разбра колко струва раждането в частна клиника - не стига, че даваме дете на държавата, ами искат и да си плащаме Grinning Когато казах, че съм здравно осигурена и раждането в държавна болница тук е безплатно, друга жена, която беше до нас каза: "е, да, ама едно време от болницата ти даваха всичко, а сега искат от майките всичко да си купуват сами". Та хем ми стана смешно, хем тъжно, не може да очакваш все някой да ти дава, а ти дори да не искаш да дадеш 17 лв. за здравни осигуровки Laughing

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 13:23 от addicted2U

# 632
  • София
Аз все още съм в кондиция и нямам усещането, че ми е натежало - т.е. качвам си се по стълбите, така си я меря аз двигателната активност Laughing Работя на 2 етаж и засега нямам проблем да си взимам стълбите по няколко пъти на ден. Надявам се да се задържа така още десетина дни, да си отментна домашните задачи, които съм набелязала.
Помня преди, че ми натежа след като излязох по майчинство - тогава корема ми слезе надолу и изведнъж станах бавна и тромава... Тогава правих опит да си измия прозорците и с ужас установих, че с това шкембе не се получава никак - не мога да се протегна, че се опира в прозореца, не мога да се наведа, че ме заболява кръста...  Joy Бях много разочарована от себе си  Laughing
Сега уж са ми по-реалистични целите, но да видим... Иначе сутрешното ставане от леглото явно не ми се получава лесно, че половинката вече няколко дни ме пита имам ли нужда от помощ  Mr. Green

# 633
Хахаха това с имената ме разби или като мен или като адаша... Joy Племенничките  ми са кръстили вече бебето и като говорели за него му казвали по име, ама пазят тайна от мен, че и аз още не казвам как ще се казва Simple Smile Утре започвам 45 дневния период Wink
За датите и мен ме бъзикат за 7ми април, защото момчетата се раждали по-рано, даже има залози сред колеги и приятели дали ще съм на термин на 10ти или ще избърза на 7ми Simple Smile Аз пък не знам защо си мисля нещо 10-13...но да видим Simple Smile Когато то си реши, само да е живо и здраво!
Обичам да вървя и то бързо....не мога да се разхождам, аз направо си тичам като вървя...много ми е странно как вече заради подготвянето на таза ставам бавна и мудна, направо не съм аз.
Почнах и да се чудя кога да приготвям кошарата, че се налага разместване у дома и си мислех за средата на март, че да няма изненади....
И аз един път сънувах бебето, беше странно, защото знаех, че сънувам и нарочно го погледнах в очите да видя какъв цвят са Simple Smile

# 634
Някоя от вас да е купувал комплекта за изписване?

# 635
Купен, изпран и приготвен. Simple Smile

# 636
Някоя от вас да е купувал комплекта за изписване?

Поставила съм тази задача на майка ми. Все още ходи по магазини и избира кое от всички да купи. Simple Smile

# 637
какво мислите за тези ограничители за спане да не се върти бебето ,купували ли сте такова нещо ,чудя се нужно ли е ,гледам ги по магазините ?В началото с какво се завива ,с одеалце,олекотено или с чувалче е най-добре?

# 638
 Здравейте момичета не съм писала от много време но постоянно ви следя . Днес бяхме на Екограф бебо е 40 см и тежи 1600  аз съм в 31 седмица , доки каза да не се притеснявам малко бил малък но имало време , иска пак да правим екограф след 3 седмици , хубавата новина е че се е обърнал и доки каза че няма да мърда повече  Hug малко ми е притеснено но има време . Относно комплекта за изписване моя приятелка ми взема от България , защото тук в  Италия не е като в България , много се ядосвах и търсих ли търсих комплект но не намерих . Даже и изписването е различно  Crossing Arms но комплекта е много сладък цвят мента всичко е на мечета  bouquet

# 639
Здравейте момичета не съм писала от много време но постоянно ви следя . Днес бяхме на Екограф бебо е 40 см и тежи 1600  аз съм в 31 седмица , доки каза да не се притеснявам малко бил малък но имало време , иска пак да правим екограф след 3 седмици , хубавата новина е че се е обърнал и доки каза че няма да мърда повече  Hug малко ми е притеснено но има време . Относно комплекта за изписване моя приятелка ми взема от България , защото тук в  Италия не е като в България , много се ядосвах и търсих ли търсих комплект но не намерих . Даже и изписването е различно  Crossing Arms но комплекта е много сладък цвят мента всичко е на мечета  bouquet

Не се притеснявай , моята госпожица в 31-ва седмица е 1500 , важното е да са живи и здрави  Wink  Това . че се е обърнало е супер , моето си стои и на дупето и започвам да се съмнявам , че ще си промени положението  newsm78 Laughing

# 640
Тези ограничители за бебе са поредната ненужна щуротия според мен. С първото дете чятах и купувах чинно, де що прочета, колко излишни неща събрах Simple Smile
Тук няма изписване. Тогава не знаех и бях купила скъп комплект, така си го облякох, завих с одеало и бум в колата. Поне беше жълто и сега ще го ползвам пак по този начин. Simple Smile
 Тежко ми е, писна ми вече, не съм аз. Тромава, задъхана, все ми напира надолу, пикочния ми мехур е трамплин просто. Чакам с нетърпение и ви завиждам, че сте по-скоро от мен. Бременността не ми е любим период и си казвам хайде още малко и приключвам! Не ми е приятно ни хълцането, нито ритниците, нито схващанията. Абе, уморих се, а още в 8- я не съм влязла.

# 641

Не се притеснявай , моята госпожица в 31-ва седмица е 1500 , важното е да са живи и здрави  Wink  Това . че се е обърнало е супер , моето си стои и на дупето и започвам да се съмнявам , че ще си промени положението  newsm78 Laughing

Моето момченце в 32 г.с. + 4 дни е 1.500. Но пък сме си главично от мнооого време  Grinning
А ти не се притеснявай за положението и, тя има още време да се обърне!  Hug

# 642
Момичета, много хубава книжка чета. Една от априлските мами я беше споменала, не си спомням сега името й, но ако обичате да четете, горещо я препоръчвам: Защо обичта е важна, а доставката от това издателство е безплатна.

# 643
Като стана дума  някоя от вас взела ли си е "настолна " книга за отглеждането и развитието на детето ? Аз имам книгата на доктор Спок , но доста от нещата в нея са остарели  Rolling Eyes

# 644
Сега се сещам за още няколко книжки с красиви картинки, които са за по-големи деца-точно за периода, в който започват да задават въпроси, които за много родители са неудобни (за съжаление вече ги няма в бълг. онлайн книжарници, но ги има в Амазон): You, Me and The Breast, Your Daddy and Me, When You Were In My Tummy и How You Were Born. А тук има ревю за книжките в блога на Бу.

New Reality, аз си купих двете книги на д-р Харви Карп. Написани са за американци-много страници с повтаряща се информация, а най-важните неща можеха да се поберат на 2-3 страници точно Laughing Но е полезна книжката определено, има и филмче, качено в youtube.
Други книжки, за които съм чела добри отзиви, са: Азбука на кърменето, Книга за бебето, Книга за кърменето. Засега не мисля да ги купувам, полезни ми бяха блоговете на Бу и на Хедра, особено за кърменето.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 16:28 от addicted2U

Общи условия

Активация на акаунт