Висше образование в Дания

• 68 925
  • 288
  •   1
Отговори
# 285
  • Копенхаген
Е...много ясно. Само че native speakers = двойно $. Simple Smile Датският, както и всеки друг чужд език, си иска времето, слушането и упражнението. Важно е да се направи стъпката, а не сега някой да вземе коментара на dandan1 и да си каже "Щом е важно да му(ѝ) преподава датчанин, ще си изчака уроците в Дания." Което би било огромен минус.

Ако търсим може би най-доброто в София (в момента) - StudyinBG - преподавателите им са в катедра Скандинавистика към СУ.

Ако търсим перфектното произношение, намираме датчанин, с който се работи 1-2 в седмицата САМО за произношението - четене, слушане, говорене (това най-често трябва, ако имаме и амбицията да учим на датски от самото начало, което са драстично малко кандидат-студенти). Граматиката и думите - курс/частни уроци + препоръчителните (задължителни) 1-3 часа на ден, за да се изстреляме.

# 286
По мое мнение датският език е необходим само ако детето иска да следва на този език, като така ще има по-голям избор на специалности.Все пак признавам, че ще има повече възможности за намиране на работа по време на обучението,ако иска да работи. За следване в програма на английски език датски език не е необходим.Освен това всички в държавата говорят свободно английски език, а в близките до Германия места и немски език, така че почти няма житейска ситуация,в която да е наложително използването на датски език.Отделно и университетите предлагат безплатно обучение по датски.Синът ми замина преди две години без да знае езика и не е имал никакъв проблем с това.

# 287
The Lego Brick написала съм, че ако има избор аз бих избрала школа с учител датчанин, и да вероятно цената ще е по- висока. Предполагам живеете в Дания и сте наясно, че граматика и набор думи за максимум година се научават за ежедневно общуване, но за произношение понякога и цял живот не стига.

# 288
Привет имам питане относно магистърски програми в Дания. Синът ми е втори курс в ТУ Пловдив специалност мехатроника. Пожела да кандидатства в Дания когато завършваше 12 клас , но не му достигна хорариумът по физика и малко по математика ,защото беше дуална форма на обучение. Въпросът ми е дали след като завърши бакалавър тук има някаква възможност за магистратура в Дания? Трябва ли някакви специални изпити, сертификати и т.н.?

Питам от сега, защото предния път се оказа че сме закъснели с подготовката и събирането на документи. Та ако имаме някакъв шанс да го подхванем по- рано.

Общи условия

Активация на акаунт