С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 853
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Испания
Е това е безумие да се продължавш така, та не можеш на вечна втора да я караш, за това си има трета и четвърта. Лишаваш организма от важни минерали и витамини, вредиш си на костите и органите.

Но един път качвал ли си означава че имаш явно метаболитен проблем или хормонален дисбаланс. Просто си трябва контрол, няма как да ядеш както преди. Трябва баланс. Виж я тази DASH диета, там има страхотен баланс от всички групи храни, чак и винцето е разрешено вместо плодове.  Wink в нормални граници.  Wink

Това за мен ли се отнася? Ако е така, въведена си в заблуждение.   Simple Smile
Пиратче, Дюкан разчита, че сме се превъзпитали. Естествено че ако се върнем към предишното хранене, ще върнем и предишното тегло. Едни и същи причини водят до едни и същи последствия.

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 17:16 от smileys

# 106
Деска,никакви упражнения не правя  Embarassed Мятай тиганите,дай стимул...

Хайде само един  fight, че малчо да се оправи напълно и тогава, ще съм по-лоша  #2gunfire

това е тема за Дюкан...иначе теми за режими на хранене има всякакви

И аз мисля така, като Бубка! Ок има плюсове има и минуси, както при всяка една диета, режим, въздържание или каквото и да е още! Изцяло зависи от индивидуалния организъм, щом виждаш, че нещо става - спираш, докато не разбереш причината! Но това, наистина е тема специално за режима на Дюкан и мисля, че е по-скоро в помощ на спазването му правилно!

И защо "няма как да стане" връщането полека на 10 килограма, Смайлз?
Ти изреди какво ядеш и не ядеш в твоята "четвърта" фаза. Няма сол, захар и брашно, няма нишестени; предимно си на протеини, зеленчуци, малко плодове и сладкиши само от трици и подсладител. Защо те е страх да употребяваш захар и брашно дори малко и рядко? Ами, дааа - сетих се! За да не върнеш килограмите!

Естествено, че връщането, ще стане, но това не е ПОРАДИ РЕЖИМА НА ДЮКАН, а поради личната воля на всеки! След първия път на Дюкан, задържах килограмите си и нямах проблем, НО след бременността, лично аз "избрах" да се тъпча като прасе със сладко и тестяно! Казвам "избрах" защото усещах много добре накъде съм тръгнала, но просто продължих ....е Дюкан ли ми е виновен?

Аз също не виждам нищо лошо в това, когато знаеш, че организмът ти е предразположен към лесно трупане на килограми, просто да промениш начина си на хранене, да ограничиш, сладкото, да ограничиш тестяното и т.н. Но ПАК всичко си е строго индивидуално!

Никога не съм обичала да следвам сляпо нечии чужди правила. Не го направих и с тези на режима. Смайлзчето и тя си е въвела нейните ограничения. Нейната истина е тази, моята е друга, всеки е различен.

Да, мога да приема, че режима на Дюкан при някой може да доведе до подобни проблеми. И със сигурност е така. Въпреки, че в повечето случаи проблема наистина е в неточното спазване на режима.

Точно, всеки си решава въз основа на лична преценка и състояние Peace

# 107
   Когато съм на Дюкан съм тук в темата,чета това което засяга режима,много ми харесваше когато се показваха снимки-преди и сред режима.Някои действаха много стимулиращо.
   Иначе си вися във Фейса и там има групи...
Та в тази връзка да попитам-казаха ми ,че новото при Дюкан било 1 лъжица трици на ден или 1 и половина.Има ли такова нещо и какви са новостите,които съм изтървала...сигурно има и други неща
   И по въпроса с годжи бери и чия-как стои въпроса...не че знам какво е,но го срещам и затова питам

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 17:27 от bub.ka

# 108
  • София
Е това е безумие да се продължавш така, та не можеш на вечна втора да я караш, за това си има трета и четвърта. Лишаваш организма от важни минерали и витамини, вредиш си на костите и органите.

Но един път качвал ли си означава че имаш явно метаболитен проблем или хормонален дисбаланс. Просто си трябва контрол, няма как да ядеш както преди. Трябва баланс. Виж я тази DASH диета, там има страхотен баланс от всички групи храни, чак и винцето е разрешено вместо плодове.  Wink в нормални граници.  Wink

Това за мен ли се отнася? Ако е така, въведена си в заблуждение.   Simple Smile
Пиратче, Дюкан разчита, че сме се превъзпитали. Естествено че ако се върнем към предишното хранене, ще върнем и предишното тегло. Едни и същи причини водят до едни и същи последствия.

Не общо говоря, че не може човек да седи на вечна втора, то за това Дюкан а ограничава във времето. Виж за вечна трета съм съгласна. Там има супер баланс на храните, аз даже не мисля да я спирам, четвърта с ИР не мига да си представя

# 109
Цитат
Фракталче, , ако намразвахме сладкото, надали щяхме да правим режимни сладкиши. Не знам, истината е някъде по средата.
Ех, силно да любим и мразим...  Hug Отвикваме постепенно; по-рано можех да омета голямо количество; сега, дори и да ми се дояде, минимално, а и без проблем пропускам. При мен така се случи. На мен лично храната ми е най-малкия проблем; с 100% мотивация, ако каже стружки да ям и в тях има достатъчно макро и микронутриенти, ами не е проблем. Моят проблем е психологически преди всичко; и хормонален и възрастов вече като бонус.

Скрит текст:
А защо сме на това дереджа - както Толстой е писал за разликата между щастливите и нещастните семейства, същото можем да кажем и за разликата между хората с "нормални" килограми и тези от нас, които сме се стреснали на излишни 20-30-40, трицифрие и пр.: ние всчики сме "дебели" по свой начин. Не ме нападайте за думата "дебели". Всяка от нас си има своя история, свой проблем (проблеми даже) и най-труден за справяне, сп. мен, е психологическият. Защото е невидим; защото е трудно да го признаеш дори на себе си; защото и не знаеш как да се измъкнеш, обкръжен от осъдителни погледи, които те смятат за лузър, защото очевидно нямаш воля, нямаш тяхната интелигентност да знаеш как да не пълнееш, защото не си спортна, стегната, изглеждаш ужасно във всичко, а и ако на всичкото отгоре се опитваш да водиш нормален живот, явно си и достатъчно глупава да не осъзнаваш мащаба (не е игра на думи) на проблема. Дюкан донякъде ми помогна да реша психологическия проблем, защото в основата на неговия режим е процесът, процедурата - спазваш я, и всичко си работи. Няма фатални дефицити. Честно, ако беше включил спорта във втора фаза като задължително условие, изобщо нямаше и да се опитвам да започна, защото за мен спазването на режима е като договор; всеки си има отговорности, задължения и право да изисква резултат. А защо само донякъде - защото явно не съм достатъчно устойчива, за да не се срина от един развод (хората и по 5 пъти се развеждат), после от други събития. А след  като килограмите са факт, идват и метаболитните нарушения, и хормоналните, и социалните. Порочен кръг. Някои отслабват, когато им е криво; аз дебелея, и тогава и мотивацията ми е под точката на замръзване.
Сори за фермана.

Деска, с тия тигани, дето ги размяташ, не ти трябва фитнес, ама хич!  Joy

# 110
Ами да си призная в едно от многобройните започвания на режима, имах здравословни проблеми и започнах направо от 2 фаза и продължих 2 месеца, така, през които свалих излишните си 7 килограма. но тогава бяха само 7......сега ще се наложи да направя поне 10 ударни дни, а днес е едва втория  Sad

# 111
   От опит казвам,че няма смисъл от 10 ударни.До седмия ден се сваля-след това бях свалила само 200 грама-не си струва натоварването на организма

# 112
Половинът купил тофу с маслини, ама мнооого тофу-мъжка му работа.....то и аз съм виновна, че не поясних, че маслините са нережимни  , ама сега да си го яде.  #Cussing out
Аз, обаче и днес изядох една глава чесън-ама само това ми е прегрешението, иначе съм режимна.

# 113
  • Испания
Та в тази връзка да попитам-казаха ми ,че новото при Дюкан било 1 лъжица трици на ден или 1 и половина.Има ли такова нещо и какви са новостите,които съм изтървала...сигурно има и други неща
   И по въпроса с годжи бери и чия-как стои въпроса...не че знам какво е,но го срещам и затова питам

За триците виж тук от книгата и от интервю с Дюкан: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22890246#msg22890246

Появи се нова книга на Дюкан с по-олекотен режим. Там не само с триците, но и с другите продукти нещата стоят по-различно.

За годжи бери: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22933469#msg22933469

# 114

И аз като теб си карам по първата книга, и не съм 100% сигурна, но:
1 фаза - 1 1/2 л.трици
2 фаза - 2 л.
3 фаза - 2 л.
4 фаза - 3 л.
годжи берито е разрешено - 1ф. - 1 лъжица, 2 - 2 лъжици, 3 - 3 лъжици
Новото е, че има доста разрешени толерирани храни. Ето ти тук смайлзчето ги е посочила:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=589897.msg … 98285#msg19198285

аха, тя даже вече отговорила  Simple Smile
Фракталче, отвиквам аз...дръжки  Mr. Green
Вие не ме разбрахте, аз сериозно си промених начина на хранене след отслабването. Не съм се връщала към стария си начин на хранене.  Сладкото, е било в минимални количества, рядко, обикновено хапнато отделно от всеки вид друга храна. Все търсех разни по-здравословни рецепти, явно обаче, ограниченията не са били достатъчни. Сега в четвърта почти винаги правя не един а два протеинови.
Досадихме с тези размишления, но пък дано сме полезни за останалите.
То май всички сме повтарящи в темата с малки изключения и всеки с неговата си истина  Grinning
Има ли някой за пръв път да е на режима в момента?

Алинка, този чесън с конското ли го хапна  Grinning И какво е това поне 10 дни ударна! Не го прави още по-трудно, че и без друго не го започна лесно. Нещата няма да станат за 10 дни. Ще ти трябват още много усилия.

# 115
  • Испания
Пиратче, аз те разбрах правилно.  Hug Ама нали си размишляваме. Исках да ти сложа един линк, но от телефона не можех да го направя. Става въпрос за това:

През известно време се появяват тези дискусии за четвърта. Имаше дюканки, които обвиняваха доктора, че е излъгал. Той не е излъгал никого. Показал ни е как да свалим излишното тегло, как да се ограничаваме в трета и, ако не сме си научили урока, наш проблем.  Wink

Затова в началото на темата ми съм сложила това:

Нещо, което в пълна сила се отнася за нашите успехи-неуспехи в борбата за запазване на теглото, от АКО ЖИВОТЪТ Е ИГРА, ТОВА СА ПРАВИЛАТА на   д-р Чери Картър-Скот:

УРОКЪТ СЕ ПОВТАРЯ, ДОКАТО БЪДЕ НАУЧЕН

Един и същи урок ще ти бъде представян в различни форми, докато го научиш. Когато го усвоиш напълно, можеш да се заемеш със следващия.
Докато не предадат посланието, което носят, докато не изпълнят предназначението си, уроците ще се повтарят; ще се повтарят събитията и хората в твоя живот. Всяка ситуация, всеки човек са учители. За да излезеш от омагьосания кръг на повтарящите се ситуации, трябва да осъзнаеш урока и да го интегрираш в себе си като полезен опит.

# 116
С конското ами  Sick.......Чудя се сега на това тофу ако му изчопля маслините, няма ли да стане режимно. ми той взел 5 парчета тофу-сякаш камила ще храни  ooooh!

# 117
С конското ами  Sick.......Чудя се сега на това тофу ако му изчопля маслините, няма ли да стане режимно. ми той взел 5 парчета тофу-сякаш камила ще храни  ooooh!
Това с маслините е като моята риба в зехтин - не става и това е  Grinning Давай на мъжа си да си яде тофуто, а ти набивай режимно ЙЕдене  Wink

# 118
Що бе......те са няколко маслинки на колелца.....има и места без колелца......Добре де-няма да го ям. Сега ще яде една година тофу..... И последно сега кълновете толерирани ли са или режимни  261uu точно се бях нагласила утре да ям тофу по шопски.....ще има Уек скандал.....с чука по главата.

# 119

Така де, аПсолютно го разбирам това. Но знаеш ли колко килограми има от разбирането до реализацията  Grinning

Алинка, слушай Кари  и не се опитвай да ни подхлъзнеш тук. Думичка не сме казали за кълновете  Grinning. Забрави тофуто по шопски и яж яйца по панагюрски  Mr. Green

Аз спирам, че май нищо смислено по темата не казвам. Петък е и пак зачезна народа. И Мимс никаква я няма, пък аз от сряда я чакам  Crossing Arms.

Общи условия

Активация на акаунт