С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 641
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Елеаа  Hug
Да, лененото брашно е чудесно, но имай предвид, че с него не бива да се готви (т.е. да го подлагаш на висока температура), и то се разваля доста бързичко. Ако има стара кафемелачка за прежалване, по-удачният и здравословен вариант би могъл да бъде да си мелиш толкова ленено семе на брашно, колкото ти трябва за момента/ Лененото семе е доста по-трайно, а и когато мелиш непосредствено преди употреба, мастните киселини не успяват да гранясат и се усвояват на макс (за сравнение, лленените семенца, ако изобщо не са сдъвкани, минават транзит като шкурка през СЧТ и нищо не се усвоява).
Аз слагам ленено брашно в таратора вместо орехи (а бе най-вече за дизайн) и в дюканското хм песто (то от пестото остава само спомена май  Joy патладжан заради пектина вместо зехтина и картофеното нишесте, лененото семе вместо шишарките, извара вместо пармезан, е, босилекът е режимен).

# 391
Фракталче,не знаех,че лененото брашно не подлежи на термична обработка:(
Уби всичко детско в мен:)
 Пестото много го обичам,мерси за идеята....

Фракталче,я кажи ще стане ли с това брашно хумус? С маалко лимон и сусамов тахан? Нали и сусам е толерирано?  Blush

# 392
Добро утро  bouquet
Кантара ми определено е полудял  Crazy Сряда -900,четв.+600,днес - 900,утре дали пак +  Thinking
Хубавото все пак е,че плюсовете са по малко от минусите  Laughing
Дес и аз ги гледах тези коремчета,но не посмях да купя - не са ли много солени?
Уффф,аз имам голям проблем - от 18.02 влизам в болница за една седмица и там давали само постна храна,хубавото е че в стаята има хладилник и трябва да си измисля и приготвя храна за една седмица - не става да карам на салати-не е по режима.Та тези  дни трябва да измисля какво да приготвя  Rolling Eyes
Хубав ден  bouquet

# 393
Добро утро, Дами!
Днес ми е 5-ти ден ПЗ и след леко покачване на кг в началото на  ПЗ сега се върнах на кг от последния П ден. Отново ще почнат да падат кг.
А тия коремчета от сьомга много ги ям. Поне по 1 кг на седмица, но ги купувам пресни и аз се ги дера, порционирам и соля.
Лек и отслабващ ден, Дюканки!

# 394
Добро утро, Дами!
Днес ми е 5-ти ден ПЗ и след леко покачване на кг в началото на  ПЗ сега се върнах на кг от последния П ден. Отново ще почнат да падат кг.
А тия коремчета от сьомга много ги ям. Поне по 1 кг на седмица, но ги купувам пресни и аз се ги дера, порционирам и соля.
Лек и отслабващ ден, Дюканки!
Я вземи си актуализирай линийката  Mr. Green

И аз имам малко минусче днеска... -200
Но се убедих, че след дълъг застой следва едно добро движение надолу Blush

# 395
  • Испания
Добро утро!

eleaa, както ти е писала Фракталчето, готово ленено брашно - не. Ето, ако ти се чете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22877942#msg22877942

staiko1, браво!  Hug

Не съм виждала коремчета от сьомга. Предполагам, че са много вкусни.

meri66, надявам се, че всичко ще е наред.  Hug За закуска можеш да си направиш мъфини или нещо друго, което обичаш с трици. Можеш да разгледаш тук и да си харесаш нещо, като идея: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22894464#msg22894464 Щом има хладилник, няма да е проблем да съхраниш приготвената храна. Стискам палци!  Hug

# 396
  • София
Фрактал ти си чудо! Направо ще му кажа да те наеме като творчески и иноваторски директор! Те точно това правят, прозивеждат разните там подобрители и овкусители,е-та, подсладители. Иначе аз четох и негативни неща за конджака, пишеше да се внимава с консумацията, да се пие много вода,  че нещо май блокираше червата и дехдирирал организма (наизуст говоря) Wink
 За коремчета от сьомга и аз за първи път чувам.

Еврика! Мм не е алергичен на трици а на годжи бери! Последните мъфини бяха нали с годжи бери, и тортата ми беше с годжи и вчера хапна и пламна целия.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 15:23 от Мацето

# 397
  • Испания

Еурека! Мм не е алергичен на трици а на годжи бери! Последните мъфини бяха нали с годжи бери, и тортата ми беше с годжи и вчера хапна и пламна целия.

Чудесно, че сте разбрали от какво е. Не бях чувала за алергии към триците, търсих инфо, нищо не открих, бях сигурна, че не е от тях, но не исках да влизам в спор.  Peace

Е, вече знаете, че годжи бери не е за него.

# 398
  • София
Аз хич не се сетих че това беше единственото различно, ама то проба грешка.  Wink

# 399
Такаааа... тези 69 +/-300, вече ми лазят по нервите! Но хаааайде да изчакаме МЦ, новолуния, пълнолуния и всякакви там луния и да видим #Crazy #Crazy

Фрактал, ти си "лудия" гений на групата !!! newsm51 Просто ме разбиваш, наистина! Евала за ентусиазма и посвещението към тези непонятни за мен неща!

Мери, да ти кажа на мен коремчетата не са ми солени, просто мега мазни  Peace Пробвай ги, и ще кажеш, вземи си малко 100гр примерно, докато не опиташ няма как да разбереш Wink
Дано всичко да е наред с теб  Hug

Мацето и ти ли си алхимик #Crazy Браво бе, браво! Peace Вие наистина сте готови за бизнес!!!

Честито за всички минуси newsm10 newsm10 newsm44

# 400
Да,всичко е на ред,не съм болна,влизам в болница за рехабилитация - малко масажчета,вани ,кал и тем подобни щуротии - то май по-скоро си е почивка  Grinning

# 401
Да,всичко е на ред,не съм болна,влизам в болница за рехабилитация - малко масажчета,вани ,кал и тем подобни щуротии - то май по-скоро си е почивка  Grinning

Еееее приятна почивка тогава, какъв кеф! А ти тръгна с ... "голям проблем"  Joy Joy

# 402
проблема е да си измисля и приготвя храна за 7 дни - ама ще се справя,няма да те оставя да ми избягаш много напред  Laughing Там имало и фитнес,та мисля да пробвам да се пораздвижа малко  Rolling Eyes

# 403
Здравейте, банда  Hug
Фракталче, честно четох, четох и дали разбрах и половината от тия сложни думи и слова  Laughing Ама пък звучи много достоверно, признавам ти го  Peace
Мацето, добре е, че сте разбрали от какво се причинява алергията, вече избягвайте годжи. Аз си го хапвам напоследък, по около една шепа следобедно време, харесва си ми и нямам проблеми  Wink
Мери, и моят кантар ме шашка тия дни. Днес съм още - 400 г надолу, едната цифра на кантара се промени, и ми стана едно хубавичко на душичката, еххх  Grinning А пък не съм посещавала тоалетната от два дни, какво е това чудо, тая сутрин изпих две чаши топла вода, голяма гадория  Sick
Отивам да гледам рецепти сега, че си изядох хляба, ама ми писна все от него в последните над две седмици. Той наистина е много вкусен, но ще разменя малко с него, мисля си за някакви мъфини за закуска ...  Thinking И менюто за деня тепърва ще мисля, протеиново ще да е ...
Архмих, Пиратче, записвайте се бързо на отчет, моля! Тери, къде избяга и ти??
eleaa, още не си си напомнила за пиенето на вода, губиш форма, момиче  hahaha  Hug

# 404
няма да те оставя да ми избягаш много напред  Laughing Там имало и фитнес,та мисля да пробвам да се пораздвижа малко  Rolling Eyes

coolcool Само така, то ще е едно размазване там, вани, масажчета Party
Аз ще гледам да ти избягам за 7 дена  animal037 Hug

Кари и аз си правя един с същи хляб откакто съм почнала, ама пусто не пи писва хахаха! Всяка сутрин по 2 филийки препечени с крема сирене ммммм

Хайде отивам да се потя със Шон т newsm44

Общи условия

Активация на акаунт