С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

  • 46 534
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 4 007
Аз пък днес имам+400  Crossing Arms Ама мисляя,че е от водата,че аз направо се улях:>)))

# 526
  • Мнения: 226
Аз пък след няколко дневна игра на кантара най после видях75.9,но ще се радвам евентуално утре,че в последно време все е така - днес - утре +.

# 527
  • Мнения: 214
Мери, честито! Да, тези постоянни плюсове и минуси, малко играят на психиката, но продължаваме! Малко по малко и намалят килограмите Peace
Елеаа, днес +400, утре -600  Wink

Смайлс, в тази рецепта:
МЪФИНИ ИЛИ ТОПКИ С ШОКОЛАД

60 г натурално царевично нишесте
6 супени лъжици обезмаслено прясно мляко на прах
2 супени лъжици извара
подсладител
есенция ванилия
2 яйца
1 бакпулвер /15 г/
Нутела Дюкан

6с.л. сухо мляко ли се има предвид?

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 13:23 от Des Iv

# 528
  • Плевен
  • Мнения: 369
Привет, банда!
Най-после и аз намерих време да се впиша в бързовървящата ни темичка! Препуска, но предимно от цитати.
На първо място да похваля Стайко аз! Като кулинар и то като мъж кулинар! chef Толкова рядко срещано, въпреки, че най-великите мастершефове са мъже! Браво, друже! Сложи ни в джобчето си с тази торта в солен вариант!
Дес Ив, ами  - да сухо мляко се има в предвид. (нищо, че питаш Смайлз) Ами кой те кара да използваш желатин? Направи си един прост блат от трици, яйца, кисело мляко или извара, какао или кафе, аромати, бакпулвер на Йоткер, опечи си го и отгоре го намажи с подсладено изцедено кисело мляко и готово - ето ти бърз и лесен сладкиш! - всъщност и горната рецепта става!
Но и на Мацето сладкиша си го бива! Браво! bouquet
 Кари, мина ли ти неразположението? Ето, явих се най-после ... отзовах се на апелите ти към мен, макар и със закъснение!  Heart Eyes
Да не изброявам всички момичета - много сте готини - все пак -  Елея, агент Камазка с новото име, Мери, Айнат и съпруг (браво за свалените ви килца)! Мимсчето с онзи страшен нощен протеин (не ми даде мира!), Фракталчето - с всички нейни фантасмагарии!!! (чудесна протеинова тортичка! с много неизвестни в нея! Laughing), превъзпитаната неукротима Алинка... (как мина вчерашния празник?!? Wink) и ако съм пропуснала някое дюканско чадо, моля за извинение!
Аз бях малко болничка с един бронхит и особено последните няколко дни съвсем се обездвижих, обезрежимих и плюсът е налице - почти 1 кг. Днес съм вече в релси и довечера и с нова карта за фитнеса ще продължа борбата.
Хубава, режимна и спорна седмица, сладури! Целувки от мен!

О, за жълтъците в яйцата щях да пиша и за млеката... Та - доказано е вече, че холестеролът в храната не влияе на нивата на холестерола в тялото. А относно обезмаслените млека - многократно сме си говорили, че тук в България - сгъстяването на обезмасленото мляко се постига посредством нишесте, така, че Франция е далече (а Бог - високо) и по-различно стоят сигурно нещата там.

Последна редакция: пн, 15 фев 2016, 14:14 от ArhMih

# 529
  • Пловдив
  • Мнения: 362
Намреих една рецепта за Дюканско "сладко" - със степче малини и сега ГОЛЕМИЯ въпрос: семена чия?  newsm78
Някой пробвал ли е такова нещо и чията ОК ли е по принцип?

# 530
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Намреих една рецепта за Дюканско "сладко" - със степче малини и сега ГОЛЕМИЯ въпрос: семена чия?  newsm78
Някой пробвал ли е такова нещо и чията ОК ли е по принцип?

Да, може да се консумира. Количеството трябва да се отнеме от количеството трици за деня.

Още инфо: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22977927#msg22977927

# 531
  • Мнения: 214
Когато се смесва сухо мляко, како и прясно мляко, как избягвате момента на неразтварянето на сухото мляко? Всеки път става на топчета newsm78 Сега пак...

АрхМих мерси, ще пробвам по-нататък, сега да видя тези мъфини, но и тестото ми не стана гъсто, чакам да дойде бакпулвера  Wink... #Crazy

# 532
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Когато се смесва сухо мляко, како и прясно мляко, как избягвате момента на неразтварянето на сухото мляко? Всеки път става на топчета newsm78 Сега пак...


Не съм имала такъв проблем, но можеш да ги разбиеш с миксер, за да получиш гладка смес.

# 533
  • Мнения: 12 907
Когато се смесва сухо мляко, како и прясно мляко, как избягвате момента на неразтварянето на сухото мляко? Всеки път става на топчета newsm78 Сега пак...


Не съм имала такъв проблем, но можеш да ги разбиеш с миксер, за да получиш гладка смес.
В хладка вода се разтваря при непрекъснато бъркане - не студена, не гореща.

# 534
  • Мнения: 4 007
Точно,както е казала Run,Деска разтвори го в топла вода или мляко Peace

Архмих,здравето е по- важно,така че не се притеснявай зя плюса.Важното е,че си по- добре!!!

 Кари,а ти как си маце?

 Деска,теб сега ще те гони глад за сладко.Аз озверявам за сладко в този период:)

# 535
  • Мнения: 5 128
Днес съм по-добре, момичета, благодаря, че попитахте  Hug Разбира се, очаквано заради неяденето ли и аз не знам какво, но кантара тази сутрин показа +700 г  Sad... Снощи си направих една лека пилешка супа, ще имам и за днес от нея. Вечерта мисля да хапна и малко риба тон - за повече протеини  Peace Раздвижих се добре и във фитнеса (като за последно едва ли не) и сега си почивам, че се поизморих  Rolling Eyes Прегръдки!
А, да добавя - за разтварянето на млякото ползвам миксер  Peace

# 536
  • Мнения: 214
Момичета, благодаря bouquet
Станаха, доста вкусни, само подсладителя ми дойде малко. Сега ще направя пак, че дойдоха гости и взеха, че ми ги изядоха, понеже бяха топли топли  Joy




# 537
  • Мнения: 58
Ох, блазе ви за хубавото време в България. Чета сега в София  е 22.2 'С. А тук, в Лондон до обяд беше 3 ' С и един студен вятър. .. направо измръзнах на мотокара.

# 538
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Момичета, благодаря bouquet
Станаха, доста вкусни, само подсладителя ми дойде малко. Сега ще направя пак, че дойдоха гости и взеха, че ми ги изядоха, понеже бяха топли топли  Joy

Бравооооо! Прекрасни са станали.  Hug

Стайко, и при нас е кучи студ.

# 539
  • Мнения: 226
Добре де,аз защо не мога да я намеря тази рецепта за шоколадови топки  smile3518 а изглеждат толкова вкусни ,браво Деси newsm10

Общи условия

Активация на акаунт