Helau!!! 191-ва немска карнавална тема

• 76 431
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
blabla7, синът ми в момента е на тема Кучета. Преди това учеха месеците, годишните времена, сезоните и на тях правиха тест. Определено не правят тестове на всяка тема, която учат. В момента не се сещам, кои бяха другите теми, но мога утре да го питам какво са учили.

# 661
  • в сърцето на един мъж...
На мен са ми давали с рецепта от БГ, просто я приемат за приват рецепта. То така или иначе си я плащаш.

# 662
Вlabla7, моят син е втори клас, но правят тестове само по математика и немски.
Може би защото учителката по HSU e Lehramtwärterin  newsm78 .

Ние без да искаме и от незнание сме направили голяма беля. Синът ми си бърше дупето с мокри кърпи и ги пуска в тоалетната, а аз изобщо не съм предполагала, че това може да е проблем. Сега канализационната тръба се е запушила и чакаме машина , за да я отпуши. Много неприятна история.

# 663
Момичета, вие правите ли дроб сарма за Великден? От къде купувате агнешки дреболии или пък с какво ги замествате?
Аз миналата година правих дроб сарма от пилешки дробчета, но не беше вкусна. Чудя тази година дали с воденички или със сърца да пробвам - дайте съвет моля  Hug .

# 664
Здравейте!
Мм ще пътува за Манхайм от София. Казали са му да търси някакви микробусчета, защото с тях уж по-бързо се минавали границите. Знаете ли някакви такива превозвачи или към коя фирма ще ни препоръчате да се обърнем?

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 09:54 от ~Дар~

# 665
в турските магазини има агнешки комплекти и става страхотна дроб сърма! вземете от там и мента или сушен джоджен, без джоджен не става .
мама-Ени това може да излезне доста скъпо. Ако сте в апартамент има обща застраховка сграда. Провери в интеренет Gebäudeversicherung включва ли такива случаи. Иначе трябва да пратиш сметката на Haftpflicht.
~Дар~ провери на zaedno.de там се обявяват кой кога пътува и може да вземе някого със себе си.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 10:45 от Brideshead

# 666
  • Пловдив
   Във всички ФБ групи на българите в Германия е пълно с реклами за подобен превоз.
 Може да са по-бързи от автобусите, но лично за мен са опасни, а много от тях са напълно нелегални.

# 667
СъниКис, горе-долу мога да ти поразсня нещата около частните застраховки, от това, което съм чувала. При частното застраховане се започва с ниска сума, ако си млад. С нарастването на възрастта расте и вноската. На 60 години можеш да внасяш чувствително по-висока вноска, отколкото ако си в групата на 30-годишните. При държавната застраховка възрастта не играе роля, вноската е една и съща. Имаме приятелско семейство, частно застраховани, които са вече към края на 60-те и се оплакват от много високи вноски, бият се по главата кой ги е карал да минават към частното застраховане, а откачането от частните е трудно, щом веднъж си преминал към тях.
И доколкото знам, при частните няма семейно застраховане.

Ася,  Laughing.

Много ти благодаря за отговора!  Hug Все още не са ми ясни нещата,но се надявам да намерим някой да ни обясни дали ще бъде задължен мъжът ми след като направи Gewerbe да стане Privat или има възможност да си остане с държавната застраховка към DAK...   Rolling Eyes

# 668
  Във всички ФБ групи на българите в Германия е пълно с реклами за подобен превоз.
 Може да са по-бързи от автобусите, но лично за мен са опасни, а много от тях са напълно нелегални.

Много благодаря за отговора! bouquet И аз мисля като теб, но нали приятел ни казал... ooooh!

# 669
  • Deutschland/HE

Много благодаря за отговора! bouquet И аз мисля като теб, но нали приятел ни казал... ooooh!

Погледни и цените на полетите на Wizz, те кацат на летище Хан, което е на по-малко от 50км. Много често има билети за по 20-30 евро от София.

# 670
Тези бусчета освен, че са нелегални, несигурни, неудобни, рискови и опасни, не са и толкова евтини, че да си залужава пътуването с тях. Ако се пътува в дати несъвпадащи с ученически ваканции, билетите с нискобюджетни компании излизат доста по-евтино от бусчета разни. Дори нормални авиолинии вече предлагат еднопосочни билети на приемливи цени, така че по-добре малко ровене из сайтове за билети, отколкото поемане на риск с бус и пътуване часове и дни като добитък.

# 671
sunny:*kiss, кой ви каза, че трябва да си смените застраховката с частна?
Моят мъж работи 2-3 години freiberuflich и си остана държавно застрахован. Просто имаше възможност да се застрахова и частно, но такъв вариант беше/е неприемлив за нас.
Най-добре се обадете в здравната каса и се информирайте. Peace

И вкусно ли беше Klapperpopo–то? Joy
Аз обявявам награда за този, който познае какво е "пушка" на езика на моя вече не толкова дребен дребосък. На нас ни отне известно време да схванем, че и сръдни отнесохме.
Друга любима думичка ми е "пълнина" и не, това не е противоположното на "празнина". Просто си имам езиков "гений" вкъщи. И с разни други небивалици е обогатен домашният ни български. Laughing

# 672
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

И вкусно ли беше Klapperpopo–то? Joy

Mr. Green

от преди няколко дни: Ei-Topf - i-Pod  hahaha

мама Ени, при нас във вестника призоваха да не се ползват тези кърпи, защото са от vlies и запушват перката на пречиствателната станция. има си в ДМ мокра тоалетна хартия, която се разгражда явно във водата, на нея е указано, че може да се хвърля в тоалетната.
мокрите кърпи се хвърлят в Restmüll.
дано не ви излезне много скъпо.

# 673
Благодаря ви за съветите, дами!  bouquetЩе разгледаме по сайтовете.
Весели празници! Hug

# 674
  • The QC to be!!!
СъниКис, горе-долу мога да ти поразсня нещата около частните застраховки, от това, което съм чувала. При частното застраховане се започва с ниска сума, ако си млад. С нарастването на възрастта расте и вноската. На 60 години можеш да внасяш чувствително по-висока вноска, отколкото ако си в групата на 30-годишните. При държавната застраховка възрастта не играе роля, вноската е една и съща. Имаме приятелско семейство, частно застраховани, които са вече към края на 60-те и се оплакват от много високи вноски, бият се по главата кой ги е карал да минават към частното застраховане, а откачането от частните е трудно, щом веднъж си преминал към тях.
И доколкото знам, при частните няма семейно застраховане.

Ася,  Laughing.

Много ти благодаря за отговора!  Hug Все още не са ми ясни нещата,но се надявам да намерим някой да ни обясни дали ще бъде задължен мъжът ми след като направи Gewerbe да стане Privat или има възможност да си остане с държавната застраховка към DAK...   Rolling Eyes
Частната застраховка такса зависи и какви здравословни проблеми сте имали преди и сега при сключване. Питат и това може да увеличи значително застраховката, а даже и да ви откажат ако са някакви много сериозни.

Общи условия

Активация на акаунт