Магията на изтока - тема 45

• 46 499
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
М,хубаво пишете,чета ,чета и сега да понапиша нещо.
Нещо малко интернационално погледнах,ето това The Assassin -очакавах филм за бойни изкуства ,както реших от заглавието ,да аман не Naughty Най-малкото като такъв може да се определи.Има си бойни сцени,но не те са основното .И сюжетът не е основното-може с едно израчение да се напише-лошият става добър Wink Някакси лежерен и за по-бавно и спокойно гледане е ,дори бих написала съзерцаване-прекрасни природни картини и звук.Всеки кадър беше точничко позициониран,изпипан и заснет.Гледах го с прекъсване и повторение на някои моменти -за затвърждавене на видяното ooooh! Хареса ми.

# 211
# 212
 Damarcus,погледнах трейлъра и си помислих:"Я, то това като -
Скрит текст:
,че даже и ревът на тигъра взех за мечи ooooh! Joy
Скоро не съм поглеждала корейско -трябва да  се коригирам,че излизам от форма Wink

# 213
  • BG
И аз търсех нещо подходящо да загледам, но не намерих, корейците се скъсват да правят екшъни и крими, а китайците-тайванците вадят един след друг исторически.

# 214
И аз гледах A Gentle Breeze in the Village
Яко е така да влезеш и да прочетеш,че още някой го е гледал и да прочетеш мислите за видяното. Страхотно съвпадение. Grinning

Yamato Nadeshiko(може ли само Ямото Praynig),да ти кажа ли кои два филма съм приготвила,че да ги изгледаш преди мен,за да знам дали стават за гледане или не. Grinning

Шош,определено филма ще ти хареса.Мисля си,че сме гледали нещо подобно като история,но не се сещам къде беше. Blush

Първо да си кажа,че много ми хареса как показаха 14.02. и шоколада от майката на Той и как мина през толкова ръце и стигна пак при него. Joy
Филмът показва една пасторална идилия - спокойствие,уют,щастливо,лежерно,кокошки,градина с лук,плаж Heart Eyes...Малееей и аз за това си мечтая (без кокошките).Интересно беше да видя ежедневието на децата,с интересите им,с настроенията,а чрез тях да надникна и в живота на родителите им.Много лежерено е представен сюжета,ненатрапчиво,плавно и накрая не ми остана нищо друго освен да се усмихна.
Красива беше и първата любов,целувката,държането за ръка,дори носенето на камък/тухла/част от едно училище.
Прекрасен филм.

# 215
Може на Ямато, разбира се, но тогава няма да съм идеалната японска жена, а само старо име.  Laughing bouquet

Казвай филмите, може и да съм ги гледала, а ако не съм, ги прибавям към списъка.   Party

Кокошките, лука, историята на шоколада, дините, якето, старата афера, списанието - всички бяха много приятни и сладки. Хубаво е, че ги спомена.   Grinning

# 216
Може на Ямато, разбира се, но тогава няма да съм идеалната японска жена, а само старо име.  Laughing bouquet
Споко,ние ще знаем истината. Hug

Два са японските филми
Like Father Like Son и Labyrinth of Dreams
Тази вечер клоня към втория,но ми се иска да видя и 11.22.63 .

# 217
На една вълна сме, подготвям си маратон с филмите на Корееда за уикенда и Like Father Like Son също е в списъка, вторият изглежда интересен. Ще се получи хубава дискусия.  Simple Smile

Щом знаете, ще съм спокойна.  Wink

# 218
Любопитно ще ми е да прочета мненията ви за Like Father Like Son. С Шоши го гледахме преди време и стигнахме до извода, че се вписва в типичната японска human drama.

Five Children
Прегледах набързо двата излезли епизода.
Той е вдовец, доста уравновесен, почтителен и кротък. Все още тъгува по любимата си жена. Има син и дъщеря. Живее с родителите на жена си и по-малката им дъщеря. Работи като тийм лидер в модна компания. Неговите родители имат ресторант, брат му се изживява като режисьор, но успехът нещо все го пропуска, а сестра им е продавачка в магазин.
Тя постъпва на работа в неговия екип. Темпераментна, но и доста наранена. Разведена е, защото мъжът й е изневерил с нейна приятелка. Има три деца и живее с тях и баба си. Лъже ги, че той е в Америка. Нещата излизат от контрол, когато истината излиза наяве.
Типични корейски родителски тела в изобилие, както и дечурлига. Тя и Той явно ще се съберат и хич няма да им е лесно с цялата челяд. Сестрата на Той и балдъзата му определено ще сбутат шапките заради момче. Появи се един кандидат, но май ще има и друг. Лудницата е пълна Crazy.

# 219
  • MJF
 bowuu да  не мислите че ще се цепя от групата, мнеее  Naughty. A Gentle Breeze in the Village (2007) изгледан.  Ама как в началото ме  newsm43 тези скици с туй привидение  Joy Joy. Снимането ми напомни малко за иранското кино. Какво ще кажеш Tuon? Документално -игрално.
Скрит текст:
Идилия мда -океан, дини, пясък, слънце. Моментните кадри с котки ме  Laughing, особено една дето подуши че се яде рибка. Интересности от бита и околията не липсваха. Туй с валентиновите шоколади  бе направо екшън  Mr. Green
Да не ви повтарям усещанията, моите същите .
Tuon, проблем нямаш с кокошките и петела  Laughing, метни ги в съседния/моя двор. Туй местенце е и като за мен. А и таман яйца от свободни кокошки ще имаме, ще ти давам по съседски. Мда напомня за филм който сме гледали а и на един сериал. На 2 -те неща заглавията ще издиря утре.
Добре ми дойде този филм. Доволна съм.  Разбира се не разбрах какво учеха  Laughing
2в1 , ясно за кримката. Значи няма да го броим за повече от начало на завръщането на корейския екран. Нека им е  Mr. Green
Ей какъв добър филм е Like Father Like Son и как ме предразположи към коментар. Да ви завиди човек,  че тепърва ще го гледате. Мда. Класическа японска human drama на голям екран.

# 220
Добро утро!
Малко снимки за разсънване Flutter
Хубав дъждовен ден! Laughing
Скрит текст:

# 221
С последната снимка окончателно ме разсъни  newsm56.

Поздрав за всички с един тачен от мен изпълнител - JUNG JOONYOUNG - SYMPATHY (Feat. SUH YOUNGEUN)

JUNG JOONYOUNG - Amy

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 09:35 от 2в1

# 222
  • MJF
 Coffee под музикалния съпровод да попиша.
Разтърсих се аз за заглавията ама все пак един филм имам усещане че не го намирам/се сещам. Та сериала е Shima no Sensei (2013). Търсенето на филма малко сложно защото смътните спомени са явно от няколко  Blush. Но да речем сетих се за този - Yoshino's Barber Shop- шедьовър. Ей ама защо Naoko Ogigami не снима пък  Crossing Arms.
Забих се в търсене в тукашния архив и видях , че последно съм мъчила Tuon  да се сети за името на Shima no Sensei (2013) във връзка с Jyoou no Kyoushitsu  Blush Laughing
Видях че в темата за Китай Zanda Ksurik е пуснала линк за филм - Мечти по китайски

Listen мм когато не се пее с фалцет съм доволна - SYMPATHY е на път да иде във фонотеката. Когато е фалцет , ушите ми автоматично търсят ниво от ранга на Майкъл или поне близко а това е ........

A Gentle Breeze in the Village (2007) да си допиша на не сънена глава. Браво на режисьора Nobuhiro Yamashita. Имам голяма слабост към такова снимане. Всъщност основните маркери са в едни хиляди малки /кратки/ моментни кадри, другото е така да се каже пълнежа. Та тези моменти дават структурата на този тип филми и засягат душевни струни на второто/същностното ни ниво. Та Nobuhiro Yamashita се е справил майсторски. В цялото ровене видях че в Спирита филма има тема и ще ѝ ударя едно рамо. Даже и превод на български. Похвално.
Щях да забравя нещо. Котаро -брата на ГГ бе моя човек  Laughing, малък но ориентиран.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 10:18 от Шошулчо

# 223
Да не пропускаме и другият започващ днес сериал - Come Back Mister (не, че Рейн може лесно да бъде пропуснат Wink).
Сладури  Peace.

Скрит текст:
Разменените души  Mr. Green. Любопитна съм да видя как Oh Yeon Seo ще "влезе" в кожата на Kim Su Ro Laughing

Много-много приятен каст newsm10. Дано наблегнат на комедията, а не да забият в трагизмите.

# 224
Labyrinth of Dreams /Yume no ginga

Интересна съвкупност от трилър,крими,мистика и градски легенди,но в същото време е представен чувствено,тихо и усещането е,че не гледаш,а сънуваш.
От японските филми,които с малко реплики казват толкова много,самата тишина говори.
Страхотен филм.Черно-бял,но това го прави още по-мистичен,все едно гледаш стар филм,който е бил забравен някъде и си първия,който се запознава с историята.
Няма да кажа нищо около сюжета,защото трябва да се гледа без да си наясно,без идея какво ще се случи,какви са героите.
Много,много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт