Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 784
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Лъки, дано инхалацията му помогне. Успех с доктора утре!

# 91
  • shumen
Лъки,дано му помогне инхалацията и да се разминете с болницата.
За урбазона и аз съм чувала,че е само инжекционен.
Аш,благодаря.Аз все още се чудя дали да пусна секрети на своя глава,но май утре като станем ще реша.Сега докато легне беше по добре положението,но от как легна хърка ужасно и се дави яко и имам чувството,че всичко се стича назад.Сега изнамерих едни капки Тобрекс и му капнах в носа,че белким спре малко това хъркане и тая кашлица,че ме влудяват.
Лисе,аз ШС 3 в комбинация с други съм давала по друг повод,но не ми помогнаха.
Дъждец,кураж мила.

# 92
  • София
Добро утро на всички!  bouquet

Стискам палци всички болнички да са по-добре днес.  Praynig Praynig Hug

Нощес пак давах нурофен, но май беше само заради болката в ухото, от която се оплака, т.е. нямахме температура.

Дани, нали знаеш - 3 пъти на ден по 2 капки в ноздра от тобрекса  bouquet Аз мисля, че можем да пуснем отделна тема за хъркащите нослета и задната хрема Rolling Eyes Hug Изкушавам се да питам в темата за третата сливица за нашия проблем със запушения нос и похъркването, но моята дещеря няма уголемена трета сливица. Водих я на УНГ, когато похъркваше преди, и така ми казаха.

# 93
 Момичета  Урабазона на ампули, т.е инжекционния си е метилпреднизолон.  Има хапчета  едните са Преднизолон кортико, пак са си  преднизолон, другите са таблетки Медрол, което си е пак метилпреднизолон. Едно и също е. На детето са му го  изписвали  няколко пъти   е пил Преднизолон  кортико за бронхиален  спазъм, пиле го е по- схема изписана от лекарката. И единия път беше казала сега да го бода ли с урбазон или да му  изпиша на хапчета по  схема.

# 94
Лайтнинг, едва ли има някой тук, който да не значе, че и Урбазон, и медрол са търговска форма на метилпреднизолон  Peace Въпросът тук беше, че за 1-ви път чуваме течният, инжекционен Урбазон да се дава орално. Аз това имах предвид.  А и нищо лично, Лъки, и моята 1-ва братовчедка е мед. сестра в софийска болница, но никога не би ми хрумнало да послушам подобен съвет  Wink
Дано овладеете ларингита бързо и всичко да е наред  Hug

# 95
Аш ,това с похъркването е ужасно  и ние дълго време бяхме така ,но щом не е от третата сливица ,дали няма да е нещо алергично ?  newsm78

# 96
  • shumen
Аш,благодаря.
Ние тази сутрин се наложи да ходим до спешното.Малчо снощи цяла нощ кашля и спа на пресекулки.Оказахме се с бронхит и сме на АБ Аугументин,Витамин С и Линекс.Докторката от спешното каза,че сиропа бил много хубав и да си го давам и него и при нужда Вентолин.Аз обаче ходих и му пуснах на своя глава носен и гърлен секрет,но се чудя да чакам ли с АБ като няма Т или да го взема и да започна да го давам.

# 97
  • София
Дани, бронхит ли? Жалко Sad Няма смисъл да чакаш антибиограма, аугментинът ще е S най-вероятно.

# 98
Дани ,ужас ,дано скоро се оправи детенце и ако можеш го задръж повече време вкъщи.

# 99
Добро утро и да ни е честит ларинго-трахеита  Tired
Поне засега отървахме болницата  Praynig 3 пъти на ден инхалации с вентолин и физ.р-р, а след това и пулмикорт.
Забрани ни спрейовете за гърло-само близалките и гранофорина-в тоя случай излишно раздразвали.
И АБ-Сумамед плюс ентерол и флора бимби, заради стомаха.
Вторник пак.
Другите болни да оздравяват  бързо Hug Hug Hug
Рали, вчера ЛЛ не си вдигаше тела, частната ни докторица почиваше / тя има тел. само на рецепция / та затова се консултирах с братовчедка ми. Все пак е медицинско лице, а бях отчаяна.
Дани и аз мисля, че няма смисъл да чакаш. Hug

# 100
Ех , лъки  Hug Бързо оздравяване.

# 101
Охх,като ви чета и ми настръхва косата Sad Лъки,Дани,Дъждец и всички останали-бързо оздравяване.Ние влачим сополи,ама много,че и нещо пожълтяха май.Ще видя до къде ще я докараме Sad

# 102
  • Варна
Момичета, за разстройство ентерол ли се даваше? И такава екстра си имаме вече, а досега не се е случвало, не помня какво препоръчвахте.
Дани,
а така... бързо оздравяване!
Лъки, Дъждец и останалите болни - на отчет, дано сте по-добре,

# 103
Бързо оздравяване и от мен!

Аз съм хремава,с адски запушен нос,но Ксилометазолин ме спаси снощи и преди малко...Детето ме зарази сигурно.И аз снощи като него си чесах носа и кихах и днес съм като него.Даже си взех и таблетки за гърлото,че малко ми е пресъхнало и ме наболява...абе,сколасах се!Тъкмо сега ми е почивката от Респивакса и съм болна  ooooh!
Детето е добре засега.Само носа го дразни,говори носово,но то му е трети ден,та го броя за нормално...

# 104
  • София
Аш ,това с похъркването е ужасно  и ние дълго време бяхме така ,но щом не е от третата сливица ,дали няма да е нещо алергично ?  newsm78

Лисе, мерси - много е вероятно да е алергично, или алергично в комбинация с вирус и хрема. Пихме ериус около 2 месеца преди Нова година и се оправихме - дали от ериуса, дали от чистия въздух, дали от това, че много не ходихме на градина по това време. От онзи ден пак сме на ериус и ще видим до кога ще сме така. Обикновено се отключва от вирус, но после вероятно алергията пречи да го преодолеем културно и бързо.  Sad

Уми, чисти ги, колкото можете повече тези сополи. Те са голяма напаст.

Лъки, жалко и за вашата диагноза. Много ударно и изневиделица ви връхлетя. Купи си медрол за такива случаи и питай и във форума, когато нямаш контакт с докторката. Тук все някой ще знае  Hug.

Яни, Месечинке, дано и вашите деца се пооправят вече. Hug Месечинке, за разстройство давам ентерол сашета. Другото май беше чай от шипка.

Яни, ти пък да не пропуснеш да хванеш поредния вирус.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт