Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 587
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
  • На брега на реката
Дани, за едни резултати и аз не бих водила в бациларника. Чуйте се по телефона, какво има да му гледа на детето, щом всичко ще й черно на бяло.
Аш, все още съм в стенд бай, няма работа за сега, направо е затишие пред буря. Та ми е угодна тази позиция в момента. Надявам се към март да се случи, че с тия болести и болнични няма да сме си много полезни с шефката  Mr. Green
Тото, какво те притеснява от ваденето на сливиците. Познавам не един или два случая, при които е било наложително и допринесло само положително за здравето на оперирания (и деца, и възрастни). Сякаш даже не се сещам за нещо негативно, освен гадните журналистически писания из медиите.

# 181
  • shumen
Аш,Фер,прави сте.Ще пробвам по телефона да звънна,а не да го мъкна в бациларника.
Аш,за АБ не знам,но каза,че ако не му действа този ще сменяме с друг.То добре,ама вече не знам как ще го накарам моето диване да го пие.

# 182
  • София
Силве, аз нали съм "луд умора няма", и въпреки всички последни боледувания, ги записах от понеделник - 15.02.2016 на ски на Витоша. Ще пътуват всеки ден и ще се връщат следобед. Почти на 4.5 години са и двамата.

Тотто, миличка, моята щерка се разболя след седмица престой вкъщи, без да е била в контакт. Това се случи миналата сряда. Игра на поляната, окъпана в слънце, а вечерта ми цъфна с отит и температура, която три дни едва сваляхме. Инфекциите и вирусите се предават и в презумирано стерилна среда, това ми е мисълта.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 16:35 от Ashia

# 183
Момичета, някоя от вас май беше споменала, че дава на детето си Саностол. По колко и как давате newsm78 Днес купих едно шише, но ми е странно да е една дозата и за деца, и за юноши, и за възрастни newsm78
Аз давам малка чаена лъжичка  Peace

Дани и според мен не води детето с теб при ЛЛ.

Tottó ,единственото лошо нещо от вадене на сливицата е това да чакаш ... 20 дълги минути.

# 184
Нямам против ваденето, когато имам аргументи насреща и показатели. Иначе от самата операция се страхувам за детето, но ако има данни, че трябва - няма да се спра. В Пирогов видях много дечица с израснала наново трета сливица, ужасно стресирани, изнервени. Искам достаъчно добре да се прецени полза-риск.

# 185
  • shumen
Аш,така е.Може да няма други болни и пак да се разболеят.
Лисе,ако трябва да отида при ЛЛ няма как да не го водя.Няма на кой да го оставя.Но ще опитам по телефона.

# 186
Тото, аз съм против ваденето на сливици. те са част от имунната система и състоянието им е резултат от имунен отговор на организма. лекарите се въздържат да прогнозират как подобна намеса ще се отрази на детето, любимото ми е "няма гаранция, че третата сливица няма да порасне пак" или "не е сигурно, че няма да прави отити/ангини, но все пак ще сме отстранили един от факторите". т.к. аргументите “за“ ваденето не бяха убедителни за мен, продължително и упорито настоявах за конвенционално лечение на третата сливица на детето ми. понястоящем, с успех, дано го задържим.

# 187
След почти цяла прохъркана,изгрухтяна и промрънкана нощ си изпросих АБ капки за нос.До тук добре,ама след второто капане се разкашля,както всеки път.И сега ни да спра капките,щото е задръстена от секрети в носа и сливицата и е огромна,ни да ги продължа,щото знам,че трудно овладявам положението с такава кашлица и обикновено слиза в гърдичките и следва АБ.Темп.имаше малко вчера,днес няма,поне за сега.Ама тя и доста кихаше в събота,та може и вирус върху вирус да сме лепнали...И за капак утре трябва да съм на работа поне за 2-3 часа.Е,как да стане?!Реве ми се!!!

# 188
Силве , пусни я щом иска. Моето кара от 2 годишен. В четвъртък кара на минус 12 градуса. Аз лично за планина изобщо не се притеснявам. Гадната София ми е на мен проблема.

# 189
Момичета, някоя от вас май беше споменала, че дава на детето си Саностол. По колко и как давате newsm78 Днес купих едно шише, но ми е странно да е една дозата и за деца, и за юноши, и за възрастни newsm78
Аз давам малка чаена лъжичка  Peace

А от колко време го даваш и как подейства на апетита на детето? Голям проблем ни е яденето от есента насам. Тук-там някой плод прокарвам, ама зеленчук под никаква форма не приема - ни в суров, ни в обработен вид. Супи и яхнии не близва, в последно време е отказал и яйца под всякаква форма. Млечни продукти не иска, освен от време на време кисело мляко ooooh! Виждаме се в чудо какво да му даваме вече - основно на тестени и месо кара ooooh! Надеждата ми е покрай витамините и апетитът да се позасили Praynig

# 190
  • shumen
Силве,и аз си мисля,че е добре да я пуснеш щом иска.
Уми,оправяйте се скоро.
На мен днеска педи също ми каза да спра всякакви капки в носа и да изчакаме утре секрета да излезе.
Палитра,моето пък само макарони иска.Като го питаш какво ще яде и той казва макайони и край.
Аз тази вечер пак със зор пробутах АБ.Само като ме видя с лъжичката и ревна не антибиотика,не искам и едва го измолихме да го пие.То не бе молене,не бе реване,но накрая със 300 зора го преглътна.Не ми се мисли утре сутрин пак как ще се боря с него сама да го пие.

# 191
Няма,тия капки ни видяха сметката.Кашля като къдрава,раздра си гърлото.Ериус-Мериус нищо не помага.Кленбутерол дадох,успокои я за половин час и сега пак с сначале,че и темп.вдига-38,2,дадох Нурофен.Ужассс!!!А днеска беше на слушалка-чисти гърди,ларингитна кашлица,раздразнено гърло,обаче почти не кашляше.Аз се предавам!!

# 192
  • shumen
Оох,Уми.На нас от рева пък чак гласа ни прегракна.

# 193
  • София
Уми,

Не се предавай! Нали вчера бяхте на лекар - какво каза докторката - ще го чакате да мине от само себе си или ще започвате по-силни лекарства. Кленбутеролът постоянно ли ще го даваш? Той нали е дилататор - трябва да помогне за ларингоспазъма.

При нас, при подобни симптоми на тези, които описваш (това при големия син), давам Ериус, АБ капки + виброцил, Ердомед - всичко по лекарско предписание. Не правя инхалации. Пак кашля, но вече много по-малко. Докторката каза, че ако не давам АБ капките, инфекцията ще слезе надолу. Тези лекарства беха предписани, след като цяла седмица имахме хрема, много сополи и се лекувахме с назик - т.е. състоянието не е от вчера. Дано го овладеете, но ако прегракне съвсем от кашлицата, е много гадно, разбирам те.  Hug

# 194
  • shumen
Добро утро!
Как са болничките днес?Ние сме по добре май,но да не се хваля.Кашлицата значително намаля,хремата и тя,но затича ли се нещо,замори ли се се започва пак едно кашляне,че няма спиране.Педи днеска е след обяд и мисля като заспи да отида да взема секретите,а него да го наглежда една позната да не се събуди.

Общи условия

Активация на акаунт