Форумни "образи"

• 227 665
  • 3 224
  •   1
Отговори
# 2 880
Е, тя все пак е писала в темата, че и преди теб – получило се е недоразумение просто.
На мен любимото ми изпълнение е, когато ти скочи с бутонките някой непознат ник и ти вдигне скандал за нещо, което си писал преди години в отдавна забравена тема. Нито си подозирал за съществуването му, нито нищо, ама на. Прочел, обидил се смъртно и тръгнал да раздава възмездие.  Laughing
Няколко пъти ми се е случвало вече. Да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли, петиция ли да организираш – да си държат лудите в психиатриите и да не ги пускат неизлекувани...

# 2 881
Любима порода на руската аристокрация. И на Богиня чудно пасва.Wink
И аз с нещо такова бих ги свързала. Например с онова, което лети, като тича, Салуки.
Грациозно създание!

# 2 882
Факт е(за мен), че много хора тук си позволят да обиждат в прав текст и съм убедена, че не го правят навън.
Да обиждат конкретно някого, може би не, но... употребяват доста колоритен речник от цинизми.
Контретен пример - някои теми от 'Семейни отношения', където някой, ръсейки цинизми, бива издиган в култ от някои "кискащи се, неосъзнати" потребителки. Shocked

# 2 883
  • постоянно
Изобщо не е сигурно, че има реално припокриване. Доста образи тук преекспонират и се представят, не за това, което са в реалността. Нищо тук, не е както изглежда. Просто перушина, хохохо.

"Совите на са това което са ? " .......
 Mr. Green

# 2 884
Жаве, това са рисковете на форумното общуване Simple Smile. Не вярвам да има някой, който поне веднъж да не е бил неразбран или да не се е чудил какво отсрещната страна иска да каже.

Елица, според мен Шантал го прави нарочно, както и Богиня в определени теми. Всички изграждаме някакъв образ и е трудно да го променим, за това на някои им се налара рестарт. Почти всички някога сме писали, че форумът не ни е важен, но фактът, че прекарваме време в него, говори обратното.

В момента имам избор между няколко неща, но седнах да "прегледам", та явно му отделям част от малкот си свободно време. Мисля че и за други е така.

Джо, с книгите и филмите ти се получава страхотно, но не пробвай с кучета Simple Smile, въпреки че много се смях. 

# 2 885
Да обиждат конкретно някого, може би не, но... употребяват доста колоритен речник от цинизми.
Контретен пример - някои теми от 'Семейни отношения', където някой, ръсейки цинизми, бива издиган в култ от някои "кискащи се, неосъзнати" потребителки. Shocked

Тук сме над 18 годишни, все пак, и не сме в Училище за Благородни Девици. За някои и думата секс е цинизъм явно, защото я пишат като с*кс. Или кекс.

# 2 886
Е, тя все пак е писала в темата, че и преди теб – получило се е недоразумение просто.

Така е, но го споменавам, защото се касае според мен и за голяма доза егоцентризъм и някаква фиксация в собствените работи, без ясен поглед върху ситуацията. Много хора са така и в реала. Човекът нищо не е направил, но постоянно се притеснява, че някой за нещо го гони или ще му се кара/обижда. И затова е постоянно нащрек.
Не й хрумва, че е 99 % по-вероятно да наричам себе си "овца", а й хрумва само за 1-ят %, когато би могло евентуално да се отнася до нея.

# 2 887
  • София
Имам предвид както по-назад меркантилница подпали, че евентуално могат да нарекат фифито й или пуфито й "плъх", смъртна обида било...  Laughing

Негативна между другото веднага я познах и с другия ник, само отворих профила да проверя за всеки случай Sunglasses

# 2 888
Меркантилница се шегуваше за плъхчето. А що се отнас до разпознаваемост, в един момент няма как да не стане. То и една роля от пиеса се играе различно от различните актьори, защото няма как да не вложат някаква индивидуалност.

Това обаче става при потребители, които пишат по-често или следим по някаква причина.

# 2 889
Негативна между другото веднага я познах и с другия ник, само отворих профила да проверя за всеки случай Sunglasses

А така. Grinning

На мен като форумен образ ми прави впечатление Чувствителната Мимоза. Ако е новак все се оплаква, че никой не я забелязва, не ѝ отговарят на мненията, нагрубяват я. (Тук Андариел винаги изниква с "Чунким мен с хляб и сол са ме посрещали!", "Чунким на мен червен килим са ми постилали!", и въобще - чунким Laughing Винаги много ме разсмива това и го очаквам.)

На по-късен етап се преминава към критики колко ужасни са форумците, какви са злобни и т.н. Една сутрин щях да се задавя с кафето си, като прочетох подобно излияние за злобните форумци от една госпожа, която иначе се гордее с "остротата" на изказа си.  Laughing Та вчера попаднах на цитат, който идеално описва този казус: "Срещнал си един Гадняр днес - значи просто си срещнал Гадняр. Всички, които си срещнал днес, са Гадняри - Гаднярът всъщност си ти".

# 2 890
Постът ми е допълнение към двата цитата на Мохини. Peace 'Упрекът' ми е към този 'някой', а не към потребителките, коментиращи в Семейни отношения! Донякъде се препокрива и с предишното ми мнение, че ако си кажеш в прав текст какво не ти харесва в нечие поведение, ще бъдеш 'заклеймен' едва ли не. Но ти току що доказа думите ми... благодаря ти.

И тъй като във виртуалното пространство всеки е анонимен, т.е. може да се представи в по-добра или по-лоша светлина, ако си избрал да играеш ролята на 'предизвикващ' или 'дразнител', значи все пак малко или много ти идва 'отвътре' такова поведение. Звучи ми абсурдно да си корено различен в реалността, а тук да го играеш съвсем друга личност, друг характер. Поне аз не бих могла да се 'раздвоя' по този начин..

# 2 891
  • София
Звучи ми абсурдно да си корено различен в реалността, а тук да го играеш съвсем друга личност, друг характер.

Абсурдно не е, макар че и аз не му виждам смисъла. Въпрос на избор. Ако те влече, моля. Лошото е ако си кофти актьор. Laughing

# 2 892
Мохини, знаеш ли кое е 'интересното' в случая.. че ако си кажеш ясно какво не одобряваш, много по-голяма е вероятността да ти втълпят, че едва ли не си аутсайдер, с назадничаво мислене, защото, видиш ли, в днешно време простотията се толерира..
Интересното вече можеш да го прочетеш след твоя пост, който цитирам сега.  Grinning
Щом мнението ти е по-различно, значи си се припознал някъде или пък не си разбрал играта с обидни думи, които се използват щедро.

# 2 893
Е, аз се бях хванала на един такъв... АКТЬОР. hahaha Хубавото в случая е, че разбрах, че е такъв.  Simple Smile
Не разбирам единствено онези, които бъркат премереното чувство за хумор с изявения цинизъм, но... явно причината ще да е в мен.; ): )

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 00:37 от green_eyes14

# 2 894
Донякъде се препокрива и с предишното ми мнение, че ако си кажеш в прав текст какво не ти харесва в нечие поведение, ще бъдеш 'заклеймен' едва ли не. Но ти току що доказа думите ми... благодаря ти.

Нещо пропуснах каква е връзката с теб, много объркано пишеш, но щом желаеш да си жертва на заклеймяване - нямам как да те спра.

Въобще не ти схващам логиката. Казваш какво не ти харесва в чуждо поведение - и? Какво се очаква, някой да ти ръкопляска, да се съгласява, да мълчи? И ако те заклеймят - какво? Не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт