Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 233
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
не пропускам нищо, но съм убеден, че ако си мъж на място и сто вещици да има не може да наршиш клетвата си. За да те накарат да пиеш любовна отвар първо трябав да седнеш на раздумка с момичето, а най-ненормалното е един крал да разговаря с една пленница. Още по-ненормално е да приема храна от нея, която не е проверена.
Роб за мен се държеше супернезряло. Ако не исакаш - няма да те омагьосат.
и за да отговоря на незададен въпрос.
УБеден съм, че Станис е искал да прави секс с Мелисандра. би било страшно трудно да накара упорит мъж като него насила,ако ще хиляда любовин билета да му сипе.
Нямам време сега да пиша повече, но Роб е лежал ранен, а Джейни се е грижила за него. Ето как е станала раздумката и приемането на храна. Rolling Eyes

# 541
Аз се чудя защо Кейтлин ще ходи да се моли на дъртия Фрей.Нали Фрей са васали на Тъли?Защо Едмур или Черната Риба не го призовават така,както Роб свика знаменосците на Старк?Кейтлин го насоса Роб с този брак.
И като го призоват, той ще си счупи краката да се отзове. Как ще го принудят? На Роб му трябваше да премине през Близнаците веднага, нямаше време да убеждава дъртия по трудния начин.
И преди да са васали на Тъли, Фрей са подчинени на Железния трон. Откъде-накъде ще са длъжни да подкрепят един бунтовник?
Кат му осигури добра сделка. Никой не му е виновен на Роб.

Много ми е интересно , дали ще я спомент в шеста книга отново.   В книгата тя не присъстваше на Червената сватба и трябва да е жива и здрава. 
Мартин е казал, че ще присъства в пролога.

# 542
 по принцип можеше да направят салове или мостове и да заобиколят. нямаше да отнеме чак толкоз време. Тивин бе далеч с главните си сили. а можеха и просто да превземат крепостта. Дори най-непревземаемите крепости обикновено се превземат за два-три месеца, случаят със Станис е някакво страхотно изключение. освен това като направиш диверсия и вкараш хора през отходните тръби, те отварят портите на крепостта и тя пада. Денерис завладя Ащапор точно по този начин. повечето от градовете са превзети така. четири-пет дена и двадесет-тридесет смели и пъргави мъже. Сватосването за Уолдър Фрей беше глупав ход. кейтлин само бели вършеше.

но не това е важното.

Болен бил Роб - хубаво - и точно на една пленница ще дадат да се грижи за него??????!  newsm78Че тя можеше да му сипе отрова и войната да свърши още там. щом никой не я проверява дали му дава любовни билета, не са я проверявали и дали му сипва отрова. Много хлабава охрана имал тоз чиляк като за крал. За справка -Видяхме че Джофри като разголи Санса Белите плащове бяха плътно с него. Да не забие някой нож. Видяхме, че Хрътката го спаси  когато Санса щеше да го бутне в пропастта. Охраната е неотлъчно до теб - спиш, ядеш , повръщаш - винаги има охрана до теб. някои кралици са взимали жени - охранители. има места където само една жена може да придружи друга жена/ в тоалетната например/.

Истината е следната - както се казва във вица Роб е правил секс със отвращение.  WinkЛеле, ако не бяха тези билки, колко ли щеше да го е гнус да се допре до младата и красива Джейни, просот не мога да си представя. Сега вече научуих какво казват мъжете на съпругите си, като изневерят - "скъпа аз не бях виновен, упоиха ме с билки,ама мен бе гнус,  насила правих сексе, ти ми вярвай". Joy Joy как си е правил Джон ли е правил секс с Игрит без да има билки?

# 543
Аз се чудя защо Кейтлин ще ходи да се моли на дъртия Фрей.Нали Фрей са васали на Тъли?Защо Едмур или Черната Риба не го призовават така,както Роб свика знаменосците на Старк?Кейтлин го насоса Роб с този брак.
И като го призоват, той ще си счупи краката да се отзове. Как ще го принудят? На Роб му трябваше да премине през Близнаците веднага, нямаше време да убеждава дъртия по трудния начин.
И преди да са васали на Тъли, Фрей са подчинени на Железния трон. Откъде-накъде ще са длъжни да подкрепят един бунтовник?
Кат му осигури добра сделка. Никой не му е виновен на Роб.

Много ми е интересно , дали ще я спомент в шеста книга отново.   В книгата тя не присъстваше на Червената сватба и трябва да е жива и здрава.  
Мартин е казал, че ще присъства в пролога.

ами най-малкото не е сигурно дали на Железния трон не седи едно копеле, което пък поставя много сериозно въпроса дали бунтовникът наистина е бунтовник, защото не може да се бутуваш срещу незаконен крал..... Особеноако този Бунтовин е издал нелигитимна смъртна присъда.
Ако Фрей бяха верни на Железния трон, трябваше да подкрепят Станис, но те си гледаха интереса.
П.С. не мога да разбера защо все пращаха Кат да преговаря, като тя на практика издъни войната с тъпите си дипломатичесик ходове?
Ренли и Станис се срещнаха лично, Тивин  пишеше от свое име писмата, Тирион не бе истинсак Ръка, а заместник на Ръката, а Само Роб Старк делегира пълни права на Кейт? тя пък само безумия вършеше.

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 15:25 от Джон Сняг

# 544
Е Кат при Фрей я пратиха, защото познава дъртия Фрей и той уж към нея ще е по-благосклонен.
Какви други преговори е водила?
Уговорките и с Джайм си бяха чист заговор...

# 545
Ех, Джони, Джони, само глупости говориш. Пък и въобще не слушаш... Ако тръгна да те опровергавам за всяко нещо, ще ми излезе по-дълго от Ветровете.

по принцип можеше да направят салове или мостове и да заобиколят. нямаше да отнеме чак толкоз време. Тивин бе далеч с главните си сили. а можеха и просто да превземат крепостта. Дори най-непревземаемите крепости обикновено се превземат за два-три месеца, случаят със Станис е някакво страхотно изключение. освен това като направиш диверсия и вкараш хора през отходните тръби, те отварят портите на крепостта и тя пада. Денерис завладя Ащапор точно по този начин. повечето от градовете са превзети така. четири-пет дена и двадесет-тридесет смели и пъргави мъже. Сватосването за Уолдър Фрей беше глупав ход. кейтлин само бели вършеше.

Целта беше възможно НАЙ-БЪРЗО да преминат, за да стигнат до столицата, където беше Нед, за да го спасят.

А и Джофри като го пазеха постоянно да не би да не успяха да го отровят? Не мога да те разбера. Опитваш се да опровергаеш идеята, че на Роб му е давано нещо ли?

# 546
  • Варна

Целта беше възможно НАЙ-БЪРЗО да преминат, за да стигнат до столицата, където беше Нед, за да го спасят.

Малко да те корегирам, най-бързия път го КЧ е по кралския път и не минава през Близнаците. Целта беше да минат западно от тризъбеца и да ударят изненадващо Джайм и вдигнат обсадата на РП, преди Тивин да се усети. Peace

# 547
  и като минаха най-бързо - Нед не умря, нали?
целта беше да ударят Джайми, Нед вече си бе пътник така или иначе.

Кейт я пратиха и на повторни преговори - с Ренли и Станис. Уж щото ги познавала  -пак - което е много слаб довод,  то и конярите познават Станис и Ренли, но се съмнявам че те щяха да се впечатлят ако им бяха пратили някой коняр. ИСкаше се човек дипломат с  висок престиж. Най-добрият вариант бе да иде Роб, но и Черната Риба ставаше, нали е рицар и пълководец.

А за безумното решение  на Кейт да пусне Джайми, защото Тирион и бил обещал нещо някога - даже не си засулжава да се коментира. Тивин бе готов да прежали Джайми-

П.С. Ако Тивин бе застанал пред Близнаците щеше да ги  изгори. Знаем как постъпва с непокорните васали.  Роб се колеба и това му коства трона и живота. Но най-тъпото е, еч не води нито едни преговори лично. Отсрещната страна се впечатлява когато срещу теб седи крал.

# 548
Роб трябваше да умре,за да няма при кого да се приберат Санса,Аря,Бран и Рикон.Няма какво да го дъвчем.Роб е "похарчен" и то си личи по идеализирания му образ.Аз отрицателни качества не намирам в него.За 13-14 годишно момче успя да направи много.Той не е виновен,че е възпитан в принципност,както и Санса,че е добронамерена и състрадателна.
Майка им обаче реши,че е голям политик и ги забърка такива каши,че между нея и Церсей слагам знак за равенство.Разликата между двете кокошки е,че втората е откровено ненормална.

# 549
Аз пък силно симпатизирам на Кейт, намирам я за най-добре политически ориентирана в семейството си /освен Джон, разбира се/; според мен по-добре се справяш с лобирането от Нед. И защо Роб ѝ е делегирал тази задача? Защото сам не може да се справи - именно като остана сам забърка най-големите каши.
Идва ми прекалено безупречен неговия образ и не страдах особено, когато умря.
Иначе според мен Джон Сняг не е прав - лоялността на васалите принадлежи към лордовете, лордовете са лоялни към краля, така мисля върви йерархията.

# 550
Добре, правилно, не бяха тръгнали към КЧ. Но е факт, че трябваше да преминат бързо точно заради Нед. Как е бил пътник още тогава не знам. Той пътник въобще не беше докато Джофри не реши да се изяви като "крал".

Защо Роб да води преговорите лично? Да се набута в Близнаците? Та нали е крал, там биха могли да го хванат в капан.

Джони, в един момент казваш "хайде да говорим за нещата такива каквито са - това е само теория, не говори за него със сигурност", в следващия ти си говориш абсолютно убедено за неща, в които само ти вярваш. Някакви теории ги твърдиш със сигурност, правиш заключения, за които няма почти никакви доказателства. Вече започна да става много дразнещо. Седни и си прочети книгите. Научи се да разделяш написаното там от това, в което ти вярваш. Не обяснявай как изпускаш "просто детайли", защото си изпуснал половината неща. Имам чувството, че много свестни хора с интересни идеи спряха да влизат.

Това е съвет от мен. Лека вечер.

# 551
Иначе според мен Джон Сняг не е прав - лоялността на васалите принадлежи към лордовете, лордовете са лоялни към краля, така мисля върви йерархията.
А според мен всеки дължи вярност първо на краля. По време на Бунта на Робърт Станис  е бил пред голяма дилема дали да защити своя крал. В крайна сметка казва, че е избрал кръвта пред дълга. Ако дългът му е бил да подкрепи непосредствения си лорд (Робърт), нямаше да има тези терзания.

# 552
А според мен всеки дължи вярност първо на краля. По време на Бунта на Робърт Станис  е бил пред голяма дилема дали да защити своя крал. В крайна сметка казва, че е избрал кръвта пред дълга. Ако дългът му е бил да подкрепи непосредствения си лорд (Робърт), нямаше да има тези терзания.
Обаче цял Вестерос знае,че кралят не е законен,защото не е дете на бившия крал.
По времето на Бунта на Робърт Нед свиква знаменосците и не знам някой да му е поставял условия.Бил е също много млад и всичко е станало супер бързо.
Не е трябвало Кат да ходи при дъртия ( не знам кой я е пратил,не предложи ли тя сама),още повече,че му се знае отношението към жените.Черната риба би имал друга тежест.

# 553
  • Варна
По времето на Бунта на Робърт Нед свиква знаменосците и не знам някой да му е поставял условия.Бил е също много млад и всичко е станало супер бързо.
Знаменосците му са северняци, жадуващи отмъщение за убийството на техния лорд и наследника му (това е унижение за целия Север)
Фрей с нищо не е длъжен да отваря портите си пред северна армия. Той не е васал на Старк, а на Тъли, а в момента Едмур не е с тях. (Не помня баща й дали е жив тогава, но ако е бил, то и Едмур едва ли можеше да направи нещо)

П.П. Мартин ще има четене тази събота и неделя.Може да прочете нова глава. Grinning

# 554
 То надеждите са ни само за нови глави....

Аз също мисля, че Джон Сняг трябва да спре с тези излияния, по-добре да започне да се изразява кратко... Извинявай, Джони, но не мога да те чета, просто се възхищавам на търпението на Хексе да те изчете и да ти отговори и да ти обясни какво се е случило в книгата bouquet

Общи условия

Активация на акаунт