Януарска мама

• 44 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Направо съм шашната. На София и растат долните два зъба!!! Единия леко е пробил, другия прозира отдолу. Та тя е на 50 дена. Възможно ли е? А аз се чудя защо все си яде ръчичките и си мисля, че е гладна. И като и дам все повръща след това. Да ходя ли при педиатъра???

# 436
  • София
Направо съм шашната. На София и растат долните два зъба!!! Единия леко е пробил, другия прозира отдолу. Та тя е на 50 дена. Възможно ли е? А аз се чудя защо все си яде ръчичките и си мисля, че е гладна. И като и дам все повръща след това. Да ходя ли при педиатъра???

Според мен няма повод за притеснение. На редовната консултация ще попиташ, но от мен имаш честити зъбчета!!! Да са и бели и здравички  Grinning

# 437
  • Варна
Супер! Честито! За какво да ходиш при педиатъра? Той какво ще направи? Ще ги закове да не излизат? Simple Smile Споко! Сега са решили, сега излизат.  Hug

# 438
Момичета Влади нещо напоследък много често повръща когато го оригвам почти винаги повръща после пак по натам пак вече пресечено някой път ми се атрува много като количество друг път не е толкова много. Дали да се притеснявам утре ще идем до педиатърката обаче сега такива мисли ми минават през главата...  А и е нещо неспокоен задреме за 20-тина мин и се събуди поплаче понякога повърне и пак си заспива или пак почва да плаче много ме обърква това детенце какво му е

# 439
Пробвай да му дадеш водичка малко след като повърне. Във повръщаното има стомашни сокове, които дразнят...

# 440
  • Бургас
Бубе, ами честито ви зъбче. Не се притеснявай, това е природа, срещу нея не можеш да вървиш.
Лен, ние минахме през един такъв период. Всичко беше от лакомия, преяжда, от което започва да го боли корема, присвива се, а оттам и повръщането. Пресечено повръща като е минало повече време от храненето. Аз знам, че ако не повръща на фонтан, проблем няма.
Сините сливи и при нас помагат, аз ям всеки ден и затова той няма ден без нацапан памперс.

# 441
Лен, моят син е по същия начин, връща или при оригване или просто така след хранене, но не всеки път и не ппо много. Не мисля , че има за какво да се притесняваш. Дръж главичката настрани докато е легнал така няма страшно да се задави. Смятам че след известно време ще отмине. С първото дете съм го няммала това.
Ние снощи направихме рекорд - Боян не спа от 12 до 6 сутринта и имаше от леко ппримрънкване до бурен истеричен рев от коликите. Ужасно ми е мъчно , че не мога да му помогна като е така , давам капки естествено, но май няма голяма полза от тях. Пробвах да давам от чая на Хип но не ще и да го види, бута шишето с език и даже му се гади

# 442
Винаги като се появи или обостри някакъв проблем и чета някой тъкмо е писал за него Grinning Ние вече сме на 27 дни и по начало редовно изтичаше малко кърма непосредствено след ядене (предимно сутрин), след половината хранения някъде, но от 2-3 дни доста зачести и вече връща доста повече "пресечено" над час след храненето. Развивам хипотезата, че вече поне повече време му се задържа в стомаха млякото и скоро ще го израсте този рефлексус...иначе се старая да го държа максимално изправен и всичките му места за лягане вече са под ъгъл (четох, че е добре да е 30 градусов, но колкото-толкова, не съм го мерила). Днес като го накърмих в ергономичната раница, в съвсем изправена позиция, нищо не е връщал после. 2 часа си го разхождах и спа блаженно, но няма как да го правя всеки път, докато се омотаем в това нещо само бебето ще умре от глад (или поне в неговите представи Simple Smile) Днес обаче ме уплаши като се задави както си седеше под ъгъл в шазлонга, станах, веднага на рамо и го потупах и се оправи, обаче ако не бях в стаята, не знам щеше ли да се справи сам, после почна и да връща - предполагам задавянето е било от мляко, което е стигнало до някъде, но не е излязло. Докато си вземах душ и майка ми го наглеждаше се е случило същото докато и е бил в ръцете и сега не иска да остава сама с него, голяма е паника Sad Дано да го надрасте скоро това нещо бебето. А, и от два-три дена нещо е доста нервен и не мога да го откъсна от гърдата, надявам се това да е скок в растежа, защото буквално след ядене (на което е заспал на 5-тата минута) и час висене на гърдата с побутване от моя страна, после веднага е свирепо гладен. Кърма имам бол, памперсите през 3-4 часа са подгизнали, ака след всяко хранене, нямаме колики (понякога стомашни неразположения, но рядко) и е качил 700 гр. от рожденното тегло, но напоследък определено си се тъпче и връща повече. Пробвам и само на ръце да го разнасям първо, в случай, че иска просто прегръдка, но не - ядосва ми се, ако не дам гърда и направо почва да си ме бие Grinning

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 20:54 от Aurora_89

# 443
  • Варна
С това повръщане и ние се борим с Борката. Като му давам добавка доста връща, когато се оригва, а и след това. Понякога обилно и на фонтан. Отдавам го на бибероните. Ползвам на Нук, каучукови, М размер. Първо, че пускат много и освен това имам чувството, че гълта много въздух. През цялото време се чува едно цокане при всяко засмукване. Чудя се дали да не ги сменя със силиконови. newsm78
Повръща и когато се напъва много. А той обикновено се мъчи да ака след хранене.
По принцип с повръщането се отървават от излишното мляко, с което са преяли. Преслав много повръщаше между храненията, но рядко на фонтан. И много наддаваше. Просто беше много лаком. Ако детето наддава и няма други симптоми, повръщането минава като започне да седи/мине на твърда храна.

# 444
Ох, нашия май връщаше повече в началото. Бях писала една нощ в 2 ч как в съня си върна и през носа и през устата, милото се изплаши и то, а ние няправо изпаднахме в ужас. Добре че и двамата го чухме, скочихме веднага, аз половин час не исках после да го пусна, толкова се изплаших. Повдигнахме му матрака с разни хавлии и чаршафи, но не е много удобно и съм решила точно утре да му поръчам една възглавница, която се слага под чаршафа да го държи под наклон. Отделно спи на ограничител против обръщане и винаги е настрани, но пусти страх, постоянно треперя да не повръща Sad Не знам защо, но нашия не се кефи много да го държим изправен и рядко се оригва Sad

# 445
За тези дето не обичат да оригват,да споделя-старата педиатърка ни каза,когато не иска да се оригне,се слага да спи,или легнало,след малко става много неспокойно бебето,шава,върти се,ще го разпознаете,та вдигате го,то оригва почти веднага и продължава да спи,или там каквото си прави.Дано съм помогнала.И при баткото и с Евата има ефект.

# 446
Доста съм изостанала от темата,ама с малкия звяр е доста трудно. Записвам се да ви следя bouquet

# 447
  • София
Ей както си спяхме добре по цяла нощ, така този дребния не иска и не иска да се кърмим легнали тази нощ. Заспива легнал по корем върху гърдите-корема ми. Дали не ни започват коликите и на нас? Иначе не се гърчи, само е нервен.

# 448
Dnes ni izpisvat. Mnogo sum blagodarna na lekarite ot pirogov. Iskam da vi kaza che ako bebetata vi povrashtat na fontan vednaga da hodite na lekar da gi vidiat zashtoto nie taka hvanahme pilornata stenoza. Sustoianieto se korigira s operacia no ako ne se lekuva na vreme e nesuvmestimo s zivota. Izviniavaite za latinicata no pisha ot telefona v bolnicata

# 449
  • София
За тези дето не обичат да оригват,да споделя-старата педиатърка ни каза,когато не иска да се оригне,се слага да спи,или легнало,след малко става много неспокойно бебето,шава,върти се,ще го разпознаете,та вдигате го,то оригва почти веднага и продължава да спи,или там каквото си прави.Дано съм помогнала.И при баткото и с Евата има ефект.
Аз така правя, просто защото няма какво друго да направя. Филип обикновено или веднага се оригва, или по - късно. За сега само 1-2 пъти да е повърнал на фонтан, рядко и храна връща. Общо взето е лаком, но яде с паузи.
Момичета, трябва ли да взимам някакъв документ от педиатъра, за да го представя в НОИ? Не е отварял дума ЛЛ, може би аз трябва да си поискам. Вие взехте ли си?

Общи условия

Активация на акаунт