Януарска мама

• 44 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Здрасти, Карина

По спомен беше около 11, след първия час и около 9, след втория. Казаха, че е на границата.
Бебето беше нормално при раждане 3 кг, 20 дни преди термин.

# 421
Здрасти, Карина

По спомен беше около 11, след първия час и около 9, след втория. Казаха, че е на границата.
Бебето беше нормално при раждане 3 кг, 20 дни преди термин.

Благодаря ти много. Моята кръвна захар е 5.6. Искат да ми правят обременяване с глюкоза. Но сутрин ми се гади, понякога повръщам и съм сигурна, че няма да мога да изпия глюкозата.

# 422
  • София
Ами пуснахме кучо от кайшката докато разхождахме Сами и той се хвърли да пресича, та разбира се го удари кола. Като цяло малкият дявол е, само натъртени ребра, но първата вечер като излезе от шока и го заболя беше някакъв ужас. Вчера и днес е ок животинката.
Той никога не ми е правил такива номера, ама винаги има първи път.
Това моето дете ще ме побърка и то. Явно от както спи повече похапва повече, защото пълним повече памперси, но на килограмми не мърда. Или везната не мери точно като мърда или не знам вече. Вчера му бяха оакани всички памперси, а теглото му не е мръднало. newsm78
Ще го мъча така до петък до консултацията при педиатъра, пък после ще го мислим. В същото време като го гледам на повивалника, според мен е пораснал с 4-5 см - имаме метър на него.

# 423
Frozy, нашия си пълни както писах по 5-6 памперса на ден и въпреки това беше наддал само 30 гр от изписването. Според мен спри да го теглиш. Ние имахме кантар за 2 дни и ужасно се стресирах от тегленето да видя колко е изял. Усетих и детето как стана по-нервно покрай мен. Ти правиш всичко, което трябва за да се кърмите, от тук нататък като идете на консултация ще си покаже как продължавате. Hug
Аз днес се скарах на мама. Като и кажа че дребния ми бута гърдата и реве, тя казва че бебетата правели така като са ядосани че гърдата не им пуска. Като и кажа че след хранене заспива, пуска гърдата и след 2-3 минути избухва в рев, тя казва че е гладен и не му стига. Като и кажа че първите 5 минути се чува много шумно как преглъща пък после не и се лигави или спи нашия, тя казва че ми свършва кърмата. Егати стреса, не ми стига че постоянно го мисля дали му стига и всеки път като ревне първата ми мисъл е че е гладен, нищо че го чувам как му стържат червата и го гледам как се превива и напъва, ами и тя допълнително налива съмнения Sad Като и казах да престане да ми говори че нямам кърма, реакцията и беше все едно "какво толкова съм казала". Sad И допълнително с моята ръчна помпа след като е сукал, нищо не мога да изцедя и съвсем се сдухвам Sad

# 424
Purpletka, разбирам те. И на мен така ми действаха приказките на околните.

Аз за първи път чувам моята беба да преглъща и да се оригва след кърмене. Дано вземе да суче повече  Praynig

Имам проблем обаче с едното зърно особено. Не е разранено, а ме боли и побелява след като тя суче. Болката е като парене от изгорено  Confused Какво може да е това?

От вчера и добавям малко повече по съвет на педиатъра и напълнихме 3 памперса. Спрях Еспумузана, за сега не е по-различно от другите дни. Или пък ще го давам през хранене, ако има зор.

# 425
Ох, изкарах си акъла, 45 минути се мъчих да събудя дребния за да яде. Помръдваше леко и продължаваше да спи. Накрая се разревах и почтах пак да го събличам и се събуди. Човекът си иска да яде на 3 часа и нищо друго не го вълнува! Как да го кърмя при това положение нощем?!

# 426
Ние снощи ревехме доста. Колики си бяха, но се мъчеше и да ака. Пръцне, нацапа малко и така няколко пъти и сега е подсечен. Много трудно се успокои. То не бяха капки, разходки, преобуване.

И сутринта пак няколко часа пънене, грухтене, запушен нос. Много ми е мъчно, че се мъчи. Направо не мога да повярвам, че има деца без запек и колики.

Хайде, няма ли някоя мама да сподели рецепта за успех в борбата?

# 427
  • София
   За успешно кърмене първо не трябва да слушате никой и второ да сте спокойни. Ако бебето ака и пиша всичко е наред. Децата качват килограми различно - всичко е до ген. Едни повече, едни по-малко. Също се хранят различно - някой дни ядат на всеки час, друг може и през 4.
  Аз например никога не гледам часовника, кога Зори е цокала. Щом е нервна и си хапе ръчичките - предлагам, дори да са минали 10 мин, но никога не я държа на гърда, ако цока, но не усещам че преглъща, а спи. Когато се разбуди - давам пак.
  Пурпулетка - не знам, какво може да е. Виж това дали може да ти помогне

https://xedra.wordpress.com/2010/04/25/vasospasm/

Лолр, единственият сигурен лек е времето. В разходки и хубаво пролетно време всичко ще премине. Ако Зори се мъчи да ака, аз я слагам на повивалника Гола и сгъвам леко краченца към коремчето и правя масажче с кръгови движения по посока на дебелото черво. За нослето физ. разтвор и опити да се извадят секретите. Може да пробваш и шуслерови соли, но не мога да ти кажа комбинацията. Трябва да се консултираш. Аз Габи я лекувам с тях и съм доволна. Досега е пила антибиотик веднъж и от тогава, да чукна на дърво, сериозно не се е разболявала.

Последна редакция: нд, 21 фев 2016, 11:00 от TEREZA83

# 428
Тереза, мен ме болят зърната просто защото са много чувствителни. Имах една коричка на едното, която побелявяше когато дребния суче, но почти цялата падна. Просто това зърно е на гърдата която беше запушена и го бяхме мъчили много. Акушерката така го стиска да отпуши каналите, че после известно време беше двойно. Сега в интерес на истината ме болят зърната само в началото като захапва и като се бърша след баня с хавлията ми е неприятно, иначе съм добре. Даже разредих мазането с Лансинох, защото ме дразни всички дрехи са мазни, сутиените ми не могат да се изперат, а подплънките за кърма ме запарват и дразнят...
Диди се оплака милата че я боли. Голяма гадост е ако има чувствителни зърна, моите са такива и подскачам всеки път като захапе...

# 429
  • София
 Пурпулетка, извинявай!! Постовете са един след друг и от телефона съм ви объркала  Hug

# 430
Благодаря Тереза, изглежда точно това. Доста е неприятно. Ще пробвам с топли компреси.

# 431
Тереза Hug то всички сме с почти едни и същи проблеми, нищо не е излишно!

# 432
  • Бургас
Пурплетка, аз чая го давам малко по-топъл. Вече разделям палетчето на три, правя по 60-70 мл. чай на ден, слагам прахчето на око. Ако не го изпие през деня, вечерта го изпивам аз и на другия ден правя нов. Не се връзвай на приказките как нямаш кърма и бебето е гладно. Трябва да си спокойна, търпелива и да вярваш в себе си. Довери се на инстинктите си, колкото и да не ти се вярва те най-точно ще ти покажат верния път.
Момичета, не се вглеждайте толкова в кантара на децата. Важното е да са добре, жизнени и щом растат на сантиметри всичко е наред. Чакайте си спокойно консултацията, там ще ви кажат ако има проблем, иначе ще си докарате някоя беля.
Мен дребен вчера следобед ме подлуди. Пет часа на ръце, мрънкане, рев, хленчене, боля го коремчето явно. Днес имам друго дете, спокоен, ококорен, хили ми се ...
И аз съм имала моменти, в които не мога да го събудя. Вече не се опитвам, в краен случай чакам да почне да мрънка и го храня полузаспал.
Още кърмя със силиконовите зърна, пробвах два дни без тях ама така ме боляха после, че се отказах. А и забелязвам, че зърната ми още не са се оформили както трябва.
Днес пак започвам с цеденето. Утре ще.пътуваме до Варна за контролен преглвд и ще оставим дребния на майка ми. Чудех се колко кърма ще им трябва за едно хранене, 120 мл. добре ли е? Марти утре прави 40 дни.

# 433
Терезка, зная че си права за времето и разходките.

За нослето слагам физиол.р-р и тегля с помпичка, но понякога и даже по-често не излиза нищо.

При нас голо бебе и масаж не помага.

Явно само търпение му е майката.

# 434
  • Варна
Привет!
На Борката му помогнаха сушени сини сливи, които ядох вчера, за да се изака. За съжаление, на него кърмата пак не му стига. Вчера цял следобед ми вися на гърдите и накрая в 1 вечерта му дадох АМ. Изпи 90мл. и заспа. Тази сутрин изяде още 60мл., след като беше сукал от двете гърди. Вчера беше много нервен, плака, търси... Мислех, че са колики първо, но накрая стана ясно, че е гладен. В цялата галимация се подготвях и за гости. Накрая ММ и гостите довършваха вечерята, а ние се кърмихме. Crazy
Борко също не иска да пие друго, освен мляко. Затова аз пия лактогонен чай с анасон и копър, хем за повече кърма, хем евентуално да му помогне. Но той няма силни колики.
purpletka, и Борко е имал случаи да спи като упоен. Спомям си точно на 20тия ден след консултацията не можахме да го събудим 5 часа сигурно. Накрая го нахраних в просъница и продължи да спи. Целия ден беше такъв успан чак бях започнала да се притеснявам. На другия ден всичко си беше по старому. Не се притеснявай. Нали казват, че и съня ги храни. Wink
А за параноята, че нямаш кърма... Какво да ти кажа... С Преслав супер много се притеснявах, че нямам кърма, а той наддаваше много. Сега бях спокойна, че имам, а детето гладно се оказа. Така, че... Ако пълни памперсите, значи е добре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт