Януарска мама

• 44 364
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Първия път като го оставихме в шезлонга беше много нервен и ревеше, съответно нямаше никакъв ефект. После педиатъра нш каза ако не се е оригнал да го оставим в шезлонга където си е под наклон и да не го мислим и взе че му хареса. Стои си и или спи или разглежда. Естествено ако го мъчи нещо си реве. Много ми е удобно като съм сама да го сложа в шезлонга за да му дам Еспумизан Wink

# 466
  • София
Тези шезлонги вършат ли работа въобще? Чудя се да вземаме ли.

А гимнастиката педиатъра ли ви я показва?
имам два различни, но за сега не ги иска. В добрите дни стои там за по 20 мин без да реве, в лошите - веднага ревва. Гимнастиката педиатъра ми я показа и ми даде ксеро копие с инструкции и снимки за масажа.

# 467
Гимнастиката педиатъра ми я показа и ми даде ксеро копие с инструкции и снимки за масажа.

Дали можеш да го снимаш това копие и да го качиш тук, за да го видим?

# 468
  • София
ще опитам да направя снимки с фотоапарата и да ги кача. дано се види нещо. има и текст и обяснение към тях, но още не съм имала време нищо да чета.

# 469
Ооо върши работа шезлонга и още как. Слагам го срещу прозореца и той си гледа поне 30 мин. Ние имаме и от тези люлки, който вибрира, люлеят, пеят, светят... Направо са злато. Едни от най добре изхарчените пари. И аз ще чакам снимките на масата. Ние днес бяхме на педи, момчето е пораснал. Цели 4,700 кг и 55 см. Обаче казах че не искам никакви ваксини и... Лекаря хич не му стана гот. А тук са по избор, хич не разбирам. Жълти, зелени сополи са нормални, обаче ваксините - оооо не трябва да се сложат. Пъпки - нормално било, сополи - пак нормално, суче по 7-9 мин ооо щом е наддал нормално е. Всичко е нормално. Никакви насоки,  никакви препоръки. Даже вит. Д на таблетки изпита, а не на капки. Уфффф оплаках се.

# 470
  • Варна
Ооо върши работа шезлонга и още как. Слагам го срещу прозореца и той си гледа поне 30 мин. Ние имаме и от тези люлки, който вибрира, люлеят, пеят, светят... Направо са злато. Едни от най добре изхарчените пари. И аз ще чакам снимките на масата. Ние днес бяхме на педи, момчето е пораснал. Цели 4,700 кг и 55 см. Обаче казах че не искам никакви ваксини и... Лекаря хич не му стана гот. А тук са по избор, хич не разбирам. Жълти, зелени сополи са нормални, обаче ваксините - оооо не трябва да се сложат. Пъпки - нормално било, сополи - пак нормално, суче по 7-9 мин ооо щом е наддал нормално е. Всичко е нормално. Никакви насоки,  никакви препоръки. Даже вит. Д на таблетки изпита, а не на капки. Уфффф оплаках се.
Не знам къде си точно, но с тези бежанци, които плъзнаха, е нормално лекарите да не са доволни от отказа на ваксините. Аз не знам как са спокойни хората, които отказват ваксинация при тази ситуация. Всеки си знае, де. Peace

# 471
  • София
ако откажеш сега ваксина, винаги ли на по -късен етап можеш да сложиш или не. и можеш ли само някои да сложиш, а други да откажеш
пиша с малки букви, защото както винаги Той спи върху мен, а аз цъкам с една ръка...
завиждам на тези от вас, на които бебетата стоят поне в шезлонгите. моят Киселец за сега не съм намерила нещо,което да хареса. направо ме отчайва

# 472
  • sofia
И нашия шезлонг не се ползва много засега. А и вибрацията не я впечатлява особено  Laughing. Надявам се ,че по натам ще и хареса да седи в него. Или поне ще го ползваме като започне да хапва пюрета  Wink

За ваксините : на големите съм слагала задължителните и на бебе ще ги слагам. По този повод : на един месец  има ли ваксина?

# 473
  • София
На нас ни казаха, че няма - нова схема уж, следващия месец ще трябва да се сложат 2  Peace това запомних. И връщали шествалентната.
Още не го слагам в шезлонга, пише че е от 0+ но има лека чупка и не смея, ще изчакам още малко.
Мамите, които ползват слинг кога започнахте да ги слагате изправени? Че тази люлка поза не ми харесва, а не знам дали гръбчето му е стабилно да го сложа като жабче  newsm78

# 474
Да за бежанците и аз се притеснявам. Обаче ( не отварям тема)  как насила да сложа ваксина с болест,  като въобще си нямам идея дали някога ще се разболее от тази болест. Ядем Био, живеем извън града уж за да е Био, Т.е здравословни о, носим предимно Био памук....и насилствено да вкарам вирус или щам в организма нещо не ми се ще. В Германия и сме Wink Не знам дали може на по късен етап, нали има възрастова граница за поставяне на ваксините  newsm78. Споко за малките букви извинена си.  bouquet

# 475
  • София
 Hug

Аз ваксини ще слагам също. Първо емигранти. Второ сега всички пътуваме много и общуваме с хора от всякакви народности. Тук дори и да няма някоя болест, не се знае с какво ще се сблъскаме. С каката не съм имала никакъв проблем. Сега се моля и с бебето да е така.

Шезлонг имаме още от каката. Тя изобщо не стоя в него. Сега малката я слагам, но за 10 минути и после ревва. Голямо е маймунче. И тя обича да я разнасям и да и пея.

За игри са малки още. В този ред на мисли активната гимнастика ще я използвам след третия месец когато бебето се заглежда повече, опитва се да хваща предмети и будува повече спокойно. Сега и да я сложа на петата минута е ревнала.

# 476
Преди малко бяхме на ваксина на 2 месеца е ,сложиха 2 ваксини.Плака ама малко,акото ни е малко рядко и зеленее,ама ни набухаха ваксините.Вече сме 53 см и 4100 .Питах я за ортопед,каза др.път ще ни даде.И още 2 ваксини ще сложат и да си нося лепенки куул пач.

# 477
  • София
 Ивкелина, кога се даваше болничния от педиатъраа на бебето, че не си спомням? Или някой друг ако знае..

# 478
Тереза, за третия болничен ли говориш? Аз мисля че се дава от личния лекар (ако си сппомням добре от ппървия път) след като ти изтече този за след раждането

Мартинела, нали идеята е да не се разболее детето изобщо от тази болест, ако и някога да има контакт с такава. Особено с всичките тези бежанци в Германия с неизвестен здравен статус, аз бих била много притеснена, но ти си знаеш

# 479
Ivkelina, 2 ваксини на веднъж ли? Тук за първи път разбрах за тези лепенки. Видях, че са за температура.

Оф, страх ме е разбира се от ваксините, но пък ме е страх и да е без тях ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт