Януарска мама

• 44 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Ми аз болничния от лл на детето го взех когато ми свърши този от болницата,др незнам да има.Ако има др болничен къде да питам,то време за майчинство не остана от болнични.

# 481
Пак се включвам със закъснение и естествено пиша с една ръка, защото Жорко подремва в мен. Днес става на две месеца.  Heart Eyes
Писали сте по много теми и все интересни неща.
Аз да се оплача - в събота ми дойде цикъла.  Shocked Не очаквах, че ще е толкова скоро и доста се учудих, но такъв ми бил късметът. Дава отражение и на кърмата - наистина намалява. Жорко беше още по-неспокоен, постоянно на гърдите ми, кърма няма достатъчно, явно и вкусът й беше променен. Стигнахме и до запасите. За пореден път се убедих, че малкият не може да пие от шише - голяма мъка беше. Сега имам кърма (пу-пу), но тече по много и никакви подплънки не ме спасяват. Кога ще се регулира според вас?  
Някой ме беше питал за капките Коликинд, но нямам много време да се връщам назад, за да пиша по име. Моля да ме извини.  bouquet Давах ги три пъти дневно. Пише, че максимумът е три пъти през деня и три пъти през нощта, затова дадох четвърти път (за денонощието). Наистина беше като упоен. Опитваше да се разбуди и не можеше...Беше ужасно. Затова внимавайте какви и по колко капки давате. Жорко изпи едно шишенце от тях и след тази случка ги спрях. Има колики, предимно привечер и сутрин рано, но ще се наливам с чай от копър и анасон, дано му помогне.
Надявам се по-бързо да се преборим, защото вече съм много уморена. Днес дори нямах сили да го изведа навън, от което ме е срам. Легнах с него и успях да го приспя, но само за половин час. А така ми се спеше...
Нощно време продължава да яде през два часа, а към малките часове се буди и през един. Много неспокойно спи. Стича се секрет, не може да диша и се дави. Отделно маха с ръчички и си търка лицето и главичката. Имам чувството, че нещо го боли и дано не съм права. Снощи ни изкара акъла. След банята видях в едното му ушенце някакъв секрет, приличащ на гной.  Cry Не бяхме сигурни дали е това или е втечнена ушна кал. Днес няма нищо, а аз постоянно го проверявам. Говорих с лекарката, не се впечатли особено и утре ще го заведем да го види. Стискайте палци всичко да е наред. На моменти се чувствам много лоша майка.  Cry

П.П. Пиша този пост на три пъти...почнаха коликите...  Sad

# 482
  • София
другата седмица съм сама със звяра. как ще оцелеем нямам идея ooooh! мисля да не го къпя, а да го забърсвам с мокра кърпа. като сменям памперса пръскам и с термална вода. реших, че е добра идея срещу подсичане.

# 483
И на нас казаха,че на двато месеца ще ни слагат две ваксини. Не бих била спокойна без тях във времената които живеем. Все пак и на мен са слагани и всичко е било наред. Дано да е така и за нашите деца. Една приятелка ги отлагат по лекарска препоръка,но те имат сърдечен проблем с бебчо. Ще чакат да мине операцията и тогава, а това може да е след годинка-две.

Циндил,на мен ми помагаше комшийката с вечерната баня и една друга приятелка също изрази желание. Винаги можеш да помолиш някой. Цяла седмица ми се вижда много. Лично мое виждане.

# 484
  • София
Момичета, така, имаме си вече явно колики. За сега ни спасява леженето на коремче - след хапване го слагам върху мен по коремче и заспива. На вън също спа днес две часа обърнат така на ръката ми. Висеше като маймунче милото. Иначе като га сложа на страни пет минути и почва рев.
Педиатърката каза, че щом само от позата се успокоява, да не давам капки, та да видим как ще сме тази нощ.
Утре пак ще се видим с консултантка по кърменето, продължаваме да имаме проблеми и според мен не са в количеството кърма, въпросът е къде е проблемът, че много време вече го влачим и Сами надава малко.
Странно ми е обаче, че въпреки всичко е пораснал с около 5 см, може ли да е недохранен и с такъв ръст?

# 485
Чета и ми става странно. Как при едни на първия месец ваксини,при други на втория. На нас ни я слогиха на първия месец newsm78

# 486
  • Варна
Чета и ми става странно. Как при едни на първия месец ваксини,при други на втория. На нас ни я слогиха на първия месец newsm78
Нещо много се обърка работата с тези ваксини. По принцип на 1 месец слагат хепатитната, а на 2 месеца 5 валентната. Обаче май някъде слагат направо 6 валентната втория месец, която е 5те болести от 5 валентната+хепатит. Поне аз така си го обяснявам. Утре ще разбера при нас как ще е, че с тази грипна епидемия...
Frozy, това с ръста наистина е странно. Обикновено е обратно. На мен ми казаха, че ръста не е толкова важен. Ама пък 5см. не са малко. Не знам дали се брои за наддаване... newsm78
black_ice, това с капките е много странно. Да не е било съвпадение? Детето да е било по-успано този ден? Аз наскоро писах, че имахме такъв случай, когато Борко цял ден спа, яде в просъница и то с големи паузи, нищо не можеше да го събуди. На другия ден всичко си беше наред. Да не би и при Жорко да е било нещо такова?  Rolling Eyes

# 487
  • Plovdiv, Bulgaria
Третият болничен се издава от педиатъра.

Алекс също го почнаха коликите, а си мислех, че ще се разминем.. Давам инфакол и биогая.. Ама сутрин и вечер си го тормозят. Май нищо не правят тия капки.. Ама да си мислим, че правят. Дано скоро приключат тия колики, че да не се мъчат малките човечета.

# 488
Бърз въпрос- намазах главата на бебето с олио,  за да изчистя крустите. Обаче сега отпред темето седи като обелена кожа. Не ще да се мие.  Някой да знае какво да правя. Предния път използвах крем на мустела, яд ме е сега,  че сглупих.

# 489
  • Бургас
Аз вчера бях на контролен преглед след раждането. Док каза, че всичко е наред, разписа за интимностите и каза никакви ограничения. Каза, че овулация нямам и може да не се пазя този месец, но за другия не гарантирал. Да, ама на кой му стиска да не се пази  Mr. Green
По темата с оригването без да искам съм налучкала вярното - ако заспи го оставям да лежи, разкриви ли се го вдигам и се оригва бързо, ако не го оставям да си спи. В този случай като се събуди за следващото ядене обикновено се оригва и сфъма малко пресечено, но не ме притеснява.
Ваксина ние ще слагаме шествалентна, но не знаех, че ще го бодат два пъти. Останах с впечатлението, че е мешана 5-валентна с хепатитната.
От два дни почти няма проблем с изхождането, намалих дозата на Лефакса, който явно действа. Вчера се е държал много добре, аз липсвах само за едно хранене, изпил 110 мл. кърма и по думите на майка ми се ,,размазал,,.
Нещо ми намаля кърмата, нямам време да се храня и това се отрази веднага. Отново започнах наливането с течности и задължително се храня,явно килограмите ще ги мисля след 6 месеца. Вчера в болницата ми казаха, че така или иначе една година ще отнеме прибирането на корема, да спра да се взирам как изглеждам.
Утре ще ми издавят последния болничен, издава се от личния лекар.
Шезлонг ползвам най-обикновен. Започнах постепенно да го слагам в него, първия ден 5 мин, втория малко повече, вчера е спал близо два часа в него, явно му харесва. Разнасям го и в кенгуруто, като не иска да лежи, а имам да свърша нещо. Снощи дори заспа докато вдигах масата.
Когато е буден и не се криви го оставям да си гледа и да се забавлява сам. Жасмина така я бях научила да си играе сама и ми беше много лесно да си свършвам моята работа.

# 490
Front кой консултант ползваш че аз до храна но ми се иска да махна добавката?

# 491
  • София
Опитвам да кача сниманите страници с инструкции за масаж и гимнастика, но нещо не се получи. Идеи къде да ги кача? Десетина страници са..

# 492
Циндил - Пиндил, пробвай тук:

http://dox.abv.bg/files/share

# 493
# 494
Да се оплача и аз  Sad . От два, три дни моята беба започна да повръща повече като количество и едновременно през носа и устата. Вчера това се случи цели два пъти. Съответно и двата пъти ми се дави в ръцете. Това е някакъв кошмар да го гледаш как се гъне и не може да диша. Не знам какво да правя. Много е лакома, нагълтва се и после ми изправя косите. Прекъсвам яденето на два, три пъти, за да я карам да се оригне. Оригвам я и в полузаспало състояние. Повдигнала съм кошарата и от едната страна. И на финала пак ми повръща и в нея. Но там не съм я засичала, само виждам в последствие, че се е случило. На всичкото отгоре и в леглото се върти, вече не спи на една страна, а се обръща по гръб. Снощи седях от 2.30 до 5.00 часа. Повръща толкова голямо количество, а след минута, две пак иска да яде и започват ревовете, а аз съм толкова паникьосана, че изобщо не искам да и давам в такива моменти. Вчера сутринта я накърмих и я взех при мен в спалнята. Както беше заспала и се гънеше и пънеше /имаше колики/ повърна. Явно като се напъва да прави "големи неща" или да пръцка и повръща. Започна от няколко дена да спи по 4-5 часа и си мисля, че може би и това е проблема за лакомията и повръщането. Някой да е забелязал нещо подобно? Чудя се дали да не започна да я храня на 2 часа... може би няма да е така лакома.
Много дълго стана ама...

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 15:36 от Невата

Общи условия

Активация на акаунт