Януарска мама

• 44 336
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Ние тези дни ядем много шантаво-на 4, 3 или 2 часа. През нощта поне е на 4. Изяжда различно количество. Все още акането ни е проблем, днес ще идва педиатъра и дано го смени това мляко. Въпреке еспумизана газовете и трудното им и болезнено отделяне си ги има. След 2-3.00 ч се почва мъчене и пънене. Спи и се гърчи, милото. Сякъш болки от колики нямаме, вече. Да чукнем на дърво. Но пръцкането и акането.....

Бяхме на ортопед и всичко ни е наред. Иначе отчет от консултацията - 4 200 кг и 52 см

Ако е гладен и се мотаем да го преобуваме или приготвяме млякото врещи, като луд. Буквално.

И ние сме от София. Центъра ни е много удобен за бъдеща бебешка среща.

# 541
  • София
Ако е гладен и се мотаем да го преобуваме или приготвяме млякото врещи, като луд.
Все едно аз съм го писала  Mr. Green четох за стадии на глада, как да познаем, че бебето е гладно, щяло да се облизва, да отваря устичка, да яде ръчички... Няма брат, директно яка аларма включва, все едно е на заколение  Mr. Green
И нашия е с проблеми с изхождането и газовете, давам Лефакс и мислех да го сменя и да пробвам еспумизан, че като че ли ни запича, но всички симетиконови уж действали така... С часове се напъва за да се изходи и то е веднъж на ден. Давам водичка, но не пие много.

# 542
  • София
И ние сме така с глада. Както си спи, изведнъж почва да реве - даже не си отваря очите, но пищи. Страшно е като е гладен.  Crazy

# 543
При нас като е гладен почва с мърморене, проплакване, сукане на пръсти и много бързо прераства в истеричен рев. Ако директно надуе силна аларма (обикновено и лицето му се зачервява и цялото му тяло се гърчи), е заради стомашен дискомфорт обикновено, след малко се чуват газове, изхождане, в такива моменти го гушкам и разхождам, защото още ядене може да влоши положението.

# 544
Гладното бебе явно винаги реве силно и при нас е така, ако изпусна сигналите настава армагедон.
А за капките аз давам еспумизан ел и въобще не я е запекъл, ходи си на всяко хранене, а уж трябваше втория месец да се разрежда акането. При другите кърмещи майки как е ? Ние преди еспумизана не бяхме я чували да пръцка, а само се напъваше и почервеняваше цялата, сега пръцка като голям човек, но след товс много плаче, а аз си мислех че това трябва да я облекчава. И при над напъването започва рано сутрин, защо ли е така....

# 545
И аз давам обикновен еспумизан ел, макар че педито беше казал еспумизан комфорт, но аз вече бях взела този. В крайна сметка всички капки за колики са на симетиконова основа, така че би трябвало да вършат еднаква работа, ако вършат такава.  

В това време, ту топло, ту хладно, не мога да преценям колко да я обличам за разходка.

Мамите, които ползват Нук шишета. Бибите правят ли вакуум? При нас се получава така и все трябва да и дърпам шишето да се оправи биберона.

# 546
  • София
Диди, имам едно шише Нук и прави вакуум, да. Вече не знам какви да купувам. Май от Авент съм най - доволна.
Излизате ли с бебетата по магазините2

# 547
  • София
 Аз я извеждам с гащиризонче и космонавт. Отгоре мятам едно леко поларено одеалце, ако е до 10 градуса. Ако е повече и аз съм с тънко яке я оставям само по космонавта.
  С нея ходя да си пазарувам. В неделя и до мол бяхме. С каката бях много внимателна, но сега нямам много избор.

# 548
  • Бургас
Ние сме само на кърма. Ака на всяко ядене. Има моменти като снощи, когато сменям памперс преди и след хранене. И Марти пръцка от Лефакса. Като са двамата с кака си в стаята все питам кой пръдна Crazy
Много е нервен от вчера насам. Заспива за 5 мин. и после се събужда с рев. Успокоява се само като го разхождам из стаята на рамо, заспива и пусна ли го някъде след 5 мин. пак рев. Какво е това чудо не знам. Днес го изведохме на разходка, спа в количката, ама спрем ли почва да скърца.

# 549
Ние сме само на кърма. Ака на всяко ядене. Има моменти като снощи, когато сменям памперс преди и след хранене. И Марти пръцка от Лефакса. Като са двамата с кака си в стаята все питам кой пръдна Crazy
Много е нервен от вчера насам. Заспива за 5 мин. и после се събужда с рев. Успокоява се само като го разхождам из стаята на рамо, заспива и пусна ли го някъде след 5 мин. пак рев. Какво е това чудо не знам. Днес го изведохме на разходка, спа в количката, ама спрем ли почва да скърца.
Таня това са кризите на растежа, общо 8 са. Има книга за тях, но я няма а на Бг. Oje ich wachse. Първата е в 5 седмица. И ние сме така. Даже започна да яде по 10 мин през час и половина. А вечер не може и не може да заспи. Ето сега цока 6 мин и спи на гърдата.  Laughing

# 550
  • София
Я, кажи кога да очакваме останалите 7 кризи. Аз имам чувството, че  е една перманентна. В момента отново спи върху мен и от време на време изревава като лъв в савана.

# 551
  • Бургас
Мартинела, добре че ме светна. Отивам да чета по въпроса.
Започнах да си мисля, че Жасмина се е родила първи клас. Ни кризи, ни колики, ни проблем с кърмене, ни зъби да я мъчат, нищо не разбрах....

# 552
Ние караме 4та седмица, а сме така често. В количката сме по същия начин. Обикновено следобяд прави 3 часов сън, днес обаче не, само в мен иска или на рамото ми. Купих си слинг, дано се науча да го ползвам, че никаква работа не мога свърша  Praynig общо взето съм се настроила, че ще иска гушкане. Рядко съм чула за деца дето ги оставиш и си седят сами  Crazy отделно като почнат да ми дават акъл как видиш ли да не я уча само на ръце. Ами да покаже някой как става тази работа, то да квичи, аз непукист да не я взема. Децата учат родителите според мен.

# 553
И на мен майка ми само ми повтаря как не трябвало да го учим да спира да реве на ръце, но аз не съм съгласна, оставям го за малко и ако продължава си го гушкам.
Днес бяхме пак на консултация, дребния е качил 210 гр за една седмица. Продължаваме да се кърмим Simple Smile

# 554
Рядко съм чула за деца дето ги оставиш и си седят сами  Crazy отделно като почнат да ми дават акъл как видиш ли да не я уча само на ръце. Ами да покаже някой как става тази работа, то да квичи, аз непукист да не я взема. Децата учат родителите според мен.
Точно така. И моята майка като дойде и ни види че сме все на ръце и почва едно цъкане, леле мале как си го научила! Страшно дразнещо! А на мен не ми тежи, щастлива съм.
Иначе моя син взе да реве като му се спи, не мисля че са колики, просто от умора. А аз се хвалех че ми е спокойно бебето, е сега да разберат и съседите че има бебе, аз пък им слушам кучето по цял ден Grinning

Общи условия

Активация на акаунт