Януарска мама

• 44 333
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
На тези разбирачи с разглезването на бебето на ръце им подарете "Книга за бебето" на д-р Уилям Сиърс и жена му, педиатър и акушерка, отгледали 8 деца или направо ги стреляйте с неговите аргументи. Просто по-възрастните хора са до голяма степен жертви на Спок ерата, в която детето се прави удобно за родителите и кърмачето е един закоравял манипулатор... Слушайте майчинският си инстикт, той е най-правлният Simple Smile

# 556
Според мен много полезна статия за майките, които се притесняват за това дали кърмата им е достатъчна - какво могат да направят и какво само ще задълбочи проблема:

http://maimunka.org/2010/07/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%86 … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 557
На тези разбирачи с разглезването на бебето на ръце им подарете "Книга за бебето" на д-р Уилям Сиърс и жена му, педиатър и акушерка, отгледали 8 деца или направо ги стреляйте с неговите аргументи. Просто по-възрастните хора са до голяма степен жертви на Спок ерата, в която детето се прави удобно за родителите и кърмачето е един закоравял манипулатор... Слушайте майчинският си инстикт, той е най-правлният Simple Smile

Аз я чета книгата, ама лелките от поколението на майка ми едва ли ще искат да я четат. Те си имат мнение  Laughing единствено ме мъчи факта, че кърменето не ни се получи. Но ще караме така с дохранване, пък каквото такова.

# 558
  • Plovdiv, Bulgaria
Алекс неделя става на два месеца и от около седмица започна да ака само по един два пъти на ден.

# 559
Иначе моя син взе да реве като му се спи, не мисля че са колики, просто от умора. А аз се хвалех че ми е спокойно бебето, е сега да разберат и съседите че има бебе, аз пък им слушам кучето по цял ден Grinning
[/quote]

Това все едно аз съм то писала, ние вече сме така ето досега вика 5 мин защото е толкова уморена цокна 2-3 мин и се одряза...поне я чакам чак кэм 2-3 да се сабуди..сега си спи най сладко милата

# 560
Ани,в началото бяхме на Хип,но се запече. Спрях капките,да не би да е от тях,но не. И тогава смених млякото. Педи каза като се регулира коремчето да почна да го смесвам с Фризолак. На третото ядене с Фризовом почна да си ака редовно. В крайна сметка взех биберон с три дупки,ок е,нахрани се както трябва.
Жабче,браво на вас. Решили сте проблема. Ние май трябваше да направим същото защото сега малката ака веднъж на два-три дена. Не е запечена понеже е меко към кашесто, но е зелено-жълто на цвят. Добре че не се мъчи много. Става червена като домат и след няколко напъна и свършва работата. Пууу само акита са ми в главата. Камък ми пада от сърцето като видя наакания памперс.

# 561
Охх нашия бебок още го чакаме,  ще почва 5ти ден.  Дано се изака вече, че ми е много притеснено,  само маха с ръчички и рита с крачета милото, а си пръцка,  пък защо не може да се изака много е жален.

# 562
Алекс неделя става на два месеца и от около седмица започна да ака само по един два пъти на ден.

И Калоян в неделя става на 2 месеца. С акането и той е така - ака по 1-2 пъти на ден. Днес ака цели 3, но това е защото си хапнах сушени сини сливи Simple Smile
Имам една приятелка, която твърди, че бебетата акали и пишкали в чисти памперси  Grinning ти таман го смениш и хооооп пак се изпишкало Simple Smile

# 563
Здравейте момичета ,
Днес ние ставаме на 7 седмици Simple Smile
При нас от 7 хранения на ден , 4-5 пъти поне си ака човечето. Ние сме на Лефакс сега, преди това ползвах Инфакол , но реших да пробвам и Лефакс. Май еднаква работа (не)вършат .
При нас се наблюдава едно мн странно явление . Следобед бебо спи по 3-4-5 часа... Даже днес ми се наложи да го събудя за да яде на 4,5 часа . Иначе незнам докога щеше да спи . Вечер без значение в колко часа е последното хранене -20, 21, 23 или полунощ, той между 3:00 и 4:00 сутринта е буден за да яде . Направо незнам  какво да го правя през деня . Иска ми се да обърне това дълго спане за през нощта. Но нямам идея как да стане . Ето сега яде в 20:30 и в момента не се е събудил , сърце не ми дава да не го нахраня сега . Ако си легна ще мисля как съм си оставила детето гладно . Аз след 1 месец трябва даде връщам на работа и ако дотогава не се е отказал от нощното хранене , направо не се виждам .
Той също започна да суче по- кратко , пищи , дърпа се , плаче и си повръща след хранене . Днес съм се преобличала 4 пъти . На петалнята ми и идва да побегне май Grinning Поведението му си обяснявам с кризи на растежа . Дано тази мине бързо и ще чакам следващата ( 12 седм).
Иначе ние шезлонга си го харесваме . По цял ден си е в него . Обаче пък Кпшарата никак не го кефи .шезлонга в люлеещ се и му помага да заспи , много съм доволна . Ние в понеделник сме на ваксинация . От сега почвам да се притеснявам .
А и да не пропусна да отбележа ние вече сме почти 6 кг Simple Smile

# 564
  • София
Сами започна да ака по веднъж на ден (но обилно - препълва памперса) още преди да стане на 40 дни. Даваме му само био гайа, не сме ползвали други добавки.
Четох статията за кърменето, която Aurora беше пусналa по-назад и там препоръчват да се брои колко пъти пишка бебето - как според вас става това? Определено пълни памперса, но аз го сменям на няколко часа и предполагам, че той е пишкал няколко пъти в това време, но не съм сигурна... Как според вас се определя дали е пишкал 6 или 12 пъти?  newsm78

# 565
  • Plovdiv, Bulgaria
Според мен се гледат мокрите памперси. Трябва да са поне 5-6.. А той колко е пишкал, няма как да хванеш. Моя пишка и извън памперса, та изобщо не знам колко.. Само знам че е достатъчно Simple Smile

# 566
  • София
Да, засега и аз нямам съмнение - всеки памперс му е мокър и също често пишка, докато ги сменяме - днес общо 4 пъти...  Crazy Просто се чудех защо така е написано.

# 567
За броя на пишканията и аз това се чудих, ако някой има идея...то и за аканията реално няма как да сме сигурни това в памперса една порция или две е, особено ако се задържи по-дълго тоя памперс, иначе е много добра статията Simple Smile Ние сме на 30 дни и сменям 6-7 памперса на денонощие, винаги оползотворени отвсякъде, не знам по колко пъти. Обаче от 2-3 дни откакто нон-стоп ми е на гърдата забелязвам, че е доста по-спокоен, не плаче, освен като сменяме памперс, няма газове, има дълги моменти на будно спокойно състояние, спи доста и изглежда доволен като цяло. Днес и вчера почти не е връщал храна. Напоследък и по цяла вечер спи допрян до мен и му давам да суче както съм легнала, като заспивам пак. Явно по-голямата ни близост му действа добре като цяло.

# 568
  • София
Мами на момчета - ще забелвате ли пишките? Аз мисля да не, та това беше поредният въпрос, по който да не сме на едно мнение с майка ми.
Същото е за даването на вода, за кърменето на поискване, за кърменето за успокоение, за начина ни на къпане, за даването на капки против колики...
Май май няма въпрос по който да сме на едно мнение. На края се сърди и не може да разбере, че едно дете може да се отгледа по различни начини и това нито ще ми съсипе детето, нито има за цел да определи тя как ни е гледала нас.
Иначе при нас оакан обилно имаме най-често един памперс на ден, въпреки добавките от ам през деня. Голяма мечта ми е да са повече, но предвид, че от втория месец се разрежда акото ще следя повече как наддава, че само за ако мечтай и аз.
П.п личи и ние кога се кърмим през нощта   Grinning

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 03:45 от Frozy

# 569
Мами на момчета - ще забелвате ли пишките? Аз мисля да не, та това беше поредният въпрос, по който да не сме на едно мнение с майка ми.
Същото е за даването на вода, за кърменето на поискване, за кърменето за успокоение, за начина ни на къпане, за даването на капки против колики...
Май май няма въпрос по който да сме на едно мнение. На края се сърди и не може да разбере, че едно дете може да се отгледа по различни начини и това нито ще ми съсипе детето, нито има за цел да определи тя как ни е гледала нас.
Няма да забелвам аз, педиатърката каза нищо да не пипам. Също и надолу да поставям пишлето защото това е естественото му състояние, стига с отживелите измишльотини.
Майка ми по същия начин досажда с нейните виждания как трябва да гледам моето дете. Само че аз завися от нея, само на нея мога да го оставя, за да изляза и тя си прави каквото си иска зад гърба ми. Много се дразня.

Общи условия

Активация на акаунт