Януарска мама

• 44 325
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Фрози, ти как дохранваш с лъжичка? бебето не се ли задавя така? и легнало или леко изправено го държиш
питам за да знам ако реша да додавам кърма или някой друг да го храни ако отсъствам , защото май шише не иска да приема моя красавец Wink

# 586
  • Варна
Привет!
Нещо не сколасвам в последно време. Борката е по-нервен и се гушкаме повече.
purpletka, толкова ли много повръща Коко, че чак сироп му даваш? За първи път чувам...  newsm78 Повръщане на фонтан от време на време е възможно, ако е преял и се е набухал с въздух. Просто го оригвай по-често. Нали наддава... Зор ще видиш с този сироп след хранене. Confused Човекът просто си хапва повече. Heart Eyes
Абе хора, М-ката на Нук пуска супер много при нас, направо тече. Аз нали се оплаквах, че човечето повръща яко от нея. За по-бавно сукане S-ка трябва да е.
...Аз всеки ден му стерилизирам шишето и пълня с нова преварена вода, предлагам му когато не е заспал след кърмене, но в момента в който усети че не е кърма се намръщва и почва да плюе. На майка ми и това не приема Sad...
Тук моята казва: Ами затова слагахме малко захар едно време, то чиста вода как ще иска?! ooooh!
Всички "препоръки" се пробутват с усмивка и под формата на закачка. Mr. Green Не може да го прежиее и това си е! Трето внуче вече... ooooh!

# 587
Ехее наборчета, и Огняна става на 2 месеца в неделя Simple Smile по въпроса с акането и тя го намали на 2-3 пъти за денонощие, за сметка на това пък са пълни с пишкано, повече сякаш от преди. Започнала е да гука на животните в кошарата, опитва се да хваща висящите на активната гимнастика, боксира ги Laughing
Към мамите на госпожици - как почиствате и колко често интимните части?
П.п. Хайде наистина да си направим среща в южния парк, ще е супер.

# 588
Явно навсякъде по нещо. Wink
И ние си акаме по 2-3-4- пъти,даже явно имаше повече колики и по-често акаше,преди това по 2 пъти обилно,но пък сега доста пишка.
Аз моята госпожица я почиствам на всяка смяна,тя се и оаква там,трябва да я бърша доста старателно.
След имунизацията беше крива 3-4 дни.
А най-кофтито е започна да заспива в 11 или 11:30 ,направо сме дроб.И сега от два дни и давам пак еспумизана и заради позеленялото ако вкарах и биогая,взе да се оправя още преди да го дам,може найстина от коликите да е.То като бяхме на лекар,я преслуша на корема и вика доста колики сме имали,аз и викам ми аз нищо не и давам,тя мн се учуди,вика що,и аз-ми тя ева не ми реве истерично,няма разлика с времето когато и ги давах,ама ме посъветва да давам еспумизан и каза,че всеки има различин праг на болка,това,че не реве истерично,не означавало,че не я боли.И така подновихме приема.Може би е имала найстина мн силни колики.
Обаче като яде към 9, и заспи в 11 или след 11 два дни става към 5-6 да яде.Даже днес в 6.Едната вечер се пробвах да я кърмя към 4 ли беше,беше като умряла,грехота,оставих си я,тя след 2 часа сама се събуди.И снощи реших да не я вдигам.
И последно да се оплача.От снощи към 18:00 и се появи една бяла гурличка,след малко пак,сутринта като я взех,вече оченцето беше залепнало с жълт секрет,днес доста излиза,от какво ли е?,също и сълзи.Слагам кърма,и почиствам с преварена вода,и лайка също.А не сме излизали откъде този конюнктивит ли е,каквото е там,личната изписа капки,противобактериални някакви.

# 589
  • София
  Аз също я почиствам редовно моята госпожица. Днес и смених памперсите с Либеро, че нещо ми се подсече. Тя ака по 100 пъти на ден. Направо няма управия.
  Зори също повръща, но щом си наддава нищо не са ми казвали. Просто е лакома и цока много. 3-4 пъти ми е повръщала на фонтан, когато заспи на гърдата.  иначе на всяко хранене си повръща по-малко. Говорим за супена лъжица - две. И сега ръкава и е мокър.
   Тъй като глутена е алерген с него се подхожда по-внимателно. 
Първо се започва с безглутенови зърнени храни - елда, царевица, ориз. След това внимателно се дава овес и най-накрая пшеница. На толкова малко бебе аз овесена вода не бих дала, лорл но все пак ви го е изписал лекар.  Габи ми имаше такъв проблем и на 4-5 дена сме я изаквали с глицеринова свещичка по препоръка на гастроентеролог. Към нея не се привиква. Ползвахме я около година и след това когато си хапваше вече добре не сме имали повече проблеми.
   Конюнктивит Габи ми е хващала ей така по въздуха. Че и мен ме беше хванало. Аз съм ползвала капки Тобрекс и с няколко капвания ни мина.

# 590
И аз почиствам редовно моята магарица,на всяка смяна на памперса  Close
смених памперсите с Молфикс.ценово ме устройват повече.за 80 броя 14,95 лв.
в понеделник става на 2 месеца и ака най-много два пъти на ден.от време на време ми поръща пресечено и от лакомия ми се дави...сега съм се шашанала с пентаксима..докато мине ваксината,т.е докато я направят и минат 24 часа след нея направо ще се побъркам

# 591
  • София
Гушкам с едната ръка и с малка лъжичка дразня долната устна. Като отвори уста сипвам вътре. Чакам да преглътне. Не се дави, но плюе чат пат. По-полегнал като за кърмене става по-лесно.
Ние връщаме по малко, само като дохраня с ам. Може би преяжда? Уж дохранвайки трябва да ака повече, но не би, а винаги е пишкал добре.
Нашите колики са все следобедите, чудя се да взема ли и капки с лактаза?

# 592
Katia_N, според мен голямото успиване беше от капките, друг път не се е случвало. Мъчеше се да се събуди и не можеше, сякаш не беше моето дете. За съжаление се наложи отново да ги почна по три пъти дневно, тъй като коликите се завърнаха...

Люлия, и аз четох, че идването на цикъла не пречи на кърменето, просто ми се искаше да не е толкова скоро. При теб имаше ли някакво отражение върху кърмата по време на самия цикъл? При мен просто се "отчете" и спря, но два дни имах по-малко кърма и Жорко беше още по-неспокоен и ревлив.

Във вторник бяхме на преглед и лекарката ни се скара. На два месеца тежи 6 кг и е 60 см. За 20 дни е наддал килограм. Каза, че е много и затова не може да диша нощно време. Бях писала, че има някакъв секрет, който му се стича и на няколко пъти се задавя. Иска да спрем нощните хранения, което няма как да стане.

И съвсем тематично да се включа по повод повръщането. Преди малко (15 мин след хранене) Жорко заспа върху мен. След няколко минути се събуди с рев и като го изправих повърна голямо количество много гъсто мляко, като гъста каша. Миришеше си точно на повръщано, явно е престояло доста време в коремчето. Възможно ли е това да е "секретът", който се стича нощно време и му пречи да диша?

Иначе опитвам да го храня на около два часа и половина, или поне на два часа. Голям е ламчо...

Щях да забравя - и аз съм ЗА разходка в някой парк, но за момента трудно бих се организирала. Излизаме все около блока за по час, час и половина. Последните няколко дни трудно ака, все го боли коремчето и се носим на ръце. Вчера така и се прибирахме от разходката.
А как се справяте с кърменето навън?

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 15:29 от black_ice

# 593
  • София
  Просто сядам на някоя пейка и покривам бебето с шалче!!!  Навън гледам да съм с удобни дрехи. С цип или с по-голямо деколте.
  Като съм с каката и на нея и се играе нямам много избор.
  В мола влизам в стаята за преобличане на бебе.
  Досега не ми се е случвало някой да коментира нещо. Все пак това е най-естественото нещо на света.

# 594
zuzka_77 Знам, че акнето е доказано, но тя го отрича не знам вече кой да слушам.При него пъпките сутрин са много червени и почти изчезват когато сме навън.Тя каза, че е с много бяла и чувствителна кожа и е податлив към алергии. Днеска бяхме на преглед и каза да не мажа с нищо, само да смениме млякото с H.A и да подържам кожата чиста, не знам акне ли е но дано мине по бързо.

black_ice И на мен ми каза за дишането и отново ми се скара,че не съм махнала нощното хранене.. бил качил много и съм го прехранвала 1600кг и 5 см за 1м

Относно шишетата ползвам Нук S и съм доволна.

# 595
Привет!
Нещо не сколасвам в последно време. Борката е по-нервен и се гушкаме повече.
purpletka, толкова ли много повръща Коко, че чак сироп му даваш? За първи път чувам...  newsm78 Повръщане на фонтан от време на време е възможно, ако е преял и се е набухал с въздух. Просто го оригвай по-често. Нали наддава... Зор ще видиш с този сироп след хранене. Confused Човекът просто си хапва повече. Heart Eyes
Абе хора, М-ката на Нук пуска супер много при нас, направо тече. Аз нали се оплаквах, че човечето повръща яко от нея. За по-бавно сукане S-ка трябва да е.
...Аз всеки ден му стерилизирам шишето и пълня с нова преварена вода, предлагам му когато не е заспал след кърмене, но в момента в който усети че не е кърма се намръщва и почва да плюе. На майка ми и това не приема Sad...
Тук моята казва: Ами затова слагахме малко захар едно време, то чиста вода как ще иска?! ooooh!
Всички "препоръки" се пробутват с усмивка и под формата на закачка. Mr. Green Не може да го прежиее и това си е! Трето внуче вече... ooooh!
Ами и аз вчера се зачудих дали му е нужен този сироп, но днес от пет кърмения след две повърна Sad Иначе като повърна и после и двата пъти заспа като пич, нямаше рев изобщо. Не знам и аз, ще го наблюдавам днес. Иначе той сиропа съдържа симетикон и уж трябва да успокои спазмите и да намали киселинността. Сега последните две кърмения му бяха само по 15 минути от една гърда и заспива дълбоко, сиропа никакъв шанс да му го дам... Днес спи много, предните дни по това време правеше периоди на бодрост от по 20-тина минути Sad И храненето ми се вижда малко, предните дни цокаше по 15 минути от едната и после между 5 и 10 минути от другата. Не знам да се притеснявам ли, при положение че си спи спокойно и блаженно човека  newsm78 ааа и последния памперс беше само наакан,без напишкано Sad
Абе, всеки ден се шашкам за нещо ново, докато не му видя всичките номера сигурно ще е така Sad
Кате, относно подслаждането на водата и моята майка ми го каза, хич не искам и да го коментирам. Достатъчно ми е криво, че капките и сиропите дето му ги давам са подсладени, абсурд да му подслаждам и водата. Аз от едно време си пия по 2,5-3 л вода на ден, надявам се че и детето ми да е живо и здраво ще прихване от мен  Rolling Eyes А майка ти дето се вика с две големи отгледани деца не е ли видяла че знаеш какво правиш с децата, та още ти дава "съвети" ма третото  Rolling Eyes
Опааа както се оплаках че днес много спи, сега се събуди и ревна..

# 596
  • София
Момичета, коя от вас даваше Коликинд? Комбинирате ли го с нещо или само него? Днес се е напъвал до посиняване 6ч! После се изака и заспа... Вече не знам какво да давам  ooooh! тия колики са ужас...

# 597
  • София
Ние уж намерехме как да преживяваме коликите - давам да засуче да се успокой и спи върху мен - така преживяваме кризите сравнително спокойно. Като се изака също изчезва дискомфорта.

# 598
Ние сме с коликинд и еспумизан. Общо взето го успокояват, но си имаме редовни напъни и газове, които ни тормозят. Коликинда е хомеопатия, няма страшно да я даваш.

# 599
Аз кърмя където ме свари Simple Smile но използвам пончо за кърмене
Скрит текст:
Който иска, ще му пусна инфо на лични от къде съм го взела (за 20 лв.)

Общи условия

Активация на акаунт