Януарска мама

• 44 332
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ха, и ние тъкмо се кърмихме и сега  го чакам уж да се оригне. Много ми е трудно да не заспя точно на това хранене.  baby_neutral
Аз също мисля засега да не забелвам. Веднъж или два пъти на ден дърпам леко кожата и капвам физиологичен разтвор, но съвсем леко, без съпротивление. Понякога обаче му щръква пишката при тази процедура. Не знаех, че се случва толкова рано...  Crazy
Аз явно съм от малкото късметлийки с майка ми. Ние много си говорим и аз й обяснявам повечето си решения за бебето и тя ги приема и подкрепя. Много от нещата сега са коренно различни от това, което тях са ги учили, но тя е склонна да приеме, че ние сме прави... Или поне, че имаме право да си минем по нашия път според нашите разбирания...  Peace Виж, имам една леля пенсионирана акушерка - тя какви напътствия ми дава - бебето се храни на 3 часа точно, през нощта се прави пауза, задължително да изпива по 100 мл. вода със захар на ден и т.н. Но аз не й се сърдя, де - така са я учили, така е отгледала стотици деца и е факт, че са живи и здрави... Но и на нея й обяснявам, че има нови теории и аз ги следвам... Странни са й, но пък с нея се чуваме само по телефона и нищо не може да направи.  Simple Smile

# 571
  • София
ММ категорично не дава да се пипа пишката на малкия. Казва, че нищо не се правило. Тук четох една тема по въпроса и май забелването вече не се практикува newsm78
Майка ми не ме е гледала и много й  личи, че е нямала контакт с бебета. Все едно за първи път вижда такова. Даже вече й стана досадно и да идва всеки уикенд и се поизнервя, защото си е решила, че това се очаква от нея, а тя иска с приятелки да излиза Mr. Green Преди звънеше всеки ден да пита как е, сега през два дни.
След 2 седмици идва свекърва ми за 1 седмица и я чакам с нетърпение. Най - накрая някой компетентен и ентусиазиран, на който да отавя бебето, че имам малко работи да свърша.
Иначе с ММ сме се разбрали от петък вечер до неделя вечер той го гледа. Уикендите ходя на курс Simple Smile Е, нощем пак аз ставам, но това е, защото на него не му се получава успокояването, а през нощта истерии не искам.
Довечера сме на представление и ще идва почасова детегледачка да го гледа. Дано мине добре..

# 572

black_ice, след като ми дойде цикъла кърмих още 10 месеца))

# 573
Мина посещението на нашият педиатър, вчера. Каза да не сменяме млякото, а да го разтваряме през хранене с овесена вода.( даде насоки за приготвяне). Обясни, че помагала при запек и от най-новите проучвания знае, че не съдържало глутен. Аз доста се притеснявам, щото тук чета обратното и само на две места срешнах неговото твърдение. Доверявам му се обаче, защото е добър. Каза да оставим еспумизана и коликинда. Първото на всяко хранене, второто 3 пъти, или при нужда. При хомеопатията нямало предозиране. За секретите през нощта-да повдигнем още наклона на матрака. Щом секрета бил чист нощните сополки били от връщане на храна. И май имаше ефект тази нощ. Но и напъни си имахме, сериозни. Само, че успяхме да ядем от 00.00 та чак в 05.00, но след това до 07.00 пак пънене и грухтене. Сега спи върху мен. Доктора каза и да настояваме с водата, по 10-15 мл, между храненията. Щели сме да го преборим. Водата била важна, за корема.
За захласването каза-духане в лицето, щипване за носа-запушване, или рязка смяна на температура.
Блазе ви на тези, които можете да излизате сами по-за дълго. Аз излизам рядко, по работа и все на тъгъдък. Таткото се шашка при силен рев и преобуване и миене. Иначе вече цял месец помага. Другата седмица малко ще е мама. Да видим.

# 574
  • София
За съжаление нашата педиатърка е с другите схващания, майка ми пък само чака да каже тя нещо и да каже, че трябва да я слушам и че ще съсипя детето...
Момичета препоръчайте биберон, който пуска трудно - трябва ми за дохранване, така че да не откаже кърменето малкият. За сега дохранваме с лъжичка.
Аз от нашия тати съм доволна, вчера започнал да го къпе докато аз бях с кучето на вън Simple Smile

# 575
Frozy, това за майка ти все едно аз съм го писала! Моята знае само Спок и нищо друго не се признава. За храненето не само аз, а и нейни приятели и обясняват че кърменото бебе не е задължетелно на режим от 3 часа ей така от нищото, един път директно и казах че ако още веднъж чуя "3 часа" ще изпадна в истерия, но ей го на вчера пак уж невинно само като пример ми вмъкна интервалите от 3 часа в разгавора. А тя бебе изцяло на кърма никога не е гледала! После се чуди защо не говоря толкова с нея и не споделям колкото и се иска. Мазол ми излезе на езика да обяснявам и пак си натъртва жената на нейното по един или друг начин Sad Същото е за гушкането и даването на вода/чай. Хем и за водата и обясних.
А то е свързано с напишканите памперси. Нашият педиатър, като я попитах за вода защото дребния отказва да пие, ни обясни че бебетата поемат в пъти повече течности спрямо собственото им тегло сравнено с количество което ние пием спрямо нашето собствено тегло. Затова ако всички памперси са напикани или е сух но като го сменяме се изпишка, това значи че поема нормално количество течности и затова няма нужда от допълнително вода и респективно я отказва. Аз всеки ден му стерилизирам шишето и пълня с нова преварена вода, предлагам му когато не е заспал след кърмене, но в момента в който усети че не е кърма се намръщва и почва да плюе. На майка ми и това не приема Sad
Честно казано си мислех че като се роди бебето ще е толкова развълнувана, че ще забрави да прави коментари и ще започне да слуша като говоря, но е по-зле от преди.

# 576
Frozy, аз давах изцедена кърма с S на Нук.
А относно глутена забравих да пиша - той не е ли проблем само при хора които имат непоносимост, както е с лактозата?

# 577
Фрози, и аз полщвам Нук. М размер съшо пуска бавно. Правят малко вакум, но пьеюк е добре, че не се олива и по-малко мисля повръща.

Аз проблем сьс сьвети нямам, особено от майка ми.

Въпреки, че се дохранваме с АМ, се събужда на 3 часа. Различно изяжда обаче. Преди вечер спеше повече. На какво ли се дължи?

За водата мненията са различни и аз понякога давам само, ако е върнала да си замие устичката, но по-скоро не давам. Според нашия педиатър пробиотикът е излишен при колики  Rolling Eyes засега сме само на еспумизана, имам и колийф, но ако се засилят ще го давам.

Аз се цедя между храненията и като че ли все повече успявам да изцедя и обикновено сутрин се дохранваме с кърма. Има подобрение в сукането, но не достатъчно, че да се наяде  Confused

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 10:59 от did_i

# 578
Здравейте, момичета! Поизпуснах ви малко, ама правя пролетно почистване  Crazy
Сашко е добре, дибричък е пу- пу , особено сега, когато коликите почти ги няма. Само сутрин много се мъчи да се изака и днес ще си купя сушени сини сливи да пробвам дали ще има ефект.
За повръщането и той повръща, не много, но колкото да ме изплаши, ама забелязах, че ако му дам от Коликинд-а повръща повече през деня  newsm78
Онази вечер пак нямах кърма, ама той цял ден не спря да цока, пък и аз доста се преуморих, та извадих един контейнер замръзена кърма- не иска, забърках АМ-и пак не иска, а реве и си яде ръчичките...накрая разбрах- искаше си залъгалката! Явно, въпреки голямото цокане, се е наял, но иска да си джвака нещо. Само дето си отворих АМ!
Сега съм решила вече да не се преуморявам, да спя, когато мога и да пия само по едно кафе, че ако пия две и той доста будува.
Иначе намерих моя начин за успокоение- освен, че много го гушкам, го слагам в количката в хола и си кротува. Мн му харесва, така е мобилен и като ходя от стая в стая си е с мен   Crazy
Мама пък непрекъснато ми повтаря  много да гушкам бебо, а свеки да съм наложила режим (тя не е кърмила). Аз не знам как едно кърмено дете може да си изцока всичкото необходимо млекце и да не се умори. Сашко цока малко, по често, защото се уморява. Опитах се да наложа някакъв режим, ми не    става. Сега сме на кърмене, когато си поиска. Вярно уморително е, но е важно да е доволен. Вода той много пие и си търси даже. Аз лично не възприемам идеята да не се дава вода, но това си е мое разбиране  Peace
Малко дълго стана..
Пп водихме беби на ултазвук на главата- няма следа от кефалхематома и от вътрешния хематом. Много се успокоих!
Адамс, как мина при Филипов?

# 579
То и аз искам да му давам водичка, но я плюе и не го насилвам само защото Спок така казва Sad И аз му давам винаги след като е повръщал, за да си изплакне устата.

# 580
Лелел вашите майки явно са по-млади от моята, то и свекървата и майка ми са на мнеие че трябва да се дондуркат бебенцата, та никога не ми правят забележки за това. Обаче трите часа са много важни, при положение че и двете са кърмили, а аз съм била само на кърма до 12 месеца. Свекървата отначало беше много учудена "Ама как така на поискване, то храна върху храна не се дослагва...?" Обаче вече почна да посвиква, аз един път не се сдържах и я контрирах "Добре де а като се дере това бебе от глад ти какво си правила?", тя е стествено намекна за даване на вода и залъгалка, ама аз не я отразин Simple Smile. Като цяло обаче се разбираме с нея, много иска да помага.

Диди през нощта и сутрин лактацията е най-силна, ако искаш по-вече да изцеждаш, действай и през нощта колкото и да ти се спи, аз в началото така правех, първо цедя после давам на малката да суче. И един съвет от мен, една супичка вечер много помага. Аз от началото ядях всяка вечер, но вече спрях, че то ще ми се пръснат гърдите през нощта. Като цяло храната е много важна!

Водичка или чай против колики давам малко след хранене, то Вики понеже е лакома и веднага изцоква два-три пъти и като осъзнае че не е кърма прави една кисела физиономия, все едно ми се кара как съм я прецакала, много ми е сладичка  Heart Eyes

# 581
Зузка, знам че е така. От опит виждам, че сутрин най-много изцеждам. Ето тази сутрин успях 90 мл като за цяло хранене да изцедя. От ден на ден по малко се увеличава. Но през деня тя доста будува и особено преди обяд, когато има повече не смогвам да се цедя. А вечер ми е мъка посред нощ да го направя, но се настройвам да пробвам.

# 582
Стискам палци да успееш, при вас тепърва се нормализират нещата, така че по-вече спокоиствие и увереност и ще стане  newsm10

# 583
Мерси, дано  Praynig

Някой спомена за ревливите периоди на бебето. Ние навлизаме в първия 5та седмица.
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Вчера взех още шилета на Нук, че не смогвам да стерилизирам и уж пак са с биберон М, а е съвсем различен. Пуска повече и не прави вакуум.

# 584
Ох, момичета, ново 20, вчера педиатъра изписа на дребния сироп Gastrotuss baby, защото и казах че зачестиха повръщанията. Днес ми повърна след едното хранене веднъж в ръцете и после като съм го оставила в шезлонга докато се обърна да му приготвя сиропа го гледам на фонтан е повърнал доста голямо количество. Хем надалеч от главата напред, хем чак гърба и косата отзад му беше оповръщана. После заспа дълбоко. Преди малко като го храних ми повърна малко пак на гърдата и си прекъсна яденето по средата, после се опитах да ми дам сиропа - той човека спи, никакъв шанс Sad
Някоя от вас давала ли го е този сироп, казаха 10-15 минути след хранене, ама той като заспи няма никакъв шанс. А педиатъра каза че е най важно след последното хранене преди нощния сън да му го даваме, на него тогава душата му спи, как да стане Sad
Много се сдухвам от това повръщане, особено днес като видях как беше оповръщал пелената под главата му Sad

Общи условия

Активация на акаунт