Аз също мисля засега да не забелвам. Веднъж или два пъти на ден дърпам леко кожата и капвам физиологичен разтвор, но съвсем леко, без съпротивление. Понякога обаче му щръква пишката при тази процедура. Не знаех, че се случва толкова рано...

Аз явно съм от малкото късметлийки с майка ми. Ние много си говорим и аз й обяснявам повечето си решения за бебето и тя ги приема и подкрепя. Много от нещата сега са коренно различни от това, което тях са ги учили, но тя е склонна да приеме, че ние сме прави... Или поне, че имаме право да си минем по нашия път според нашите разбирания...
Виж, имам една леля пенсионирана акушерка - тя какви напътствия ми дава - бебето се храни на 3 часа точно, през нощта се прави пауза, задължително да изпива по 100 мл. вода със захар на ден и т.н. Но аз не й се сърдя, де - така са я учили, така е отгледала стотици деца и е факт, че са живи и здрави... Но и на нея й обяснявам, че има нови теории и аз ги следвам... Странни са й, но пък с нея се чуваме само по телефона и нищо не може да направи.

Същото е за гушкането и даването на вода/чай. Хем и за водата и обясних.