Януарска мама

• 44 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Нашия е повръщал няколко пъти така през носа и устата и щях да получа инфаркт, много е гадно. Вчера пък два часа след хранене изплю на повивалника едно пресечено такова. Нямам търпение да го израстат това повръщане бебоците!
Аз съм писала - ние сме повдигнали матрака и спи в ограничител против обръщане, въпреки това го мисля постоянно дали няма да повърне. Акушерката ни показа едно движение нагоре по нослето, в случай че се задави. Не знам дали действа, но в общи линии прекарваш пръст по нослето отдолу нагоре и продължаваш леко по челото.

# 496
Да като старите баби плюс че се прави силен звук с устни. Някой,  нещо за крустите?  newsm78

# 497
Ние бяхме на преглед за повръщането. Казаха, че е много лаком, а и не ака редовно и от напъването може да се получава.  За сега ще следим дали наддава на тегло нормално, а за акането каза, че някой деца не акали по 7 дни. Сложиха свещичка и препълни горкото памперса, сега ако не се изака пак няколко дена да идем пак. Още чакаме от 2 дни не е.

# 498
Лен, вие на кърма ли сте?

Ние за първи път от много дни напълнихме 4 памперса до тук, дано така продължава. Даже преди малко като и сменях памперса (помислих, че е приключила) и свърши работата на голо  Laughing

# 499
Невата, това все едно аз съм го писала! Направо съм се видяла в чудо днес точно, предните 2 дни беше спокоен, не връщаше чак толкова, но днес нон-стоп връща по много  - тече, не фонтан, уж било нормално, но напоследък доста се обостри състоянието, не мога да сваря да го забърсвам, целите му дрехи са в кърма... И аз го оригвам, слагам го под наклон, но уви, връща постоянно. Днес не мога да го сваля от гърдата си, постоянно иска да суче, през 2-3 часа пълни памперс и просто не спира да си яде ръцете и рев докато не му дам да яде, нищо друго не помага...на всичкото отгоре е адски нервен, от 11 насам е спал само 1 час по време на разходка, едва заспа и се събуди, досега не му се беше случвало, проспиваше разходката и си доспиваше около час след това...и се усеща, че е нещо нервен и неспокоен, не знам на какво се дължи. Но определено напоследък връща много повече и вече всеки път стана и то на няколко пъти. На 29 дни е. Не знам вече нормално ли е и какво мога да направя, на консултация сме във вторник, надявам се педиатърката да помогне.

# 500
Здравейте мами, ,и аз искам да се присъединя към вашата групичка. Много хубави темички обсъждате, а аз ви следя още от бременността, но не посмях да се включа тогава. Сега обаче е доста по-трудно и ще е хубаво да мога да получа съвет от по-опитните мами, а и аз да споделя скромния си, но ценен опит. Сега наваксвам с всичко обсъдено до тук, за да не се повтарям. Надявам се, че ще ме приемете при вас Simple Smile !

# 501
Като говорим за повръщане,Евата не повръща много самостоятелно ако я мотаме след ядене,примерно да сменяме памперса,обаче днес се събуди след като почна да повръща докато спи,а яде в 6 и в 9 почна да връща,оповръща кошарата,дали от ваксината и се разбърка нещо.А сега от 3 часа е супер нервна,само на гърдата е спокойна,ама само се тъпче,викам ще пробвам да и дам биберон,понеже тя не иска,мн и се повдига ,аз обаче упорита,и айде като почна едно повръщане,абе сама го предизвиках де.Голям кошмар,още не е заспала,баща й я дундурка,че аз после пак я кърмих,силно казано,идва да виси и да спи,какво яде само тя си знае.

# 502
Като ви чета оставам с впечателнието, че днес всички бебета са криви, повръщат и постоянно са на гърда...поне от споделеното тук. Ние днес от 11 до сега с един час почивка за разходката сме горе-долу постоянно на гърда, като между временно пробвам и други методи, сега 1 час го тантурках, люшках, пеех му, най-накрая се излъга да заспи, сложих го в леглото и 15 мин. по-късно - рев Cry И аз ще плача вече, не съм се сблъсквала с такъв казус преди.

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 21:26 от Aurora_89

# 503
  • Plovdiv, Bulgaria
Аурора, Алекс също почна на около месец да повръща доста повече. Първо беше само леко плювване, после стана повече. Имаше случай където преди, по време и след ядене ми повръщаше. Бях се притеснила много. Водихме го чак на лекар, но ми обясниха, че просто е лаком. Ако не е на фонтан и наддава няма проблем. Накупих повече лигавници, оригам го по често, преди да го кърмя, изцеждам малко кърма, че да не му тече много силно и да се дави. Държа го поне 10-15 минути прав, преди да го оставя в леглото, дори и да е заспал. Скоро става на два месеца, пак връща, но по малко от преди няколко седмици. Намали и времето за ядене и мисля, не винаги, ама в повечето случай вече за 10 минути се е наял, та тогава не повръща. Ако яде лакомо и по дълго, после просто си знам, че ще върне.. Чак на пробно теглене ходихме, та се оказа, че за две седмици е качил 900гр..въпреки всичкото повръщане Simple Smile

# 504
Да като старите баби плюс че се прави силен звук с устни. Някой,  нещо за крустите?  newsm78
Ние също имаме крусти, но нашата лекарка каза да не ги пипаме.  Много рано било и можели да се махнат сами. Стана ми странно, защо да чакам да стане по зле,но за 20 дни взеха да се изчистват.

# 505
Ние вече си харесваме шезлонга, но повече харесваме дългите разходки навън. Спи през цялото време, душичка. Вече е на 2 месеца без 3 дни и е 56см.,но не знам колко е наддал, но със сигурност е 5 кила. Вечер трудно заспива, мъчим се от 22:00 и чак към 1:00 успява да се успокои.  Лошото е, че през цялото време ми е в ръцете и на гърда. За ваксините да ви попитам вие биете ли си ги на всеки 10 години,нали са задължителни? Аз лично последната си спомням в първи клас. Така,че ние също сме застрашени.  Тези ваксини за бебетата не важат за цял живот. Четох,че имаш имунитет някъде до 16-18 годишен.

# 506
  • София
Здравейте, мами, минавам и аз да се разпиша. Напоследък все се каня и исках по всички теми да се включа, но все не успявам - не ми е удобно да пиша от телефона, а рядко се добирам до компютър.

Сами е вече на 6 седмици. В събота стана а 40 дни - ходихме на църква, прочетоха ни молитва, беше хубаво и той беше много спокоен. В неделя направихме погача - половината ми приятелки не дойдоха, заради болни деца, но все пак се събрахме няколко жени и беше весело.

На първата консултация беше качил 1100 гр и пораснал с 1 см за месец. Сложиха му ваксина за хепатит, в средата на март сме отново на консултация и ще му сложат втора ваксина, но не знам каква. Дадоха ни и направление за ортопед и трябва да звънна тези дни да си запазя час. Също ми казаха да отида за следващия болничен като изтече този от раждането.

Сами засега не повръща или поне се случва рядко и то най-вече ако много го разклатим. Също и винаги хълца, ако се наложи да сменяме памперс скоро след ядене. Напоследък ака по веднъж на ден, но без мъки и много обилно, така че съм спокойна.

Режим няма, продължаваме да се храним на поискаване като максималният интервал е 3 часа, а през нощта обикновено е доста по-малко - най-вече, защото спи и яде по малко и съответно бързо огладнява.
Иначе ходим на разходки - понякога в слинг, друг път в количката - тогава спи много добре. За да не скучая, си свалих аудио книги и си ги слушам, докато се разхождаме. Ако има желаещи мами софиянки, можем да си направим среща в някой парк да направим една обща разходка.

# 507
Нещо не мога да оцеля шишета и биберони. Към мамите,които ползвате АМ,с какви шишета сте и биберони с колко дупки? Ние сме с Фризовом,доста е гъсто. Шишетата ми са Авент,с една и две дупки. И през двете нищо не върви. Разширих ги,но след няколко дни се скъса и почна малкия да се дави,докато яде. Днес взех шише на Мам с 3дупки,ама кой да прочете,че било много силно пропускане и 4+м... и утре какво да купувам,хич не знам вече ooooh!

# 508
  • София
Ние вече си харесваме шезлонга, но повече харесваме дългите разходки навън. Спи през цялото време, душичка. Вече е на 2 месеца без 3 дни и е 56см.,но не знам колко е наддал, но със сигурност е 5 кила. Вечер трудно заспива, мъчим се от 22:00 и чак към 1:00 успява да се успокои.  Лошото е, че през цялото време ми е в ръцете и на гърда. За ваксините да ви попитам вие биете ли си ги на всеки 10 години,нали са задължителни? Аз лично последната си спомням в първи клас. Така,че ние също сме застрашени.  Тези ваксини за бебетата не важат за цял живот. Четох,че имаш имунитет някъде до 16-18 годишен.
аз си ги слагам ваксините, да.

# 509
Ако има желаещи мами софиянки, можем да си направим среща в някой парк да направим една обща разходка.
Аз съм мама софиянка Laughing Хайде да организираме разходка с бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт