Професионални серии за коса - тема 99

• 59 963
  • 739
  •   1
Отговори
# 390

За въпрос може да е нещо като равносметка, примерно "Какво научихте след толкова много натрупан опит с професионалните продукти за коса?" И не само всъщност. Нещо като обобщени най-важни насоки за грижата за косата, които са важни за всяка от нас. Тъй като сме богат асортимент от различни по вид и състояние коси, смятам че ще се получи много интересна и полезна тема, която дори може да служи на новите момичета, които тепърва започват да се грижат по-засилено за косата си. Нещо като наши си съвети и трикове, какво ще кажете?  Flutter

Точно цъкайки да пиша за новата тема и на мене думата равносметка ми беше в главата. Мисля, че е напълно подходящо като за 100на тема. Много добре си обяснила, това което и на мен ми се въртеше в главата.  Hug
Това със снимките на колекцията също ми се струва не лош вариант...да си направим "равносметка" с какво разполагаме  Joy

# 391
  • София
Като стана дума за Олаплекс Grinning имате ли дълготрайни впечатления от стъпка 3 за домашна употреба? Мислех да си я взема, предлагат ми я на прилична цена, но не мисля да правя терапията.  Simple Smile Дали така е безсмислено?

# 392
Илли, аз я имам, но съм я ползвала веднъж. Тепърва ще я тествам в борбата с накъсването. Kölsches Mädel до колкото помня има по-голям опит до момента и се надявам да се включи с най-пресни заключения.  Hug И я моля да ми каже как точно се чете на български ника и, защото така си го петлая на ум докато го пиша, че не е истина  Joy А иначе не е безсмислено ако косата ти не се нуждае от ударна доза реконструиране, терапията реално има точно такова предназначение. Стъпка 3 е най-разредената концентрация на патентованата формула и се води "поддържаща". Сетони също помня, че имаше продукта  Hug

# 393
Илли, имам я тройката, няколко пъти съм я ползвала, нещо като терапия за заздравяване се усеща.
Kölsches Mädel беше спала намазана и също може да каже, аз забравих да я ползвам така...

# 394
  • Чукарландия
Kölsches Mädel - Кьолшес Медел. Peace

# 395
  • Велико Търново
Фрея, аз съм съгласна с въпроса за 100-та ни тема bouquet Хубаво е, след опита ни с толкова много продукти, да сме полезни на новите момичета в темата - със съвети, да споделим грешките, които сме допускали, какво сме научили, кое дава изпитан резултат във времето...ей такива неща.

# 396
Момичета,ще станат ужасно дълги постовете ни ,ако темата за запис е такава.Трудно може да се обясни в 10 реда  Peace Макар че моя отговор ще е страшно лаконичен  Mr. Green

# 397
Kölsches Mädel - Кьолшес Медел. Peace
bouquet Близо съм била, само второто му викам мьодъл  Mr. Green

Ами и аз мисля, че ще е интересно. Разбира се, не да се обясняваме на дълго и нашироко какво що, а просто в няколко изречения, което смятаме за най-важно в грижата. Примерно за един е подхранването на краищата, за друг грижата за скалпа, за трети редуването на продукти и т.н. и т.н.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 18:14 от Анонимен

# 398
Тествах муса на Денсифик. Наистина дава доста добро уплътняване, но и доста изсуши косата ми. Някой с такъв ефект от него? Как се справяте? Мислех се след него да нанеса сметаната на МШ, дали би помогнало  Thinking
Момичета, повтарям си питането, защото не получих отговор  Embarassed. Моля имащите опит с муса да споделят, ако имат такъв проблем. Пробвах вече да нанеса сметаната МШ след него, но отново не ми хареса резултата  Cry.

Inked, огън момиче си ти, страхотна  bouquet

# 399
Момичета, Joico  от Enzo наред ли са ? Не са ментета , нали?  newsm78 Доста по-изгодни са.

Някой има ли впечатление от Napura M/10 Color Pre ?
http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-za-boyadisana-kosa/napu … isana-kosa-100-ml

Предстои ми боядисване и ми се ще да си я взема. Слагах в боята два пъти Colorphlex, не видях особен ефект и спрях да ги купувам.

# 400
Loving, при мен мусът не изсушава, не усещам никаква фиксация.След него обикновено нанасям някаква термозащита, но и без нищо след него пак не ми изсушава.
marcela1 , наред са си Джойко в енцо.

# 401
Аз исках да попитам чували ли сте за т.нар. метод-полиране на косата.Някакъв уред уж премахвал само цъфналите крайчета без да скъсява дължината на косата..Дали е така?Звучи много добре, ако е истина, но нещо не ми се вярва .. Grinning

# 402
marcela1 , наред са си Джойко в енцо.

Благодаря, Setony !

# 403
Отново огромни благодарности за милите думи, прекрасни момичета! Поласкана съм много, прегръщам ви силно!  Blush bouquet Hug Heart Eyes

Ще започна с отговора за цвета, боите и поддръжката. Малко предистория, дано не се отплесна  Blush но за да обясня как и с цената на какви мъки (и ресурси разбира се), успях  Mr. Green Ако някой някога преди 1 година ми беше казал, че драстично ще променя цвета от черно (боядисвана почти 15 години всеки месец с Палете или Гарние  Laughing) на червено и ще робувам до болка на косата си, щях да се изсмея. Идеята се възроди точно за 40 секунди в 10 вечерта, а аз като супер импулсивен човек, реших че сутринта процесът ще започне.  Mr. Green Започна се едно ходене при различни фризьори, които не се решиха да свалят черен гарван към цвят, който по стандартните каталози не е наличен и трудно постижим. Обезцветиха ме, пранета 3 на брой, а аз започнах да търся, чета, гледам, гледам, гледам клипове из нета, записвам комбинации, бои, методи и следователно вносителите им в Бг. Запонах с много експерименти, поръчвах ли поръчвах бои, но точно в този момент започна нечувания косопад (който подчертавам не е следствие от боядисването и третирането, а поради здравословни, хормонални и ред други причини). Реших, че ако искам да има какво да продължа да боядисвам, трябва спешно да започна и с грижите освен лосиони, така и професионални продукти за дължините. И така попаднах на тази тема  Heart Eyes Пак се отплеснах.  Blush
Боядисвам се с хай-лифт бои, които освен че оцветяват и изсветляват силно косъма. Много агресивни са и обикновено не се препоръчват за скалп, предназначени са за вадене на кичури от тъмни коси. Боите, които използвам и харесвам са Loreal Majicontrast (с лек оранжев подтон), Affinage Infinity B-red (с доста розов подтон) и Matrix So Red (с перфектен лек, балансиран, розов подтон). С "нормална" боя не мога да постигна толкова ярък цвят, първо защото изсветляването не е достатъно, а второто защото пигментите не са толкова наситени. В началото боядисвах целите дължини, докато достигна еднаквост, наситеност и достатъчно изсветлен косъм, готов да поеме пигмента, който аз искам  Mr. Green В последствие, започнах да търся щадящи бои, които да използвам за дължините, а корените да  изсветлявам само, на 4 седмици. Естествената ми коса е между 4-5 ниво, за това използвам винаги 30 вол. окислител. След изпробвани почти всички семи перманентни, оцбветяващи маски, балсами и подобни продукти, които се предлагат на Бг пазара, открих тази на Affinage Color dynamics  Heart Eyes Разкошна, супер пигментирана, с масла, сравнително издръжлива за семи боя. Прекрасен, наситен червен пигмент, с розов подтон Crimson Kiss.
Процедурите по поддръжката са дълги и мъчителни  Sick  Системата, която работи при мен е следната- 1) боядисвам корени плюс 2-3 см. с хай-лифт боята. Отмивам и нанасям с масажни движения по цялата дължина- от корена до върха със семи боята, за да е равномерен цвета навсякъде и за да навлезе колкото е възможно по-дълбоко, т.к е безамонячна и без съдържание на пероксид. Стоя около час и отмивам.
2) На всяко миене или през миене, след шампоана, смесвам семи боята с маската, която съм решила да ползвам. Намазвам с получената оцветяваща смес и стоя около час-два. Понякога минавам с терапевтичната преса, понякога не. Когато правя терапии с ампули(през около 3 миенета) не ползвам семи боята. После отмивам със студена вода.
Червената молекула е най-голяма и трудно се задържа в косъма. Това налага и миенето със студена вода, за да не се отварят кутикулите и пигмента да изтича в канала. Което пък налага и миенето само с безсулфатни шампоани. Още повече, когато се разчита на семи да поддържа дължини. Другия проблем е оцветяването на възглавници, кърпи, та дори и дрехи. Поне се пере лесно. Чудо е...В басейн задължително с шапка или вързана коса, намокри ли се, започват едни кървави дири. В спа-то, положението е страшно  Sick Изобщо, извинявам се за израза, но си е таралеж в гащите  Mr. Green Обаче аз си го обичам много и грижата не ми тежи (все още).

Бубе, шампоана е без сулфати и силикони. Това беше и причината да купя серията, поради всички гореизброени причини, шампоани със сулфати вече не купувам.
Скрит текст:
Състезател ми е той, по дрифт, даже двукратен републикански шампион за 2013 и 2014г. на България, а 2015г стана и европейски шампион на King of Europe SL. Гордост ми е той, дори и бременна ходех по състезанията с него  Joy

Дели, да, тогава имаше състезание, аз бях, позна ме Simple Smile че даже и бебето заведох с количката там  Mr. Green

Извинявам се за дългия пост, но нямаше как да съкратя като изброя само боите, защото дявола е скрит в дребните детайли  Twisted Evil  bouquet

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 17:26 от Inked Mom

# 404
Бела го е написала за ника ми!  Heart Eyes

Първо кажа за Inked mama! Раз-кош-на! Думата, която ми идва е колоритна: буквално и преносно!  Heart Eyes

Сега за Олаплекса: Един път правих терапията вкъщи, при което я направих  грешно  Mr. Green и два пъти в салон. Домашната терапия ,като сметна ,съм я слагала не повече от 7, 8 пъти като последно я слагах преди месец сигурно. Сега съм на вълна маслени маски.
Какво да ви кажа, хем съм доволна, хем не мога да кажа, че има някакъв уау страшен ефект на преобразяване на косата. Със сигурност обаче ми е предпазил косата, защото последната година я подлагах на какви ли не неща: боядисване, изпиране за омбрето, преси, сешоари. От друга страна не може да се пребори с накъсванията и цъфтежите, които имам по краищата.
В събота съм на фризьор. Не съм решила още какво да я правя, но клоня към кичури. Ще си нося Олаплекс 1+3 и ще правя експерименти с моята фризьорка, защото тя няма от терапията, а на мен двойката ми свърши. Тя има наблюдение над косата ми и ще ми каже дали вижда промяна в нея, изтощена ли е и т.н. Има значение също и цялостната грижа за косата, това е ясно.

Постоянно ми попада реклама във фейса за Аплекчър, нещо като реплика на Олаплекс. Някой прилагал ли я е?

П.С Пляскам поста и после ще чета поста на Inked mama Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт