Покупка на жилище в кв.Овча купел

• 7 336
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Фри, ако прочетеш отново ще видиш, че аз пиша конкретно за старата Овча Купел ( срещу стадиона, Банята, малкия парк) , щото там съм живяла, ........ у-ща никакви,.........
Информацията ти е доста стара и доста неточна, следователно неуместна. Точно в близост до стадион Славия е 132-ро училище, синът ми е учил там, това е на по-малко от километър от магазин 345. 66-то у-ще се намира горе-долу на 1.5-2км от този магазин ако това ти е отправна точка. Зад пощата 1618 също има голямо училище мисля беше №2, то пък е още по-близо  Laughing

# 31
Както казваше един министър ''За Бога братя, не купувайте!''
И аз така  докато се оглеждах за още едно прилично на размер ново строителство в района ,че и с хубав етаж и изложение .....и цените им скочиха с 10 15 хил Евро  #Cussing out #2gunfire

# 32
Авторът на темата къде се изгуби, ще купува ли, или не?  Mr. Green

# 33
mamamari - в момента има ужасно много свободни пари  - голямата част от които са от "фалиралата" КТБ, в голямата си част на хора, които нека го кажа така - "не са се преработили много" за да ги спечелят..... Затова цените толкова много се качиха и търсенето е невероятно. Аз лично не бих инвестирала повече в тази държава, но всеки си знае за себе си...

# 34
Аз говоря точно за новото строителство,не за панелките... Бихте ли пуснали децата си да играят пред блока в този квартал - аз не!!!
До авторката,ако има вариант поживейте в квартала и ако ви харесва тогава купувайте... Peace
Честно казано няма квартал в София, където всичко е безпроблемно. Пускането на децата пред блока вече няма как да е гарантирано никъде. До миналата есен живях срещу градинката на църквата "св. Седмочисленици", срещу Министерството на вътрешните работи. Ако знаете колко клошари и наркомани се събираха в тази градинка - не е истина. Да не говорим за тълпите пикаещи, прибиращи се от клубовете "на центъра".
Лично аз не харесвам квартал Овча купел. Не харесвам нито един квартал. Но във всеки от кварталите има и хубави участъци - специално в Овча купел съм ходила през едни много цивилизовани, чисти подредени улички, които са в пъти по-добри от разбитите улици в центъра. Специално до НБУ обаче никога не бих живяла. а бъдещото благоустройство ми се струва мираж.

# 35
Лично аз не харесвам "Овча купел" и старата, а новата пък съвсем.
Може да настъпи облагородяване, но кога ???
Деца не виждам да играят безопасно в София.

# 36
Едва ли си изтръшкала всяка уличка в Овча купел, а в София съвсем. Там където живея е облагородено, не виждам накъде повече.

# 37
Между другото единствената новострояща се сграда на Народно хоро, за която може би говори автора на темата,  е точно на Монтевидео, на спирката на автобусите и срещу НБУ. По-кофти локация не може да има.  Mr. Green

# 38
Едва ли си изтръшкала всяка уличка в Овча купел, а в София съвсем. Там където живея е облагородено, не виждам накъде повече.
Ако това се отнася до мен - нямам и желание,
нито причина да обикалям този район, не ми харесва и не бих живяла.

# 39
А просто даваш мнение, че не ти харесва  и не би живяла. Пък сега, че не си запозната с квартала - много важно.

# 40
А просто даваш мнение, че не ти харесва  и не би живяла. Пък сега, че не си запозната с квартала - много важно.
+ запозната съм  Stop

# 41
+ запозната съм  Stop
Видях  Outta Joint !

# 42
  • София
Момичета, не се карайте, всеки си има мнение. Аз да изкажа и своето. Живяла съм 5 години в ОК, 2 във втора част и 3 в старата част. Главното ми излизане в квартала беше до университета където учех. Личните ми наблюдения са, че кварталът е хубав, от гледна точка на транспорт не съм имала оплаквания, винаги имаше как да си комбинирам транспорта и да достигна всяка една част на София. Ако очаквате директен транспорт ... няма как да стане, все пак сте на края на града, а не в центъра. Кварталът е много спокоен и никога не ме било страх да изляза сама, да се разходя, не съм имала проблеми с колата и жилището, имаше много млади хора на квартири заради НБУ, майки. НО! Това важи за района от Монтевидео до Любляна. Точно там, срещу НБУ, където гледаш, е ужасно. Всеки ден съм минавала от там, паркирала съм си колата там, но никога не бих взела жилище там. Тези, който казват, че има по 5 бежанци много грешат. Всеки път са били солидни групи, пиещи бири и заседнали по тротоарите, колите и магазините. Дори аптеката до еконт се премести от там, защото те бяха завладели входа и човек не можеше да влезе да си купи лекарства, без да се наложи да ги прескочи. Като стане хубаво времето и всички от общежитието излизат навън като гъби след дъжд. Когато бях студентка /до преди 1 година/ един бежанец беше изнасилил едно момиче в района, което трябва да ти говори колко са добронамерени към жените. Скоро пак имах работа в университета и видях, че пак си е същата история, за една година нищо не се е променило, освен, че вече имат и нещо като интернет кафе.
Та накратко: ОК е много хубав квартал, но не района, към който си се насочила.

Общи условия

Активация на акаунт