Покупка на жилище в кв.Овча купел

• 7 339
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Точно на спирката на НБУ,преди няколко години бяха замъкнали едно момиче в храсталаците над нбу и го бяха изнасилил имигрантите...,пълно е с имигранти там и през деня е страшно да се разхождаш....,а за вечерта да не говорим...

Извинявай, ама говориш глупости, не е ПЪЛНО с мигранти. Понякога има на спирката, която е преди НБУ, както и пред блока до НБУ, където се виждат през деня да се събират по 5-10 души.
А 5-10 души малко ли са? В другите квартали няма да видиш такова свърталище...

# 16
Аз говоря точно за новото строителство,не за панелките... Бихте ли пуснали децата си да играят пред блока в този квартал - аз не!!!
До колкото разбирам към момента нямате лична представа кое как е ,а говорите по спомен в годините в които сте били на квартира в този квартал .
Имам преки лични и актуални впечатления от района около блока в ОК за който пиша аз,Стрелбище(зоната до парка),Иван Вазов (зоната до парка) ,Борово(района до бул.България) и Хладилника (зоната около мола)и на нито едно от тези места не бих оставила малко дете без наблюдение.
На всяко едно от тези места има висока битова престъпност и контейнетите редовно са навестявани от клошари. На всяко едно от тези места има поне по няколко'' личности'', които никой не би харесал да му бъдат съседи.
А пък като стана въпрос за късни разходки  и безопасност не бих се наела да кажа ,че късно вечер  дали по-безопасен е Южен парк или Борисовата градина или Района около НДК...примерно.

# 17
Точно на спирката на НБУ,преди няколко години бяха замъкнали едно момиче в храсталаците над нбу и го бяха изнасилил имигрантите...,пълно е с имигранти там и през деня е страшно да се разхождаш....,а за вечерта да не говорим...

Извинявай, ама говориш глупости, не е ПЪЛНО с мигранти. Понякога има на спирката, която е преди НБУ, както и пред блока до НБУ, където се виждат през деня да се събират по 5-10 души.
А 5-10 души малко ли са? В другите квартали няма да видиш такова свърталище...

5-10 души са свърталищеRolling Eyes

в град с няколкостотин хиляди цигани, огромна част от които не работят, баш мигрантите са ни проблема

# 18
Колкото пъти съм минала с кола пред коментирания университет никога не съм видяла повече от 3-4 студенти на спирките.Не мога да разбера някой хора тук не ги ли хваща срам така да лъжат?

# 19
  • София
Много зависи какъв човек купува жилището и какво търси, на каква цена. Района на НБУ може да е много добър за едни, и лош за други. Предполагам човека е намерил хубав, по - евтин апартамент. Такива се намират там. От друга страна, транспорта е кофти, но метро ще има. Има цигани и бежанци, но скоро ще има навсякъде. Зле е откъм хубави у-ща и детски градини, мен това ме интересува.
Не мисля че има място в Сф, където можеш спокойно да си пуснеш детето да играе на улицата. Поне аз не мога да пусна, където и да било. Ама моите са малки де.
Живяла съм в старата Овча Купел, срещу стадиона Славия, пак около Банята, в парка там си гледах първото дете. Познавам и нагоре към Боряна и Любляна.
Аз не успях да свикна там, отдалечено ми беше, беше зле с транспорта. Един малък парк, често мръсен.  Пълна липса на детски градини и хубави училища. Хубави заведение само с кола. Магазини малко. Мол няма, (тогава и Мол България го нямаше). Поликлиника и пазар чак в Борово.
Ама ако си възрастен човек, или ако всеки в семейството има кола, това няма да ви пречи. Аз обаче не бих се върнала там, обичам да ми е по- централно , и по - градско и да им у-ща на близо.

# 20
Паркът вече го оправиха, чисти се и го поддържат, направиха и нови пътеки, лятото е пълен с хора, всеки уикенд като минавам се правят детски рождени дни.
Има и нова детска градина от няколко месеца на ул. Маестро Кънев, близо до Кауфланд.

# 21
Хайде всички ,,влюбени,, и защитаващи така пламенно Овча Купел - да помислят малко,ако беше толкова хубав квартал,щеше ли да държи едни от най-ниските цени на ново строителство в цяла София???

# 22
Евил, изказа си многократно мнението, вече досаждаш. Около нас има доста скъпи еднофамилни къщи, с големи дворове, определено цената им не е ниска, точно обратното. И бас държа, че кракът ти тука не е стъпвал. Аз лично нямам против квартала да не се пренаселва, но уви хората започнаха да се усещат, че тук има доста предимста.

# 23
  • Сф
Каня лично Евил да я разходя в ОК и да й покажа къщи, подобни на тези в Бояна Peace
Кварталът държи ниски цени предимно заради панелките, мизерията, която е около тях и местоположението малко в покрайнините.
Живея на Маестро Кънев, на няколко метра от новата ДГ. При нас мигранти няма, а сме близо. Според мен има някаква психологическа граница- Монтевидео, която те не минават- транспортът се движи по Монтевидео, Фантастико е там и тя няма какво да правят вътре в квартала.

Моите съображения конкретно за Народно хоро- самата улица е супер тясна, много трудно се разминават 2 коли. Мъка е да се намери място за паркиране. Съответно е по- шумно и мръсно. Новите сгради са сблъскани, близо една до друга. Въпросните мигранти са по-близко, в сравнение с по- вътрешни улици.

Плюсовете- в големия сняг Народно хоро беше изчистена със снегорин на първия ден, М. Кънев - на трети или четвърти. Има повече хран. магазинчета.Спирката на НБУ е по- близо, по- населено и вечер, предполагам, по- спокойно можеш да се прибираш по тъмно.

Иначе, както беше споменато по- горе, паркът е пълен с млади семейства с деца, има осветление, алеи.

Мога много да пиша по темата, тъй като апт го купихме преди година и половина и доста проучих района преди да се решим на тази стъпка. Мнения като на Евил са, меко казани, немеродавни.

# 24
Защо измествате темата, никой не говори за къщи, а за апартамент от новото строителство...
А и много ясно,че няма да плюете кварта в който сте си взели жилище....,приемам,че на вас ви харесва /по неведоми за мен причини/..
НО моето мнение не е като вашето, О.К. е последния квартал в който бих си купила апартамент... Циганията и престъпността ми идват в повече,нагледала съм се на какво ли не през тези години които живях там...

# 25
# 26

Споменах къщите, защото на нашата улица има 3 такива. Това са ми съседите и се чудя кой, ако има средства ще се навре в цигански квартал с простаци. Вероятно си права и имаш своите основания да говориш така, за района около НБУ. Аз съм расла в къща, мъжът ми също и оценяваме спокойствието тук, зеленината и това, че децата могат да се разходжат спокойно по улиците. В Младост жилищата са доста скъпи, но аз в подобен квартал никога не бих се навряла. Та всеки с вижданията и приоритетите си.

# 27
.........
Аз не успях да свикна там, отдалечено ми беше, беше зле с транспорта. Един малък парк, често мръсен.  Пълна липса на детски градини и хубави училища. Хубави заведение само с кола. Магазини малко. Мол няма, (тогава и Мол България го нямаше). Поликлиника и пазар чак в Борово.

магазини малко  Laughing Laughing има Лидл, Била, Кауфланд, Фантастико и Т-маркет + ЦБА някъде наоколо - не съм влизала в него + ново Фантастико на Любляна. Това са големите, за малките не говоря. На Монтевидео има офиси на всички банки и мобилни оператори, големи и малки аптеки много, поликлиника - има - 21ва + има и частни мед. заведения, Доверие, болница Надежда е близо, Здравето и т.н..
Работя на бул. Арсеналски и тук наоколо простаците съвсем не са по-малко, нито пък циганите, да не говоря за това каква дълбока и грозна и гадна кал е зад блока  ooooh! какви колосални дупки по Хаджикоцев и Болград, потрошихме си колите ... няма една лампа отзад и вечер не може да се види нищо, тротоарите така и не ги почистиха от снега, една майка щеше да си обърне количката с бебето на тротоара на Бяла Черква. А за мутрите в заведението което отвориха отново не ми се и говори, паркират се в две колони по булеварда, затварят те без да им пука и не смееш да им кажеш нищо...

# 28
  • София
Фри, ако прочетеш отново ще видиш, че аз пиша конкретно за старата Овча Купел ( срещу стадиона, Банята, малкия парк) , щото там съм живяла, и това за магазините е точно за там. Когато бяхме там имах един 345 магазинъ на автогарата, кофти и скъп, и Кауфланд ( който ми е най - нелюбим от веригите) след паркчето посока ж.к.- то. Кола лично нямах, цял ден с количката , единствено 345 ми беше близо и го мразех. Иначе с мъжа ми все надалеч пазарувахме.
Там и аптека нямаше, нито банкомат даже,  нито кой знае какви заведения, поликлиника и пазар чак бОРОВО , у-ща никакви, детски градини още по - малко,  ама да не се повтарям.....
Не обиждам  квартала ви, нито пиша за ж.к. Овча. , за някой може да е прекрасен, но старата Овча не е моето място в сравнение със всички други където съм живяла, поне за мен е така..
( апропо мъжа ми е живял част от детството си + студентски години в ж.к. Овча ( на Линкълн и Монтевидео) , родителите му са още там, Но той като тръгна да купува свое жилище имаше само едно изискване "да не е в Овча")  Simple Smile

# 29
Фри, ако прочетеш отново ще видиш, че аз пиша конкретно за старата Овча Купел ( срещу стадиона, Банята, малкия парк) , щото там съм живяла, и това за магазините е точно за там. Когато бяхме там имах един 345 магазинъ на автогарата, кофти и скъп, и Кауфланд ( който ми е най - нелюбим от веригите) след паркчето посока ж.к.- то. Кола лично нямах, цял ден с количката , единствено 345 ми беше близо и го мразех. Иначе с мъжа ми все надалеч пазарувахме.
Там и аптека нямаше, нито банкомат даже,  нито кой знае какви заведения, поликлиника и пазар чак бОРОВО , у-ща никакви, детски градини още по - малко,  ама да не се повтарям.....
Не обиждам  квартала ви, нито пиша за ж.к. Овча. , за някой може да е прекрасен, но старата Овча не е моето място в сравнение със всички други където съм живяла, поне за мен е така..
( апропо мъжа ми е живял част от детството си + студентски години в ж.к. Овча ( на Линкълн и Монтевидео) , родителите му са още там, Но той като тръгна да купува свое жилище имаше само едно изискване "да не е в Овча")  Simple Smile
Права си, че нищо нямаше допреди 5-6 години. На Любляна вече има 2 банки, съответно банкомата, 2 аптеки, едната доста голяма + още една аптека на Боряна, съвсем наблизо. Има огромно Фантастико на същата улица + един не малък супермаркет на съседната +още 2 квартални магазинчета наблизо (едното от тях био). Има приличен ресторант, дано да запазят качеството, че аз съм претенциозна. Има хубава частна градина наблизо, детето ходи там + съвсем нова държавна. Парка лично на мен не ми харесва, има голям потенциал, но явно не е сред приоритетите на нашата кметица. Чат пат го ремонтират, но много повърхностно и като цяло го избягвам. Поликлиниката в Борово така или иначе за мен е ужасна, посещавам пазара Красно село, има удобен транспорт до там.
Все пак квартала е бил с къщи предимно, нормално е да няма вериги супермаркети, пазари, поликлиники и прочие. Ми то това му е предимството, че е отдалечен, тих, зелен и спокоен. И за 10 ти път - децата тук играят на улицата, това къде сте го виждали???? За мен е голям кеф да изляза на разходка, да срещам съседите, които подкачат детето и му се радват, че ни познават и постоянно ни закачат и поздравяват.
Дори, мъжът ти е живял на място от което и аз бих избягала. Интересно, че къщите до нас са пълни с млади хора, кореняци - те защо не са избягали не знам.

Общи условия

Активация на акаунт