Моля за съвет относно поведението на моя син

• 8 353
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
Това не са предразсъдъци, има изследвания, в които са проследили до възрастни проблемни деца. Тия, които са ходили при психолог, имали по-лошо самочувствие, отколкото тия, които просто са ги оставили да пораснат. Във всеки случай трябва човек да има едно наум, да не оставя недоучили български психолози да бърникат в главата на детето. Психолозите не са свещени крави, има достатъчно свидетелства, че вредят и е по-добре, ако може да се мине без тях, за да не се проблематизира нещо, което всъщност може да е нормално.

Относно таблета- казах го, защото е един от източниците на ядосване. За другите ще се измисли начин. Има сто неща- важното е детето да се заеме с дейност, в която е нормално да грешиш и да свикнеш, че грешката е в 99% от случаите, а успех се постига рядко и трудно. Има такива дейности, все ще си хареса нещо.

И другото е- игнор на тръшкането. Това се прави на три-четири годинки, но и сега може. 

# 31
Психолозите не са свещени крави, има достатъчно свидетелства, че вредят и е по-добре, ако може да се мине без тях, за да не се проблематизира нещо, което всъщност може да е нормално.

Е тук вече онемях.

# 32
Вместо да онемяваш, не може ли да вземеш да се напънеш и да се обосновеш с разумни аргументи?

# 33
Вместо да онемяваш, не може ли да вземеш да се напънеш и да се обосновеш с разумни аргументи?
Мога да се напъна разбира се, ако преценя, че имам насреща човек, който би ме разбрал и си струва. Случаят не е такъв този път, така че е излишно..

# 34
Имам право да съм скептична към терапиите, имам и някои аргументи за това.

И брат ми едно време се тръшкаше, че пада на една игра. Продължи да играе, превъртя я, мина му. За психолог ли е бил? И аз съм ревала, като загубя някоя игра- това си е нормално. Игнор, малко повечко природа, отнемане на таблета за няколко дни- простички неща. И накрая ще забрави, че изобщо се е тръшкал. Защо да го обговаря и проблематизира?

# 35
запиши го на спорт. там се учат в игра както да печелят (и това между другото тярбва да се научи, защото не на всеки го понася нормално и някои пак изпадат в ексцесии), така и да губи.
Има индивидуални и групосви спортове. Твоя май е за индивидуален. Но не съм сигурна, не съм специалист Simple Smile

# 36
Няма ли училищен психолог във вашето училище? Аз разговарях надълго и нашироко с училищната психоложка в гимназията на дъщеря ми. Помогна много жената, благодарна съм.
Като майка на дете с "особености" трябва да се съглася с мнението на Сирената. Лошото е, че ако попаднеш на не-точния психолог, може да излезеш от кабинета с такава диагноза на детето си, че свят да ти се завие...и която не е вярна.
Диагнозата "аутизъм" се споменава твърде с лека "уста". Нали се сещате, че самото споменаване на думата кара майките да изтръпват...
Моят съвет е - ако ви пратят на какъвто и да е специалист, потърсете и друго мнение. Ако ви кажат, че всичко е ок - не бързайте да се успокоявате. Ако ви кажат, че детето има някакъв проблем, не бързайте да се плашите.
И успех!

# 37
Точно както 19-ти век е имало мода всички момичета и жени да се обявяват за "истерички" и да се лекуват с опиум, сега модата е обратната- всички момчета имат аутизъм и дефицит на внимание и трябва да се лекуват.

# 38
  • Бургас
Благодаря,момичета,ще изчакам отговор от психотерапевт в темата за консултации и най-вероятно ще потърся помощ от детски психолог.

# 39
Има да чакаш. А и в тая тема са може би най-тъпите и незадълбочени отговори- общи приказки и "елате в кабинета да оправяме нещата"...

# 40
Има да чакаш. А и в тая тема са може би най-тъпите и незадълбочени отговори- общи приказки и "елате в кабинета да оправяме нещата"...
hahaha а пък твоите са много задълбочени  hahaha
Относно психолога: има проучвания, че при вглеждане в такива проблеми децата израстват още по-травмирани, отколкото ако малко се "заметат под килима", така че детето само да ги израсте.
То че има всякакви спакани лекари си ги има, но това не значи, е няма и добри специалиси! Просто трябва добро проучване!
Ей, много ни харесва на нас българите да слагаме всички и всичко в един кюп и да се правим на най-най!  Close
mariqivanova799, аз ти желая успех с разрешаването на този проблем каквото и да решиш да правиш!

# 41
Благодаря,момичета,ще изчакам отговор от психотерапевт в темата за консултации и най-вероятно ще потърся помощ от детски психолог.

Дано попаднеш на свестен професионалист.
А какво стана с проблемите в училище? Детето там как се чувства?

# 42
  • Бургас
Mushmoranka  Hug

Judy,в училище е малко по-добре положението,вече сам се справя на контролни и тестове,но вкъщи обясняваме всичко.Вече започнах да обяснявам докато разбере и да излизам от стаята докато сам си напише упражнението.И така заедно правим всичко,упражнение по упражнение,но пак е някакъв напредък.Благодаря ти,че попита Hug

# 43
То е важно- детето прекарва в училище по- голямата част от деня си и ако постоянно там му се пили на глава и му се доказва непрестанно, че не може, че е разсеян, че има дефицити и т.н., то изгражда у себе си такава стабилна представа в тази насока. Що да не почне и да се самонаказва тогава?
Много е важна ежедневната среда.  Peace
Но затова ще си говорите по- подробно с психолога. Сподели му за това.

# 44
То е важно- детето прекарва в училище по- голямата част от деня си и ако постоянно там му се пили на глава и му се доказва непрестанно, че не може, че е разсеян, че има дефицити и т.н., то изгражда у себе си такава стабилна представа в тази насока. Що да не почне и да се самонаказва тогава?
Много е важна ежедневната среда.  Peace
Но затова ще си говорите по- подробно с психолога. Сподели му за това.
Peace
Моето дете също има подобни реакции и именно автоагресията беше нещото, което ни накара да му обърнем по-сериозно внимание. Вкл. и смяна на училището.. От тази седмица започва да посещава курс по психодрама за деца. Има как да им се помогне на децата, но е и важно поддържащата причина да се превърне в по-малко поддържаща.. или с други думи всичко, което ги тормози и тревожи да се снижи до минимум..

Общи условия

Активация на акаунт