Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 923
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • София - Варна
Да и аз съм работила на такава работа - към 100 км. общо в двете посоки. Навремето не ми пречеше, даже ми беше кеф и забавно.
Само че за семейна жена, с деца... Сега не бих приела.

# 526
С дете е трудно да съчетаваш работа, която е на далечно разстояние. Особено, ако не караш.....Но и да караш, пак си е време и пари.

# 527
Хаха, поне ги извозват.
Бургас - Слънчев бряг е 30 мин с кола, а за бесни шофьори - 20. Е, междуградският бус взима разстоянието за 50.

# 528
  • Другата България
Със сигурност ще получиш отговор, според мен. Дори в повечето случаи трябва да отидеш лично да си вземеш резултата в писмен вид с печат и подпис. Като казваш "тест интервю", нали имаш предвид тест и интервю?
Изобщо не е сигурно, че ще получи отговор.
Възможно е да изнесат някъде - в нет или на табло в учереждението резултатите и да трябва да си ги търси и гледа сама.
Какво да вземе с печат и подпис?
Ти някога за държавна служба кандидатствала ли си?
Нищо не ти връщат, печат и подпис..... Joy

# 529
Е как да не ми, като мен ме накараха лично да отида да си взема резултата подписан и подпечатан. Искаш ли да ти го покажа? Така става само, ако си участвал във всички кръгове. Резултатите за тези, които не са участвали във всички кръгове ги обявяват на табла и/или сайтове.

# 530
  • Другата България
Разбира се , че не искам, но това че на теб нещо ти се е случило не означава, че е практика.
И абсолютно не е вярно това
Резултатите за тези, които не са участвали във всички кръгове ги обявяват на табла и/или сайтове.
защото аз пък когато участвах ме обявиха на табло.
Бях наета, и участвала във двата етапа.
Не обобщавай, това казвам.

# 531
  • На брега на реката
За сегашната позиция, получих мейл с линк, където да видя качените заповеди за допуснати и недопуснати. До колкото разбрах, предния път и по телефон са уведомявали за теста, но тогава е било в разгара на лятото и предполагам, че просто са се застраховали, че всички ще разберат. Малко пресилено ми се вижда да ходя за печати и подписи, с всички тия технологии и удобства особено. Пък и печатът май отдавна не е задължителен  реквизит.

# 532
Всички резултати ги обявяват на табло и/или сайт. Исках да кажа, че само тези, които не са участвали във всички кръгове, не ги уведомяват лично. Не твърдя, че е правило с печат и подпис. Твърдя, че тези от последния кръг ги уведомяват лично. А начина вероятно зависи от позицията и нивото.

# 533
  • Другата България
Именно това казвам.

# 534
  • София
Аз 2014 работех в Ковачевци. Започвахме в 10.30 обаче и се возехме заедно с една колежка, която живее наблизо. Но след 4-5 месеца ужасно ми дотежа. Направо ми прилошаваше на връщане. А и не беше всеки ден.

# 535
# 536
Включвам се с въпрос. Кандидатствах на държавна работа, ходих на тест интервю и чакам резултати. Казаха ми че по имейла ще ми пишат. Чакам вече седмица... Дали да пусна запитване или да почакам... newsm78
Щом си се явила на интервю, със сигурност ще получиш писмо с резултата (протокол с класираните кандидати). В 10 дневен срок трябва да го получиш по пощата. Така е според НПКДС.
Може да им се обадиш по телефона и да ги питаш защо все още не си получила резултат, класирана ли си и т.н.

# 537
L'Agent,
Може ли линк към обявата за работа в Равно поле?  bouquet

# 538
  • България-Швейцария
Аз 2014 работех в Ковачевци. Започвахме в 10.30 обаче и се возехме заедно с една колежка, която живее наблизо. Но след 4-5 месеца ужасно ми дотежа. Направо ми прилошаваше на връщане. А и не беше всеки ден.
Тегаво е.
На мен и по-близко разстояние (+/- 15 км в едната посока) ми дойде нанагорно, при все, че тогава и трафикът не беше такъв зловещ като в момента, а и аз самата много обичам да шофирам, почти съм се сраснала с колата си.
Затова и във всички теми за мечтаната къща в предградията или близките околности гледам да приземя човека описвайки бруталната реалност, защото знам после колко е гадно да се хванеш в капана, който сам си си поставил:)
Въобще всичко отвъд околовръстното, било то жилище или офис, ако трябва да пътуваш всеки ден много километри точно в обратната посока не си е работа.
На сестра ми това местене ýсвет на офиса им изобщо не знам как ще й се отрази, детето и сега на моменти й забравя физиономията, въпреки че работи на 5 крачки от къщи.

# 539
  • София - Варна
Цитат
Затова и във всички теми за мечтаната къща в предградията или близките околности гледам да приземя човека описвайки бруталната реалност, защото знам после колко е гадно да се хванеш в капана, който сам си си поставил:)
Точно.

Като стана дума за пътуване, се сетих и за командировките.
Моята сегашна работа е свързана с мнооого командировки. Общо малко над 4 месеца годишно от 12 съм извън София. Не 4 месеца плътно, но събрано правят толкова.
Това преди толкова ми харесваше, то и сега много ми харесва, защото е страхотно разнообразие, ама се чудя как ще се съвместява със семейството.
Като гледам повечето мои приятелки скатават и избягват командировките, ако им се случат, пък били те дори и за седмица.

Общи условия

Активация на акаунт