Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 800
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Никога не съм си правила сметки, когато вземах голяма заплата и дори не съм знаела за колко пари се храня наобяд. Сега нямам избор, освен да си нося от дома, но понякога като нямам време да си приготвя обяд, си купувам някоя закуска на път към работа или поръчвам на някой да ми купи, когато излиза. Случвало се е 2-3 пъти общо взето- Заплатата ми е малка, но и няма къде да обядвам скъпо просто защото няма къде да отида тук пеша, така че....

# 61
  • София - Варна
Това за колектива е много вярно. Наистина на някои места хората харчат маса пари за хранене само заради колектива.

# 62
Защо ме търсиш? хич не ми бяха ми ОК, ако можех се вмествах и в 4лв, но това беше единствения шанс да ползвам някаква почивка на това работно място.

# 63
  • Другата България
И за мен и 5 лв. са много.
Завиждам за офисите, в които има безплатно кафе и вода. Mr. Green
Щото при мен и това си е цифра - кафе, вода и цигари всекидневно.

# 64
  • София
Въпрос на приоритети е какъв процент от заплатата ще се харчат за обяд. Един може да харчи голям процент, друг малък в зависимост от това колко му е важен обяда.
И аз съм в редиците на търсещите работа.
Успех на всички и дано скоро да споделим хубави новини тук!

# 65
  • In the shadows of my mind
merian64, какво стана при теб в крайна сметка? Напусна ли след всички перипети, през които искаха да те прекарат? По кой член?

Относно обяда - съгласна съм, че всеки гледа от своята камбанария. За някои хора и 10лв са ок, че и повече, за други - и 5 са много. Светът е твърде пъстър, за да се обобщава Simple Smile Важното е всеки да се чувства добре в ситуацията, в която се намира, или ако не - да се е запътил с пълна сила към промяната  Simple Smile

Аз да ви кажа, че приех предложението, което ми направиха миналата седмица. Първоначално бях много скептична, заради факта, че договорът се сключва с рекрутърската агенция, както и че позицията е подобна на тази, която съм заемала дълги години до момента. От една страна е явно защо са ме взели за нея - имам доста опит с тези неща и се предполага, че бързо ще вляза в час и ще стана продуктивна. От друга страна пък мен ме гонят някои мои си притеснения - отново нов екип, дали ще си паснем, дали ще ме приемат, искам ли пак да се занимавам със същото... Дано е за добро  Praynig
За всеки случай проверих в борсата по труда и, след като се отпиша, ако в рамките на 9 месеца се върна, ще взимам отново пълния размер обезщетение за оставащите ми до момента месеци (още 4). Така че имам 9 месеца да преценя дали новото място е моето място.

# 66
 Здравейте,
Нахлувам с молба за съвет :
Не харесвам работата си , даже трудно я преживявам  Tired.
Току що кандидатствах за мечтаната работа . Възможността ми е огромна.

Нужни сте ми , за да ми подскажете какво мога на направя , ако наистина ме одобрят от исканото място , но без възможност  за изчакване един месец.
Нямам възможност просто да си тръгна от сегашната работа  , защото ще дължа неустойки .

Мога ли да си пусна отпуска и на втория ден да подам молба за напускане? Така започва ли да тече едномесечното предизвестие?
 newsm78

# 67
Светът е твърде пъстър, за да се обобщава Simple Smile Важното е всеки да се чувства добре в ситуацията, в която се намира, или ако не - да се е запътил с пълна сила към промяната  Simple Smile

Аз да ви кажа, че приех предложението, което ми направиха миналата седмица. Първоначално бях много скептична, заради факта, че договорът се сключва с рекрутърската агенция.......

Така е Simple Smile
А за второто - не се тревожи, важното е да са изрядни трудовите правоотношения и естеството на работата. А кое име стои в трудовата книжка като работодател - не е чак толкова важно Simple Smile

# 68
  • In the shadows of my mind
Важно е в какви отношения сте с работодателя в момента - т.е. иска ли и той да не си му служител вече, или ще те държи до края на предизвестието?
- Ако сте в що-годе добри отношения винаги може да говориш да те пуснат по взаимно съгласие от днес за утре, без предизвестие. На никой работодател не му е нужен демотивиран човек, който няма желание да стой там и да върши работата си. Нито е продуктивно, нито е ползотворно за работната среда и атмосфера с останалите колеги.
- Можеш да си пуснеш предизвестие и да излезеш в болничен. 2-3 дни преди края на предизвестието се връщаш, оформяте нещата и си тръгваш.
- Можеш да напуснеш без предизвестие, и неустойката да бъде платена от новия ти работодател (има такава практика в доста фирми).

# 69
Да добавя само, че във втория вариант няма как да сключиш нов ТД, защото се водиш в болничен и на друго работно място все още. (предполагам на 8 часа). Ако греша, ме поправете, да не подведа някого.

# 70
В кои страни в Европа има търсене на фризьори? Със завършване на курс и получаване на диплома, важаща в целия ЕС, се чудя към кои страни е най-добре да се ориентирам. С прилично ниво на английски съм и планирам да го усъвършенствам.
Моя позната така замина за Германия, доволна е.
А дали има шанс да вземат човек без опит от тук? Без стаж. Или навсякъде ще искат стаж?

# 71
Важно е в какви отношения сте с работодателя в момента - т.е. иска ли и той да не си му служител вече, или ще те държи до края на предизвестието?
- Ако сте в що-годе добри отношения винаги може да говориш да те пуснат по взаимно съгласие от днес за утре, без предизвестие. На никой работодател не му е нужен демотивиран човек, който няма желание да стой там и да върши работата си. Нито е продуктивно, нито е ползотворно за работната среда и атмосфера с останалите колеги.
- Можеш да си пуснеш предизвестие и да излезеш в болничен. 2-3 дни преди края на предизвестието се връщаш, оформяте нещата и си тръгваш.
- Можеш да напуснеш без предизвестие, и неустойката да бъде платена от новия ти работодател (има такава практика в доста фирми).

Подкрепям напълно разсъжденията ти , ала  работодателят ми изобщо не се интересува колко съм мотивирана ( както и останалите как се чувстват ). Работя в магазин и имат нужда от мен . Няма да ме пуснат от днес за утре.
 Аз се чудя дали направо да не си подам молбата за напускане и после ( ако не започна работа ) да ме назначи приятел фиктивно ,който в последствие да ме съкрати , за да ида на борсата .
ако има значение съм назначена на 100 часа месечно . Студент съм ( отново ). Ала изработвам минимум 120- 130 , защото непрекъснато замествам някой.

# 72
Канят ме обратно на една от старите ми работи. Всичко ми допада с изключение на заплатата - 480 лв нето. Дали да се върна?

Колебая се и дали да се свържа с агенции за намиране на работа. Дали агенция би ми помогнала?

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 16:09 от bubanka

# 73
480 лв за 8 часа на ден?

# 74
Това за колектива е много вярно. Наистина на някои места хората харчат маса пари за хранене само заради колектива.
Как ли пък не - 8 часа сме заедно и в почивката ще яда с тях.
Много важно, че изпускам офисните клюки.
И какво - ще ме уволнят ли заради самостоятелната обедна почивка?
Какво и е на заплатата 480 лв? Колко очаквате да взема нискоквалифициран персонал?

Общи условия

Активация на акаунт