Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 805
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Аз бих се върнала  Praynig

# 76
  • София
merian64, какво стана при теб в крайна сметка? Напусна ли след всички перипети, през които искаха да те прекарат? По кой член?

След много емоционални моменти вследствие на заключението от адвокат, че са ми дали грешна бланка за предизвестието и такова на практика не тече, в крайна сметка решиха да ме освободят без да се налага да си изработвам целия период от 2 месеца предизвестие. Освободиха ме по чл. 71.
В момента съм на борсата, но ми остава само 1 месец плащане и съм притисната от времето за намиране на нова работа. А за хора над определена възраст наистина не е лесно намирането на работа независимо от квалификацията и дори именно поради квалификацията. Имам предвид, че не бих започнала каква да е работа.

# 77
Какво и е на заплатата 480 лв? Колко очаквате да взема нискоквалифициран персонал?

Откъде се знае, че е нискоквалифициран?

Според мен Естел трябва да използва случая, че я канят, за да поиска повече парички. Птичето кацало, казват, веднъж на рамо...

# 78
Ако тези 480 са повече от сегашния и доход, е добре да приеме, все пак.

# 79
Здравейте.Искам да ви попитам за моя близка приятелка предстои й интервю за касиер в технополис .Някой ходил ли е на интервю за тази длъжност?Какви въпроси може да очаква и какви съвети бихте дали.Освен на интервю в Технополис е поканена и на интервю в ДМ.Притиснати са много и силно се надявам нещата да и се получат.Ако знаете информация за двете фирми и какво може да очаква като въпроси ще се радвам да споделите.

# 80
Естел е писала доста за квалификацията си.
И тема е пускала за липса на подобна.
Да пробва да иска повишение, но да не остане и без това накрая.
За толкова време писане във форума така и не разбрах  дали е пробвала да научи нещо ново.
Само с рев за пари не става, трябва да се обучава човек.

# 81
Не знаех.

Трудно е тогава да се даде съвет. Зависи какво е обичайното заплащане за този т.нар. нискоквалифициран труд в града където тя живее.

# 82
480 за 8часов в София.
Естел, според меннти се обаждат, защото те смятат за отчаяна и че ще се върнеш веднага на сигурната работа, макар и заплатата да не е мърдала с години.
На твое място бих поискала 550. Ако ме друго, поне да покажа, че не могат да ме лъжат като канарче. Ако се навият ок, ако не... помня, че периодично споменаваш как стар работодател те търси, ама все дава такива мижави суми. Търсят си евтина работна ръка, но новата вълна безработни иска повече пари, затова се обръщат към теб

# 83
  • Другата България
480 за 8часов в София.
Естел, според меннти се обаждат, защото те смятат за отчаяна и че ще се върнеш веднага на сигурната работа, макар и заплатата да не е мърдала с години.
На твое място бих поискала 550. Ако ме друго, поне да покажа, че не могат да ме лъжат като канарче. Ако се навият ок, ако не... помня, че периодично споменаваш как стар работодател те търси, ама все дава такива мижави суми. Търсят си евтина работна ръка, но новата вълна безработни иска повече пари, затова се обръщат към теб
Същото бих я посъветвала и аз.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 20:45 от Merri_An

# 84
Преди време предлагах на Естел да дойде да работи при мен. Отказа ми. Уважавам отказа й. Въпреки това намирам, че сигурността, която й предлагах, ДТВ-тата, отпуската, съботно-неделната почивка, почивките на всеки официален празник, ведомствената каса, субсидираните екскурзии, храната, работата в бюджетна институция ... ами незаменими са.

# 85
  • София - Варна
480лв./8 часов в София ли?

# 86
Не знам за нея, но аз буквално се издържам сама и под наем. И имам работа изобщо. Доста повече трябва да си подготвя нещата, за да тегля майна на шефовете, отколкото някой безработен.

# 87
  • София
В кои страни в Европа има търсене на фризьори? Със завършване на курс и получаване на диплома, важаща в целия ЕС, се чудя към кои страни е най-добре да се ориентирам. С прилично ниво на английски съм и планирам да го усъвършенствам.
Моя позната така замина за Германия, доволна е.
А дали има шанс да вземат човек без опит от тук? Без стаж. Или навсякъде ще искат стаж?
Дипломата и стажа са за сведение. За да си фризьорка се искат реални умения. Просто водиш твой позват и му правиш елементарни прически - сешоар, букли, официална прическа.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 19:52 от Aisha

# 88
480лв./8 часов раб. ден #CrazyТова за петдневна раб. седмица ако е заплащането:
480 /22раб.дни = 21.81лв. дневна надница/8 часа =2,72лв. на час трудова ставка. newsm78

Аз ли не съм в час ? SadМного ниско ми се струва това заплащане за продавач в магазин -
за мен това е заплащане евентуално за Чистач или Метач по улиците- newsm78

# 89
Добре дошъл в България.
В една верига точно това е заплатата, без значение от града. Имат магазини в големите градове. Сещаш се кой се навива да работи в Бургас например на 480, като в съседния дават 700 и плащат и извънредни.
После що нямало желаещи да работят в тази или онази велика фирма.

Общи условия

Активация на акаунт