Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 821
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Във Фантастико, където ще ходя в Сряда , за позиция готвач, без опит заплатата е 700-900, и искрено се надявам това да е края на търсенето...  Praynig

# 91
.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 18:41 от Естел Бързоход

# 92
За всеки случай проверих в борсата по труда и, след като се отпиша, ако в рамките на 9 месеца се върна, ще взимам отново пълния размер обезщетение за оставащите ми до момента месеци (още 4). Така че имам 9 месеца да преценя дали новото място е моето място.

Да така е. Аз в момента съм на борсата след прекъсване  Peace

Естел права си за парите, затова и аз не мога да продължа също да уча, но съгласи се, че и има и университети, в които таксите са много ниски за задочно обучение.
Моя приятелка миналата година записа в УниБИТ с две деца е работи и през нощта. Таксата за семестъра й е под 200лв. Според мен е въпрос на желание. Wink

# 93
В СУ таксите за задочно обучение, бакалавърска степен са пренебрежимо смешни. Парите не следва да са оправдание. В момента три мои колеги, работещи на МРЗ се готвят за кандидат-студентски изпити- жени над 35, семейни, с деца и своите си истории.

td, много зависи къде и за какво получаваш ниското заплащане. Ако се върнеш и ме прочетеш, ще видиш, че някак нещата не са толкова черни.

# 94
Аз не мога да си представя как в производство може да е по-интересно, отколкото в магазин.
Кое не може да се учи без пари?
Не е нужно да си се дипломирал, за да си научил нещо, освен ако не искаш да ставаш доктор в някое село де. А ти какво висше искаш да учиш?
И как така те махат от работа. Ако си гледаш работата добре защо да го правят?

# 95
За хубава работа искат диплома и опит по нея.
Честно, понякога ти се чудя как си работила за хиляди.

# 96
А кой е казал, че не искат диплома за хубавата работа? Аз казвам само, че човек може да научи нещо и без да взема диплома. Въпрос на желание е.

# 97
Така е. Има толкова много достъпна информация - книги, интернет, специализирана периодика, познати, от които може да понаучим това онова и т.н. А има и мноого онлайн курсове. Човек може да се образова и информира с минимални средства - такса за библиотека, интернет, купуване на спец. литература например.
Т.е. липсата на стабилен доход не е оправдание за липса на събиране на нови знания и умения.  Peace

# 98
  • In the shadows of my mind
Диплома за (висше) образование не е задължително условие за добра и доходоносна работа  Peace

# 99
Давайте примери със сфери на дейност, моля.

# 100
За всяка сфера на дейност е нужно да се знае как се работи с компютър. Всеки може да научи как се ползва Уърд, Ексел и други масови програми без да плаща нито стотинка за това.

# 101
  • На брега на реката
Здравейте! Записвам се при вас, защото едва сега се осмелявам да потърся нова работа. На старото място съм от горе долу 6 години и много от нещата, които се случват/ха трудно ги преглъщам. А и вече искам развитие и съм си поставила нови цели, надявам се осъществими.
Днес мисля да кандидатствам за мечтаната работа, силно мотивирана съм, имам знанията и уменията, подготвих всички документи, които се изискват и се надявам да си струва всяка нервичка, потрошена по събирането на документите и създаването на СВто по бъгавата им бланка  Mr. Green Ако ме харесат, предстои тест, след което интервю.
Относно знанията, недоказани на документ - има вече валидиране на знания. Всеки център за професионално обучение, а те са много в България, може да ви помогне да получите необходимия документ срещу по-малка сума, от колкото да карате на ново целия курс. Поне вече свидетелствата за професионална квалификация или удостоверенията за професионално обучение навлизат все по-убедително и полза от тях има! Не ги подценявайте!
Да ни е на късмет юбилейната тема и да донесе много нови и удовлетворителни работни места  Mr. Green

# 102
 Joy Виж сега, пред себе си имам бодър пример с факири в сфера на дейност, която им носи месечен доход колкото на добре програмист в голяма компания, и която сфера изисква само и единствено физическо усилие, освен не просто базисните, а повече от отлични умения.

Искрено се чудя на две потребителки тук. И много отговори си набавям, защо седят без работа. Нищо лично, дами, нищо лично.

# 103
  • In the shadows of my mind
IT, дизайн, управители (заведения, хотели, зали, магазини, прочие...), механици / сервизни служители, брокери, предприемачи в различни сфери (далечни от софийските - земеделие, горски стопанства, животновъдство и т.н.) и още много.

# 104
Касита, аз не съм без работа. Не разбрах какво искаш да кажеш с предното изречение.

Общи условия

Активация на акаунт