Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 870
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
аз също си помислих че е на истинската глаголица😀😀😀

# 616
.............................

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 21:09 от Защо ме търсиш?

# 617
Ти не знаеш какво е глаголица; кандидат, който не знае как да пише на родния си език, е попаднал в извадка с автобиографии...какво да си мислим, че е нивото на тази фирма....

# 618
Зная какво е глаголица, бе Almond eyes, чеденце. Използвам го шеговито в разговорната реч както и шльокавица. Laughing

Е, мислете каквото искате за нивото на фирмата. Но не скачай на мен.

# 619
В истерес на истината и аз си помислих, че сатва въпрос за глаголица, защото за пръв път чувам някой да нарича така шльокавицата (или латиницата).
Иначе аз съвсем скоро бях постнала кавър летър на шльокавица.

# 620
Безразлично ми е как го използваш, за мен шеговито би го употребил някой, който не знае що е то. Още няколко човека си помислиха първо за истинското значение. Спирам дотук, темата е за работа, не за обща култура Simple Smile

# 621
  • София - Варна
Аз писах по-напред, че положението със CV-тата е страшно. Точно такива неща имах предвид.

# 622
Admond eyes, уточних, че това е моят начин да наричам маймуница, шльокавица. Зная какво е глаголица. Колко човека са си го помислили... Ти нещо групичка срещу мен сякаш събираш. Laughing Laughing Laughing Като в детската градина. Да, точно така, спри дотук.

Честно казано... предвид погрешното разбиране на поста ми май най-добре е да го затрия, за да не дразня чувствителния слух на потребителката. Идеята беше, че има и много тежки случаи на curriculum vitae. Но все тая.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 21:07 от Защо ме търсиш?

# 623
  • София
Четенето с разбиране ни куца...

Но истината е, че положението е трагично навсякъде. И от двете страни.

# 624
Маймуница и шльокавица не са реално съществували, там е разликата. Мисля, че ти си по-чувствителна - оценъчни думи като "чеденце", "групичка", "детска градина", "чувствителен слух" ясно показват, че си засегната. Ако ще се почувстваш по-добре, изтрий поста си.

# 625
  • In the shadows of my mind
Разликата между малките и големите фирми за мен е огромна. Сравняват се две коренно различни организации, структури, въобще - две вселени Simple Smile
Относно СВ-тата положението не е само сега такова, то си беше такова и последните 5 години (т.е. откакто аз съм гледала СВ-та за позиции във фирмите, в които съм работила). Най-вероятно и преди това пак е било същото. Най-вероятно е било така и от времето на "автобиографиите" - Казвам се Х, живея в У, женен за Z..."  Laughing

# 626
Admond eyes, осветли ме. Думичките "шльокавица" и маймуница" не са реално съществуващи. Благодаря ти, не бях предполагала. Ще го имам предвид вече.

Постът ми имаше идея, че вероятно на HR-ите им е трудно в морето от автобиографии. Не ми се занимава да се обяснявам 45 минути със собствения ми подбор на изразяване.  Очевидно искаш да изместиш фокуса към мен.  Laughing Ок, щом това ти е важно. Идеята беше нещо по-сериозно.
Че за инженерни позиции хората пишат как ли не. Позиции, които по всяка вероятност ще са добре платени. Какво да мислим за другите.

Да, изключително съм чувствителна. Към глупостта. Но нямам предвид теб. Wink

Но истината е, че положението е трагично навсякъде. И от двете страни.
Трябва да се завишат критериите за подбор в университетите. Все трябва да се започне отнякъде.

# 627
  • София - Варна
Как ще се завишат като има мн по-малък брой кандидати за 1 място. Освен това висшето в масовия случай не е това, което е било едно време.

# 628
  • София
А, дано! За университетите... Ама надали! С тия бюджети делегирани и 156 други тъпотии. И то това за цялото образование важи.

# 629
Да, но те университетите станаха бая. Вероятно затова и не всички имат достатъчно кандидати, които да отсяват. И естествено им е важно да влизат свежи пари. Разбирай - студенти. Порочен кръг.
Какво излиза? Че все ще е така и занапред ли?

Общи условия

Активация на акаунт