Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 837
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Другата България
Диплома за (висше) образование не е задължително условие за добра и доходоносна работа  Peace

Разбира се, че не е.

# 106
  • София - Варна
Диплома за (висше) образование не е задължително условие за добра и доходоносна работа  Peace

Разбира се, че не е.

Съгласна съм, ама като че ли по-скоро за мъжете се отнася това. Имам това свое наблюдение.

# 107
Някой да има повече инфо за СПИДИ-София, като заплащане, раб. време, отношение...?
Става въпрос за позиция Механик към Транспорта. bouquet

# 108
Давайте примери със сфери на дейност, моля.

Въпросът ти във връзка с това, че не навсякъде за добри доходи се иска диплома ли е?

Ако да, бих казала търговците най-общо.

За да търгуваш с определена продукция би трябвало да познаваш спецификите ѝ. И все пак опитът показва, че търговците на повечето големи производства не са специалисти в детайл. Често с икономическо или никакво образование (ако са парашутирани), но с мотивировка - бонусна система. Wink. Изискват се умение да говориш, усет към хората когато дойде време да си събереш задълженията от клиентите или да им вдигнеш цената. Компютърна грамотност - да, трябва. И малко по-разгърнато мислене, за да предвиждат движенията на пазара.

За никое от тези обаче не трябва задължително висше. Търговците, които наблюдавам аз лично, са хора завършили икономическо образование впоследствие. Микро-, макро - и н'ам какви си икономики. Учили на крак за престиж. Ползват не наученото там, а опита. Добре заплатени в моите очи.

Но вакантни места за такива хора няма много.

Като казвам търговци обаче не визирам разносна търговия по обекти.

# 109
  • София
Момичета, знаете ли какво е заплащането за административни позиции в големите IT фирми? Искам да кандидатствам на едно място. Изискванията са отличен английски и ексел , възможност за по-висока длъжност, ако кандидатът има опит, аз имам, но не съм работила на такава позиция от няколко години, а трябва да попълня очаквана заплата и не знам какво да пиша. Знам, че е различно за всяка фирма и каквото си договориш, но ако ме ориентирате за някаква минимална граница, ще съм много благодарна  Simple Smile

# 110
  • Сф
Не знам какво точно разбираш под административни позиции, защото и финанси и офис мендижър е административна позиция. Като ориентир мога да ти кажа в една от най- големите чужди ИТ компании- 900лв стартова чисто за офис мениджър с опит.

# 111
  • София - Варна
На мен ми се вижда малка тая цифра.

# 112
А на мен не. Ако не включва превод е даже добре. Това са хора, които каквито и организационни умения да притежават, все пак са секретарки. Сиреч - документопоток - разпределяне и архивиране.

# 113
  • Сф
Цифрата е точна. Моята кума работи и от нея знам. След 1 година със зор я вдигнаха с 100лв. Преводи, мисля, че няма. Чисто секретарска позиция, даже през повечето време нямат работа.

# 114
  • In the shadows of my mind
Ако задълженията са наистина почти никакви, вдигаш телефона и отговаряш на 2-3 мейла на ден, правиш кафе и поръчваш вода за конферентните зали и т.н. секретарска работа - горе-долу толкова, около 1000 - това си е чиста секретарска работа.
Ако говорим за отдели като финанси, HR, логистика и т.н. - може и към 1200лв.
Ако става въпрос за мениджърска позиция, с реални сериозни отговорности, евентуално екип и т.н. - според мен доста повече. Но колко точно - зависи как ще се продадеш, какъв опит имаш, каква е точно позицията, реалните задължения, натоварване и т.н.

# 115
  • София - Варна
Цитат
Цифрата е точна. Моята кума работи и от нея знам. След 1 година със зор я вдигнаха с 100лв. Преводи, мисля, че няма. Чисто секретарска позиция, даже през повечето време нямат работа.
Е, тогава - да.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 16:51 от afrikancho

# 116
Ако задълженията са наистина почти никакви, вдигаш телефона и отговаряш на 2-3 мейла на ден, правиш кафе и поръчваш вода за конферентните зали и т.н. секретарска работа - горе-долу толкова, около 1000 - това си е чиста секретарска работа.

Това за С-я. И то ако работодател е голяма компания.

За провинцията аналогичната цифра е 500. След доста години опит при един и същ работодател може да достигне 800. Визирам Пловдив и най-често срещаното. Изключения винаги има, но ако ги разискваме някой може да си изгради неправилни впечатления, а това е опасно.

# 117
  • In the shadows of my mind
Авторката се е писала от София в профила и аз казвам за тукашния пазар  Peace Simple Smile
В провинцията е ясно... даже 500лв за дълбоката провинция са доста, в моя роден град за подобна позиция не бих очаквала повече от 400. С връзки.

# 118
.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 16:06 от Естел Бързоход

# 119
  • София
За безбожно скъпо не е, но не гарантира нищо, наистина. Особено ако е от някой измислен университет, каквито се нароиха десетки. Но пък в тях и не е евтино да се учи.

Общи условия

Активация на акаунт