Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 916
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
td, благодаря и на теб за подкрепата  Hug
Аз също имам минимум за заплащането, не съм студент без опит и без претенции.
Обаче в моята сфера няма предлагане. Преди месец излезе идеална позиция, дори в същия бранш, в който съм работила. В България има само 2 фирми в тази индустрия и аз съм била на мениджърска позиция в едната 5 години.
Въпреки това не ми се обадиха дори за интервю.
Скрит текст:
И за първи път реших да нахалствам, звъннах в ЧР. Мацката очевидно не беше чела документите, защото ми каза, че търсели човек с опит в бранша, а аз съм нямала  Rolling Eyes Казах и, че съм вършила абсолютно същото, познавам европейските и китайските доставчици. Материалите са много специфични и фирмите в бранша се броят на пръсти. Търговските им представители ме познават по име......обаче мацката продължи да настоява, че търсят човек от бранша.....
Изкритикува ме, че не съм изпратила мотивационно писмо и от CV-то не си личало къде съм работила. А аз отделих 1 час да го напиша. След разговора влязох в пощата да видя дали не съм забравила да го прикача. Ами там си беше! Завършихме разговора с обещание, че ще представи документите ми на мениджъра, нищо, че селекцията на първи кръг е приключила.
Обаждане не получих. Беше ми ясно де. Ако покаже документите ще си проличи, че не е чела.
Та се връщаме на онзи весел сайт с Ленчетата и селекцията Simple Smile

dobra, защо не потърсиш евентуални контакти с въпросната фирма в ЛинкедИн? Все някой от заинтересованите мениджъри ще има профил там.

# 226
Здравейте Simple Smile
Някой може ли да сподели информация или опит за работа в МСАТ?

# 227
dobra пиши ми ЛС  Hug

# 228
Някой спомена ниво на езици. Ниво В2 е отлично ниво за английски, в което се справяш с говорене, писане, комуникация. Ако искаш нещо по-специализирано, може би трябва бизнес английски.

# 229
Ами аз искам да си намеря работа, където евентуално да използвам и езика и трудовият си опит. Благодаря Ви, не искам да Ви занимавам с мен самата, много ми е тежко. Благодаря,че се опитвате да помогнете всички... Cry

# 230
Така е Натали, но ако го практикуваш. Ако не си го ползвал 5 години след като си го научил, със сигурност си паднал на В1.... Аз след 2 години майчинство се замислях за елементарни думички. И под ползване имам предвид да водиш ежедневно разговори на английски или поне да четеш ежедневно поне статии. Ако ползнаш Windows на английски не се смята.

# 231
  • Другата България
Ами аз искам да си намеря работа, където евентуално да използвам и езика и трудовият си опит. Благодаря Ви, не искам да Ви занимавам с мен самата, много ми е тежко. Благодаря,че се опитвате да помогнете всички... Cry
Трудовият ти опит в каква сфера е?
Щото ти кандидатстваш от брокер през сладкар до продавач във "Фантастико".

# 232
  • София - Варна
Dados, нямаш ли познати, които да те препоръчат някъде за работа, примерно бивши колеги? Може много време никой да не ти се обади за интервю и съвсем да се травмираш.

# 233
afrikancho писах ти ЛС, има интервюта, но е и вариант за започване!  Praynig

# 234
Хубавото е че, се подкрепяме и помагаме. Вече кандидатствах за тези от пекарната, в момента се опитвам да затворя една много тежка страница от моя живот - наистина тежи.  Cry

Дадос, не знам какво ти е финансовото състояние и дали можеш да си го позволиш, но и аз те съветвам за изчакаш малко. Ако имаш възможност поне две седмици или дори месец, да не гледаш обяви, да не мислиш, да се раазсееш с нещо, да се отпуснеш малко.
В момента си като пренавита пружина, виждам че само за това мислиш, а накрая ще гръмнеш от напрежение.Трябва да се успокоиш малко, в това състояние няма да постигнеш успех. Вероятно отчаянието ти по някакъв начин е видимо за околните, сътоянието ти по-скоро отблъсква, отколкото да предизвиква одобрение.
Имах период в живота, в който ми беше безкрайно тежко, заради битов проблем. Много тежък проблем и бях отчаяна. Явно и видът ми е бил такъв, само за това говорех, жалвах се постоянно. Вместо да предизвикам съчувствие, хората сякаш се дразнеха от мен, започнаха да странят. В един момент си дадох сметка, че ако продължавам да се държа така и да изглеждам така, ще стигна дъното.
Починах си малко, взех се в ръце, промених си начина на мислене, начина на поведение. Вече не мисля пораженчески, пазя с достойнството, не се съгласявам на определени условия на всяка цена, отстоявявам си позицията и исканията.
Моля те, избий си от главата фрази като: " готова съм на всичко..каквото искат, това ще направя". Не може да си готова на всичко, трябва да имаш достойнство и самочувствие.

# 235
  • Другата България
afrikancho писах ти ЛС, има интервюта, но е и вариант за започване!  Praynig
Само на мен не ми отговори на въпроса и не ми написа ЛС и се чувствам пренебрегната. Crossing Arms

Дадос, ти си една много объркана млада жена, и не знаеш сама какво искаш, седни си подреди приоритетите, претегли си възможностите, поработи върху начините на комуникация и изразяване и току виж, те вземат някъде за повече време. Щото нали знаеш, че всеки работодател има и изпитателен срок.
Ето, и другите те съветват същото.
Не става само с мрънкане и пораженческо поведение, без да промениш нищо друго в себе си. Аз съм в темата почти година, и чета едно и също, едно и също, едно и също...замисли се защо не те вземат на работа отникъде, въпреки, че ти се обаждат....явно в теб самата е причината.
Промени нещо, дори и прическа да е, но гледай по друг начин на нещата.

# 236
  • София
То това "готова съм на всичко" е само декларация в случая. Станахме свидетели на доста позиции, които тя отказа именно, защото не е готова на всичко и всъщност има претенции. Надявам се поне като Дадос не си служи със съветите оттук, някой друг отчаян човек да може да се мотивира.

За мен Дадос, тряба да отидеш на психоаналитик. И не го разбирай този мой съвет като "луда си, лекувай се". От твърде дълго време не можеш да излезеш от някакъв затворен кръг. Но подчертавам - не психолог, а психоаналитик. Има организация на психоаналитиците, към която мжеш да се обърнеш. Няма нищо срамно и нищо лошо в това, въпреки че в България нагласите към такъв вид помощ са по-скоро отрицателни.

# 237
Дадос, ти си една много объркана млада жена, и не знаеш сама какво искаш, седни си подреди приоритетите, претегли си възможностите, поработи върху начините на комуникация и изразяване и току виж, те вземат някъде за повече време. Щото нали знаеш, че всеки работодател има и изпитателен срок.

То ако ставаше така лесно на 30 да придобиеш умения за изразяване и писане... И все пак да, права си, да опита.

Тя все не иска да занимава хората в темата, но... включвайки се с това как никой не ѝ се обажда, все някой (включително и аз преди години) се разчувства и започва да пита какво, защо.

Може би тя си има своите причини. Вероятно и неща, за които не казва. Аз лично отдавна не питам вече.

# 238
За сега спирам да се оплаквам! Confused

# 239
  • Другата България
Тя все не иска да занимава хората в темата, но... включвайки се с това как никой не ѝ се обажда, все някой (включително и аз преди години) се разчувства и започва да пита какво, защо.
Shocked Това от години ли продължава?

Общи условия

Активация на акаунт