Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 884
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
При мен интервюиращите бяха две момичета, съвсем млади.Така рецитираха, горките, ама поне за цвят да бяха интерпретирали нещо със свои думи, но не- само заучени фрази.
Пък като вземат да питат каква е мотивацията за кандидатстване в Кауфланд. Ми каква да е, работа-мечта, те сами са си го написали! Мечтата на живота на всеки -да влачи количка по тон и половина и да подрежда щандове. Да не говорим колко вдъхновено ми обясниха, как можело човек да почне примерно в отдел плодове и зеленчуци и след няма и три години да се е издигнал до отговорник за сектора. Няма и три години и си шеф на зеленчуците, кариера в развитие!

# 556
При мен интервюиращите бяха две момичета, съвсем млади.Така рецитираха, горките, ама поне за цвят да бяха интерпретирали нещо със свои думи, но не- само заучени фрази.
Пък като вземат да питат каква е мотивацията за кандидатстване в Кауфланд. Ми каква да е, работа-мечта, те сами са си го написали! Мечтата на живота на всеки -да влачи количка по тон и половина и да подрежда щандове. Да не говорим колко вдъхновено ми обясниха, как можело човек да почне примерно в отдел плодове и зеленчуци и след няма и три години да се е издигнал до отговорник за сектора. Няма и три години и си шеф на зеленчуците, кариера в развитие!

Това е напълно възможно и се случва често.

# 557
Всъщност, хората наистина са доволни от работата в Кауфланд. И там наистина има развитие.

# 558
Кариерното развитие не мисля, че отнема 3 години. Особено във фирма с текучество като Кауфланд.

# 559
За всеки кариерното развитие е ралично нещо и отнема различно време.

# 560
Направо ви се чудя понякога. Кауфланд и кариерно развитие! Централното управление за България е разбира се в София. Ако изобщо някъде в Кауфланд за страната може да има развитие, то е там.
Всичко останали (магазините) са бачкьорски персонал. Издигането до отговорник на отдел ти дава съвсем малко (ама наистина пренебрежимо малко) повече пари от на другите. И искат стократно повече. А в същото време си далеееч, далеч от каквото и да било кариерно развитие - ти просто бачкаш в магазин.

Толкова ли нямате познати във веригата? Иначе осигуряват на светло. Но местните "издигнали се" кариерно могат доста да оплескат нещата. Сиромах човек, за пръв път с някаква власт над хора, би могъл да бъде дяволски неприятно същество.

# 561
  • София
За бг-мамма това, разбира се, не е кариерно развитие, но извън бг-мама нито всички хора имат 'вишу', нито всички хора имат възможности за повече. Не разбирам защо трябва да им се подиграваме... И да се подиграваме на веригите, че предлагат по-добри условия за работа от в кварталната баничарница (примерно).

# 562
За бг-мамма това, разбира се, не е кариерно развитие, но извън бг-мама нито всички хора имат 'вишу', нито всички хора имат възможности за повече. Не разбирам защо трябва да им се подиграваме... И да се подиграваме на веригите, че предлагат по-добри условия за работа от в кварталната баничарница (примерно).
Peace

# 563

Толкова ли нямате познати във веригата? Иначе осигуряват на светло. Но местните "издигнали се" кариерно могат доста да оплескат нещата. Сиромах човек, за пръв път с някаква власт над хора, би могъл да бъде дяволски неприятно същество.

Именно, защото имаме. Историята познава случаи и на хора, започнали като служители и стигнали до заместник-управител и до управител, което не е малко, особено (както е писала Ваня) за хора без образование. И да, за такива хора това е кариерно развитие, не виждам какво има да се спори или философства по въпроса.

# 564
Просто споделям виждането си. Как така виждате подигравка в това. И, В@ня, не зная този камък в моята градина ли го хвърли за вишето образование, но е малко прибързан. Аз съм със средно образование. Българска филология съм учила, но не взех държавните изпити. Така че не виждам къде точно откривате иронията.

Моя близка приятелка изкара 8 години в Кауфланд. Оттам са впечатленията ми.
Имат плюсове, да. Осигуряването. За останалото това е мнението и наблюденията ми. Но явно има и случаи за друго така като ви чета. Но да се изпериш и да напишеш, че има категорично кариерно развитие в Кауфланд, може да е доста подвеждащо за някой.

Управителите на един магазин Кауфланд не са безброй. Намърдват се хората, започнали още от откриването на конкретния магазин, а нерядко и такива от по-стари магазини. Добрите длъжности се запълват бързо и оттам насетне колко може да израстне един човек в Кауфланд? Според вас колко и колко често се случва това?

# 565
Не знам колко често се случва, но е факт, че се случва. Възможно е.

# 566
  • София
Не хвърлям камък по никого, просто познавам хора, за които да стигнат дори до позиция във верига за 400лв. това е постижение. Поради различни фактори. Тук си говорим за нива, за позиции изискващи образование/ умения/ възможности, но истината е малко по-различна. На всички ни е ясно, че управител не става всеки, но в кварталната баничарница или ако си безработен, такава възможност не съществува изобщо.  

# 567
Погледнато в този аспект - да. За по-малки градчета - също да. Не е обхващам наистина всички възможни ситуации, но в никакъв случай не иронизирам.

# 568
  • In the shadows of my mind
202uu
София не е България  Peace Кариерата на един не е равна на кариерата на друг.
Напоследък съм се замислила доста относно професията учител... Мога да запиша кратка преквалификация (даже не съм сигурна, че е преквалификация или е просто добиване на педагогически умения) и започвам да гледам на тази професия по коренно различен начин от преди: работа от сутрин до обяд / от обяд до привечер, свободни уикенди, празници, ваканции (3 месеца лятото  Mr. Green )... Да, заплащането хич не е това, на което съм свикнала, но дава доста други преимущества. Един ден, живот и здраве, ако стана семейна и имам деца...

# 569
  • Другата България

Именно, защото имаме. Историята познава случаи и на хора, започнали като служители и стигнали до заместник-управител и до управител, което не е малко, особено (както е писала Ваня) за хора без образование. И да, за такива хора това е кариерно развитие, не виждам какво има да се спори или философства по въпроса.

Аз лично познавам и много хора с образование, които работят в Кауфланд. Което в един даден момент би било предпоставка ведно с други личностни качества за развитие, да, кариерно, както и да звучи.

Общи условия

Активация на акаунт