Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 192
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Момичета, при вас настъпи ли промяна в цикъла след направената хистероскопия? Защото моята беше в началото на годината (втора поред) и забелязвам промяна в циклите ми, по-къси са, не така обилни, да не кажа-оскъдни понякога, както и болката вече не е като преди. Не ми се налага да пия обезболяващи, докато преди просто беше абсурд да не изпия, иначе умирам от болки.. Не са ми еднакви циклите всеки месец, но определено не са като преди...Преди втори и трети ден беше много обилно, а сега рядко се случва..
Намирам ситуацията доста сходна, както беше и при мен. Преди и аз бях с много болки и обилно кървене, а след 2-та хистероскопия стана както ти описваш. Не се притеснявай, а ако много те тревожи винаги можеш да се посъветваш с гинеколога си.

# 256
На мен след хистероскопията ми зацапване до цикъла и вече 10 дни след него продължава да ми зацапва не знам дали е нормално. Направила от 2 май до сега не съм имала чист ден...

# 257
  • София
Малко се стреснах, защото прочетох за едно момиче, което от кюртажа и била изтъняла  и не можела да се възстанови  лигавицата и това била причината да не може да забременее. С толкова тънка лигавица..

На мен след хистероскопията ми зацапване до цикъла и вече 10 дни след него продължава да ми зацапва не знам дали е нормално. Направила от 2 май до сега не съм имала чист ден...
Това е индивидуално при всеки, при мен нямаше такова нещо, но пък ми се промениха циклите след това. След самото хистеро ми зацапваше 3-4 дни и после спря. Следващия цикъл си ми дойде навреме, но както споменавам, по-оскъден и без болка и така до сега, няколко месеца след хистерото.. Но това не трябва да те притеснява, защото четох много такива случаи като при теб. Нормално е. Просто е различно при всеки.

# 258
  • Пловдив
Малко се стреснах, защото прочетох за едно момиче, което от кюртажа и била изтъняла  и не можела да се възстанови  лигавицата и това била причината да не може да забременее. С толкова тънка лигавица..

Това е индивидуално при всеки, при мен нямаше такова нещо, но пък ми се промениха циклите след това. След самото хистеро ми зацапваше 3-4 дни и после спря. Следващия цикъл си ми дойде навреме, но както споменавам, по-оскъден и без болка и така до сега, няколко месеца след хистерото.. Но това не трябва да те притеснява, защото четох много такива случаи като при теб. Нормално е. Просто е различно при всеки.
Не ми се вярва, все пак хистероскопийте и премахването на полипите увеличават възможността за забременяване. Малко или много полипите си оказват влияние при опитите за бебе. Не се притеснявай излишно. А за зацапването си спомням, че и при мен беше доста време.

# 259
@ddicted_to_, кюретажът и лапаро/хистероскопия са различни процедури, няма смисъл да се се шашкаш.
При К много зависи как е направен. Ако е чрез вакуум е по-щадящо, ако е с "отстъргване" е необходимо повече време за оздравяване на организма.

# 260
  • София
При мен при първата хистероскопия имаше и остъргване, защото имаше огнище и имаше опасност от рецидив на полипа и не само, просто можеха още да се появят от това огнище и се наложи да остържат лигавицата хубаво. Била удебелена и с огнище....Но това беше миналата година, на  втората хистеро уж не са стъргали вътре нищо, само оглед е имало, но цикъла ми сега се промени ми се струва. Не след първата. Знам ли...внушавам ли си вече, какво?! Tired То и от толкова четене и ровене в нета..

# 261
  • София
Нормално е след премахнат полип да кърви вече по-умерено към оскъдно. Зависи и възрастта на пациентката каква е.

# 262
Благодаря за отговорите - доста ме успокоите  Hug
Аз разбира се бях на АГ и ми каза, че като си изпия естрофема и дуфастон всичко ще се нормализира. Дано да е така
Успех на всички  Hug

# 263
Ноември имах хистеро зацапваше 3-4 дни
мц се появи на време но от тогава е оскъден и без болка юуни стартирам стимулация по дълг протокол и мисля че ще успея

# 264
  • Сливен
Здравейте и моята хистероскопия мина. Не беше приятно изживяване,но не толкова страшно и непоносимо, особено упойката от която толкова ме плашеше. Имах много силен студ около 2 часа , нежелание да си отварям очите ,да си мърдам крайниците и световъртеж ,който преминаваше постепенно . После 2 дена главоболие.
 Искам да ви попитам при вас след хистероскопията, докторът ,който ви я прави дойде ли да сподели как е минала,какво е видял? Аз се събудих в  стаят сама, след 3 часа дойде една сестра да ми махне абуката и да ми каже да си ходя и след 2 дена отидох да ме изпишат,но никой нищо не сподели с мен, не видях лекар.Никой не каза нищо,няма кой да ти обясни нещо.  Сега очаквам епикризата и треперя за резултата от биопсията . Ако бях се срещнала с гинеколога,който я работи и ми беше казал какво е видял и как е положението, щях да съм много по-спокойна.

# 265
Wendy и при мен след хистероскопията не дойде лекарката ( бях в Майчин дом) , чак сутринта преди изписването мина на визитация и само ме попита как съм, но нищо никой не ми обясни ,чак като си взех резултата отидох в кабинета й и там ми разказа по - подброно. Не се притеснявай за резултата, аз супер много се бях шашнала, но всичко си беше ОК и при теб ще е така  Simple Smile , в болницата и пред кабинета си говорих и с други момичета, които са махали полипи и при тях всичко си е било наред Wink

# 266
  • Сливен

jasmina_12, благодаря за отговора. Наистина се ок ок биопсията,но дори и като и даваха епикризата, никой нищо не ми обясни и така и не видях доктор:))))

# 267
Момичета, на кой ден от цикъла се прави хистероскопия? Става дума за отстраняване на полип.

# 268
  • In transit
По принцип казват, че до 9-10 ден от началото на цикъла защото лигавицата е тънка и се виждат добре полипите. Но зависи колко добър е хирургът. Моята ми я направиха на 13 ден от цикъла.

# 269
  • Сливен
На мен ми казаха,че няма значение,само да не е по време на менструация. Правеха ме на 17-ти ден .

Общи условия

Активация на акаунт