Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 201
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте
Миналата седмица мина моята хистероскопия - корекция на двурога матка. Иска да попитам ако има някой, който е минал през подобна процедура какво ви изписаха да пиете след операцията и колко бързо се възстановите. При мен минаха 10 дни, а все още имам странно зацапване... newsm78

# 241
  • In transit
Благодаря ви ,момичета. bouquetАз ще правя оперативно хистеро в частния кабинет на проф.Корновски във Варна .И понеже няма да съм в болница ,не мисля че ще ми даде болничен.Доколкото разбрах самата манипулация трае около 15 мин.,след което ще си полежа още около 30 мин. и ще си ходя. Simple Smile
ти сериозно ли?  Shocked това си е операция като останалите, просто е по-лека, как в кабинета му, нито е стерилно, нито нищо.  newsm78

# 242
  • София
Здравейте момичета  bouquet

Предстои ми хистероскопия след съмнение за сраствания в матката от цветна снимка.

Има ли някоя от вас да е била при Карагьозов в Токуда?

Много ви благодаря предварително!

А и да ви питам не ви ли беше страх? Знам че е почти рутинна интервенция вече, но ... ще си отида със страх май..

# 243
  • Сливен

rozova_cheresha и на мен ми предстои хистероскопия и мен също много ме е страх  като теб:( Та не си сама де  Laughing

# 244
  • Тра-ла-ла
Какво значи аденоматозен цервикален полип като резултат от хистология?!

# 245
rozova_cheresha, за др. Карагьозов мога да кажа само хубави неща. Преди 6 години ми прави коремна операция. Толкова съм му благодарна, че думи не мога да намеря!
Перфектна операция, невероятен хирург, бързо възстановяване имах въпреки големия разрез, а вече и белега почти не се вижда...
По отношение на хистероскопията - минах през такава в края на април - много лека процедура, минимално неразположение. Няма от какво да се страхуваш.
Успех !

# 246
Здравейте,
на 9-ти май ми правиха хистероскопия, за премахване на миомни възли. Отначало имах кървене,но сега имам кафеникаво течение. Доста време продължава течението ми се струва. Един чист ден не съм имала.
А сега чакам да ми дойде първия цикъл от хистероскопията, за да отида на 12-ия ден от цикъла, за преглед.
И сега незная какво да правя, дали е нормално това кафеникаво течение.Докога да чакам да спре, кога би трябвало да ми дойде цикъла?

# 247
Наа мен ми правиха хистероскопия на 27ми април, имах кафеникаво зацапване до 6ти май и на 7ми май ми дойде цикъла. Кървях около 2 седмици общо.
Не се притеснявай, нормално е да имаш зацапване след процедура.
Моят доктор ме предупреди, да следя за обилно кървене / повече отколкото при цикъл/, силни болки и покачване на Т. Над 38°.
Здравейте,
на 9-ти май ми правиха хистероскопия, за премахване на миомни възли. Отначало имах кървене,но сега имам кафеникаво течение. Доста време продължава течението ми се струва. Един чист ден не съм имала.
А сега чакам да ми дойде първия цикъл от хистероскопията, за да отида на 12-ия ден от цикъла, за преглед.
И сега незная какво да правя, дали е нормално това кафеникаво течение.Докога да чакам да спре, кога би трябвало да ми дойде цикъла?

# 248
Благодаря ти за отговора.
Мисля че ми дойде сега, днес цикъла, защото си текна баш кръв, и имам и главоболие, както при цикъл по принцип си имам първия ден.
Леко съм объркана, мислех, че трябва да имам няколко чисти дни и тогава да си ми дойде, а сега след тая хистероскопия, имам кръвотечение после кафеникаво течение и сега веднага без прекъсване кръвотечение пак, явно това ще си е цикъла предполагам,
Освен да видя днес как е през деня, и утре да проследя и да звънна на доктора, да запазя час за преглед на 12-ия ден.

# 249
И при мен беше така. На 7ми сутринта имах леко зацапване и после си обърна на стабилен цикъл. Два дни ми беше доста болезнен и обилен от нормалното за мен. Но не съм се притеснявала, все пак си имаше рязане.

# 250
Много много ти благодаря за отговора.
Леко се успокоих. Ще следя днес, и утре, и по някое време утре ще звънна на доктора за час, както ми е казал, че днес и без това е неделя.
Още веднъж благодаря. Тук всички сте много мили.

# 251
Няма проблем  Hug
Като ти свърши цикъла всичко ще си дойде на мястото.

# 252
  • София
Момичета, при вас настъпи ли промяна в цикъла след направената хистероскопия? Защото моята беше в началото на годината (втора поред) и забелязвам промяна в циклите ми, по-къси са, не така обилни, да не кажа-оскъдни понякога, както и болката вече не е като преди. Не ми се налага да пия обезболяващи, докато преди просто беше абсурд да не изпия, иначе умирам от болки.. Не са ми еднакви циклите всеки месец, но определено не са като преди...Преди втори и трети ден беше много обилно, а сега рядко се случва..

# 253
  • София
Момичета, при вас настъпи ли промяна в цикъла след направената хистероскопия? Защото моята беше в началото на годината (втора поред) и забелязвам промяна в циклите ми, по-къси са, не така обилни, да не кажа-оскъдни понякога, както и болката вече не е като преди. Не ми се налага да пия обезболяващи, докато преди просто беше абсурд да не изпия, иначе умирам от болки.. Не са ми еднакви циклите всеки месец, но определено не са като преди...Преди втори и трети ден беше много обилно, а сега рядко се случва..
Какво са ти правили хистероскопски, може би от това зависи?

# 254
  • София
Премахваха полип, първия път в матката, заедно с кюртаж на матка, защото е имало огнище, но това беше миналата година. А сега махнаха полип на шийката на матката и изобщо не е "стъргано" вътре, само са огледали.

Общи условия

Активация на акаунт