Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 145 205
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Офис хистероскопията не е ли диагностичната, при която само се оглежда вътрешността на матката? Когато се отстранява, изрязва и т.н. си е оперативна.

# 601
  • София
Момичета, как се вижда, че има полип в матката? На мен след ехографски преглед ми казаха, че трябва да правя хистероскопия за отстраняване на голям полип, а на заключението от прегледа пише- сянка, приличаща на полип? Значи ли това, че лекарят не е сигурен?  И ако не е, защо иска директно хистероскопия? И още един въпрос, кой лекар бихте ми препоръчали да я направи? Ако някой има мнение за лекари в МБАЛ Надежда, ще съм благодарна.

# 602
  • София
Аз бих ти препоръчала да отидеш при Калчев в клиника Адела. Той има много добър ехограф и ще се види на 100% ако има нещо. На мен ми премахна полип и други екстри.

# 603
  • София
в надежда при еленчев.

# 604
  • Тра-ла-ла
Едни гинеколози казват, че полипът се вижда и оперира най-добре между 6тия и 11тия ден от МЦ, когато лигавицата е тънка. Други гинеколози казват, че няма значение деня и може по всяко време. Къде е истината?!

# 605
+1 за Калчев Wink

# 606
  • София
Благодаря ви, момичета. Учуди ме това, че специалист в тази област не е сигурен в това какво вижда. И затова питам и се чудя да отида ли на второ мнение!
А, и още нещо. Резултатът ми от цитонамазка е 3А

# 607
  • София
Кейти, на ултразвук няма как докторът да е сигурен какво вижда - важното е че вижда нещо, на което не му е мястото там. По-добре се вижда и оперира в първата част на цикъла, когато лигавицата е тънка.
Хистероскопията е съвсем лека процедура, влиза се през шийката, оглежда се с камера и се оперира каквото трябва. Събуждаш се и си тръгваш след 1-2ч. Няма шевове, няма нищо.

Аз също препоръчвам Калчев.

# 608
  • София
Благодаря много. Ами май ще запиша час при Калчев. Да видя и той какво ще каже. Явно ще се прави ХС. Дано всичко е наред! И след това!

# 609
  • София
Всичко ще е наред, щом си в ръцете на Калчев! Изобщо не се притеснявай!:) Успех! Hug

# 610
  • Пловдив
Keitihope, на мен досега не ми се е случвало лекар да ми каже нещо категорично. При тях винаги всичко е уклончиво. Така че е нормално диагнозата да е написана по този начин.

# 611
Доц. Тюфекчиева винаги е категорична, когато има полип. При Калчев( Адела) няма часове, но при Семерджиева има , ако трябва по- бързо да се прегледаш. В Адела - имат много добър видеозон. Останах очарована от прегледа. Цената при тях за махане на полип е 950 лв. В Майчин дом - избор на екип според цената на болницата.  В Щерев ходих при някакъв Стаменов ли, може и да бъркам името - изобщо не ми видя полипа.

# 612
  • Тра-ла-ла
Какви цени Mask И, ако след някой друг месец пак поникне полипа...хайде още 950лв.

# 613
Така е, ама какво да направим?

# 614
  • София
Полипите, за съжаление, имат свойството да рецидивират. След операцията трябва да се действа в следващите няколко месеца, ако целите забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт