Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 2

• 147 100
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
А болничен за колко дни ви дават?

# 376
  • София
Креми, максимумът при хистероскопия е 25 дни. Колко ще ти дадат е по преценка на лекаря.

# 377
  • Пловдив
Аз си поисках 7 дни, защото нямам възможност да отсъствам повече от работа.

# 378
Аз изобщо не пусках болничен, взимах по един ден отпуск за деня на хск и това беше.

# 379
Здравейте! Да попитам полип евентуално би ли се видял с обикновен ехограф при преглед, и после  ли се назначава хистероскопия? С венозна упойка ли е? Защото на мен са ми махали с кюретаж преди година, не съм сигурна дали пак не се е появил. В същото време време имам и миома /по думите на д-ра може да се отлага оп.я/. Та не съм сигурна какви стъпки да предприема, т.к. имам проблеми с МЦ и дали правилно съм диагностицирана на посл. преглед м.08.2017.

# 380
  • Тра-ла-ла
Хубаво е прегледа с ехограф да е до 11тия ден. Аз отидох на 15тия и доктора каза, че има набъбване на лигавицата, но не е ясно дали е от полип или защото съм около овулация. Но при стандратния преглед (със спекулум вътре) го видя на входа на цервикалния канал. От което си вадя извода, че трябва и двата вида прегледи да се правят. Може с венозна или спинална упойка или без упойка (офис хистероскопия)

# 381
Хубаво е прегледа с ехограф да е до 11тия ден. Аз отидох на 15тия и доктора каза, че има набъбване на лигавицата, но не е ясно дали е от полип или защото съм около овулация. Но при стандратния преглед (със спекулум вътре) го видя на входа на цервикалния канал. От което си вадя извода, че трябва и двата вида прегледи да се правят. Може с венозна или спинална упойка или без упойка (офис хистероскопия)
Благодаря много за отговора!
На мен ми каза, че матката е леко уголемена, и имам миомен мъзел, к. трябва да се следи.
Но това уголемяване не е ясно, не знам дали няма пак полип.
А имам проблемен, обилен ц-л, и търся решение.  Не се знае миомата ли е причина, или нов полип.
Той не ми предложи хистероскопия.

# 382
  • Тра-ла-ла
Според мен винаги трябва да се търси 2ро, че дори и 3то мнение. Аз, при наличие на 2ма гинеколози, също съм в недоумение кое от твърденията им е вярно, кое - не, какво трябва да правя и т.н. ooooh! Един казва едно, друг - друго, на трети пък няма да му пука сигуено. А на пациентът му се реве от безизходица.

# 383
Според мен винаги трябва да се търси 2ро, че дори и 3то мнение. Аз, при наличие на 2ма гинеколози, също съм в недоумение кое от твърденията им е вярно, кое - не, какво трябва да правя и т.н. ooooh! Един казва едно, друг - друго, на трети пък няма да му пука сигуено. А на пациентът му се реве от безизходица.
Така е.
На мен лекарката, която ме кюртира по спешност, каза, че ако пак получа нещо такова, най-доброто е хистероскопия - оглед отвътре, ако има нещо - го махат. Но последният лекар, не ми предложи, и аз съм объркана, ама ще трябва да реша нещо.

# 384
Здравейте момичета има ли някой правил оперативна хистероскопия на полип по здравна каса в държавна болница и каква е цената?
Интересува ме конкретно за Стара Загора , но и инфо за други градове също ще ми е от полза.
Благодаря ви! Simple Smile

# 385
Доколкото зная не се поема от ЗК.

# 386
  • Пловдив
Това отстраняването на полипа по време на хистероскопията ли е или нещо по-различно? На мен ми махнаха 3 преди 2 седмици в държавна болница в Пловдив и не съм платила един лев. С направление си бях. В частна ми искаха 500лв за процедурата.

# 387
  • Тра-ла-ла
Минава по ЗК, ако здравното заведение има сключен договор. И се доплаща като за избор на екип. По-скоро това трябва да се изговори с конкретния лекар. Това са ми наблюденията в частни клиники в Пловдив.

# 388
Благодаря ви момичета. Ами бях при АГ която работи в часна билница и ми каза ,че не се поемала процедурата изцяло и ще трябва да доплатя 200лв. + 50лв. за упойка. Ама явно доплащането е за избор на лекар,защото направо започна да ми обяснява как и кога трябва да ми направи хистероскопията.
Тези дни ще мина пред държавната билница , за да проверя как стоят нещата.

# 389
Март 2016г. Ми правиха оперативна хистероскопия за премахване на полип в Щерев. 950 лв платих, не съм си взимала направления и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт