Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 412
  • 779
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Много! чисти се резервоара много лесно, обира доста стабилно/аз съм с ламинат/ и най-вече е удобна и маневрена.  Rolling Eyes
А за естествен паркет става ли?

# 616
  • Бургас
що да не става  newsm78 newsm78

# 617
Аааа, моля, моля, далеч не сме всички така с готвенето  Stop На мен храната ми е последен приоритет, възприемам храненето като нещо, което се случва между другите занимания, готвя сигурно 1-2 пъти в месеца. Детето в градината си яде достатъчно готвено, вкъщи вечер съвсем спокойно може да го кара на сандвичи, салати и подобни, даже ме радва, че най-много обича домати, краставици, сирене.

Laughing Хората сме различни. За мен сандвичи не са храна, особено за малко дете. При нас в градината, за съжаление, менюто им отговаря на моите изисквания до към 50%, останалото е... без думи. Вкъщи винаги има прясна, домашна и полезна храна. Вегетарианци сме, гледам винаги да има салати, сурови торти, бонбони, веган сладкиши и т.н., вечер ми отнема около час, но не мога да си представя да поръчам храна отвън. Като  ходим с колеги на обяд, хем във вегетариански ресторанти, еми как да съм сигурна как са ми го приготвили? И готвят с бяла сол, бяла захар, бяло брашно.  chef Тъй сме вкъщи, капризи  Joy

Много ми харесаха тези изправени прахосмукачки. Замислих се... Ще ми бъде от голяма полза, ако може да се използва хем за сухо прахосмучене, хем за миене след това. Чудно  Simple Smile

# 618
  • София
като почнете с тая прясна, полезна, здравословна  ooooh!

# 619
Много! чисти се резервоара много лесно, обира доста стабилно/аз съм с ламинат/ и най-вече е удобна и маневрена.  Rolling Eyes
Тази не е миеща с вода. Само смуче.
Нищо различно от обикновена прахосмукачка, само формата.

# 620
  • Бургас
именно формата, няма кабели и резервоара се чисти супер елементарно. Стои на кабел цял ден да се зарежда, в момента който тръгна да чистя дърпам, кабела и стигам всичко, освен че е много маневрена, не се навеждам, не я вдигам. Като бях бременна, без проблем и усилие чистих. Сега с детето-също. Лекичка е и бързо се вкарва в употреба. Солете, молети и чудесии , не са проблем.

Само като си представя голяма, тежка и окабелена прахосмукачка и вече съм се отказала да чистя с нея. Обмислям сега и парочистачка някаква, да минавам след нея, че да не се потя с мопа.  Crazy

# 621
  • София
Ей, много готина прахосмукачка. Моята е с вода, уж е съвсем елементарна, обаче като си представя как се чисти след това и чистя с метла и моп. Embarassed

# 622
  • София

Нещо не го разбрах това, лошо е, че искаме да ядат прясна и полезна храна децата ли?

# 623
Под полезна храна всеки разбира различни неща. Аз не разбирам непременно манджи.

# 624
Като  ходим с колеги на обяд, хем във вегетариански ресторанти, еми как да съм сигурна как са ми го приготвили? И готвят с бяла сол, бяла захар, бяло брашно.  chef Тъй сме вкъщи, капризи  Joy

Във веган ресторантите не готвят така  Peace. Ползват фурми, меласа, пълнозърнести брашна (някои дори собствено производство).
Но извън тях, както ви чета режима, е невъзможно да седнете някъде и да се надявате, че ще са ви спазени изискванията за здравословна храна. Масово готвят не само с трите бели отрови, но и с глутамати и консерванти.
Гответе си вкъщи и това е, друг начин няма.
Но така като се замисля, с подобно хранене и на почивка не можете да отидете, освен ако не си готова да си я прекараш край печката... Mr. Green

Под полезна храна всеки разбира различни неща. Аз не разбирам непременно манджи.

Абсолютно.  bouquet
Ние често си правим домашни бургери, пица и сандвичи с качествени продукти. Понякога могат да се хапват и такива неща, не е задължително всяко ядене да е салата с кълнове и лимецов хляб.
Иска ми се обаче да не се хлъзваме в спор за здравословното хранене, че ще стане страшно.

# 625
  • София

Нещо не го разбрах това, лошо е, че искаме да ядат прясна и полезна храна децата ли?
не е лошо, но като някой сподели нещо и се почват обяснения че това не е точно полезно и здравословно, ами друго си.

# 626
  • София
бамбарадамбара, сега те разбрах   Peace

# 627
  • София
До известна степен съм привилегирована, защото работя от къщи и си спестявам обличане и пътуването до работа, но пък обикновено освен основната работа, имам и частни проекти и  ми се връзват около 10 часа дневно.
Точно тези дни търсех нещо, което да ми замести мопа, защото имам 50 квадрата гранитогрес, който за три дни става на нищо и ми е писнало.
Сега - изправена безкабелна миячка или миещ робот? От последните знам само за Скубата.

# 628
  • shumen
Светла,не всички деца са като твоето.На моето например не му стига храната в градината и затова вечер гледам да има винаги сготвено.
Тази прахосмукачка и мен ми хареса и ме накарахте да се замисля.

# 629
Случайно я мернах тази тема, а отдавна имам нужда да "открадна" някой и друг трик в надпреварата с времето! Живи и здрави, след 6 месеца ще имам 2-ро дете, та поне на работа няма да ходя, но проблемът "вечната прясна и разнообразна манджа" ми остава, чистенето, ученето, гледането на малките дЗверчета и след време - прибирането им и воденето до ДГ /живеем в гората, работим в столицата  Grinning/.

Общи условия

Активация на акаунт