Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 516
  • 779
  •   1
Отговори
# 315
За нищо на света не си давам нито миялната, нито сушилнята. Пестене на страшно много време.

# 316
  • shumen
Сушилня и аз имам и ми е много добре с нея.Не простирам и не гладя нищо.

# 317
Имам и миялна и сушилня, но миялната почти не я ползвам, откакто моят мъж се включи в миенето.

# 318
т.е. едни 700-800лв Simple Smile
аз много сериозно се замислих за миялната машина, малко скъпички ми идват , но със сигурност си заслужават парите
Не е вярно това.
Има 2ра употреба - около 300 лв от големите.. има и нови около 300 лв от малките. Нашата е най-евтината и смотана евтина малка (45 см), която намерихме за времето си - защото просто няма много такива по употребяваните магазини.. вече 5та година не е мръднала, а е едно смотано Зануси супер нисък клас и с копчета Simple Smile Но пък си мие прекрасно.
Та чак такива изхвърляния по 800 лв  Shocked айде няма нужда. Да не ги прибира в шкафа сама  Crossing Arms

Сушилня имах, след 5 години стоене като паметник я продадохме.. Никаква работа не вършеше, само повече ме затрудняваше да деля прането, че събираше малко кг.. да я чакам кога ще свърши, че иначе дрехите са като хармоника.. всичко се свиваше много гадно и непредвидимо.. миришеше и трябваше да се глади след това  Sick .. аз НЕ ГЛАДЯ нищо Simple Smile само пера, мятал на сушилника и в гардероба. Не купувам дрехи със сложни материи, които изискват допълнително обслужване  Whistling

# 319
Освен вашето време, миялната ще спести много кубици вода от миене в обикновена мифка, та може да си позволите нещо друго в замяна.  Peace
Аз за сушилня не съм съгласна, че спестявала гладенето. И двамата с мъжа ми трябва да спазваме официален дрес код, което значи по минимум 8-10 ризи на седмица се гладят. Отделно, имам чувзтвото, че самото сушене леко изхабява дрехата и живота й се скъсява. Sad

# 320
Никак не скъсява живота на дрехата. Аз суша основно чаршафи, хавлии и детски дрехи. По-официални и офис дрехи не суша в сушилнята. Но това, което суша, няма никакви признаци на преждевременно изхабяване заради сушилнята. Миялна искам, но нямам никакво място в момента. Живот и здраве в следващия апартамент се надявам да имам и за нея място.

# 321
  • София
700-800лв ,бяха първите цени, които видях,ако има втора употреба, бих купила Simple Smile
Идва лято, как, кой ще ви помага за децата, когато излязат за 1 месец почивка /от градините/ и цяло лято от училищата?

# 322
Миналата година си работих от вкъщи през август, тази година сигурно пак, нямам много избор.

# 323
Не мисля да излиза в почивка от градината.

# 324
Не мисля да излиза в почивка от градината.
В София градините имат по 1 месец почивка, ако не успееш да се вредиш за сборна група в някоя градина, нямаш особен избор, освен да намериш кой да го гледа или да разделите с таткото гледането.

# 325
В градината са сборни групи. Ходи си. Ще почива като ходим семейно на почивка. Бих я пратила с брат й на море при баба и дядо, но тя не иска сама (т.е. без мен или без баща си).. така че ще си градинарства.

Баткото е 4 клас - юни/юли е на 2 лагера на балкан за по седмица + 2 пъти при баба и дядо на море за по 10тина дни (в Бургас). Август с баща си на палатка, с другата баба в чужбина на гости и после семейно някъде за 10тина дни Simple Smile Програмата е много гъста  Mr. Green
Няколкото дни, които му се събират да си е в града - си се гледа съвсем прекрасно сам вкъщи.

# 326
  • София
Аз за чистенето не се втелясвам и си лягам с чиста съвест, независимо от броя чинии в мивката. Дъщеря ми не заспива по-рано от 22:30, ако трябва да стоя будна още час и кусур отгоре, трябва да загина. Но миялната и на мен ми е в списъка за необходими покупки.

Лятото - нашата градина ще почива юли, има опция за сборна група в съседната градина, но няма да я записвам. Първите 2 седмици от месеца ще я гледа майка ми, последните две ще бъдем на почивка. Всяка година така процедираме - майка ми я гледа в почивния месец, но това е, защото има възможност. Ако нямаше, щях да я записвам в сборните групи. Като стане ученичка обаче и ваканцията е 3 месеца, а не само 1, не знам какво ще правим - майка ми няма да може да я гледа през цялото време. Сигурно ще търся варианти за занималня или нещо такова.

# 327
т.е. едни 700-800лв Simple Smile
аз много сериозно се замислих за миялната машина, малко скъпички ми идват , но със сигурност си заслужават парите
моята е индезит 500лв и много съм доволна

# 328
Сушилня и аз имам и ми е много добре с нея.Не простирам и не гладя нищо.

Peace

# 329
С две ръце съм ЗА миялната машина. Толкова време и вода пести, да не говорим, че дори и засъхнали и загорели неща измива от първия път, които ще има да търкам на ръка докато ми се откачи  Joy Така че за миялна си струват парите. Аз започнах да я ползвам, защото доплащахме много пари за вода, а сега миялната ми мие съдовете от целия ден с 10 литра вода. Преди бях против миялните, заради препаратите които остават по съдовете така или иначе, само като прочетох опаковките на таблетките и геловете и се отказвах. Докато не открих, че има и природни таблетки, безвредни.... Родих се!

Общи условия

Активация на акаунт