Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 506
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Нашият е в дръжавна градина, но никой нищо не е споменал за почивка и сборни групи още newsm78 Ако има - ще си ходи.
Ще си ходи, ако сте заявили да ходи.

# 361
  • shumen
Нашата градина не са казали още кога ще почива.Аз миналата година се принудих и го пуснах на частна занималня 2 седмици докато почиваше яслата.

# 362
Нашият е в дръжавна градина, но никой нищо не е споменал за почивка и сборни групи още newsm78 Ако има - ще си ходи.

E, да, разбира се. Ама те дори заявления не са ни давали, за да заявим, че ще ходи Simple Smile Нищо не са споменали още.

# 363
  • нейде там, където ....

E, да, разбира се. Ама те дори заявления не са ни давали, за да заявим, че ще ходи Simple Smile Нищо не са споменали още.

Не чакайте да ви дадат бланки за заявления, подайте сами такива със свободен текст. Поне за София от Общината ми бяха казали, че организират дежурните групи според броя подадени заявления. Няма ясла или градина, която затваря врати, без алтернатива за родителите.
За другите градове - попитайте съответните екперти в общината.

# 364
А, добре, мерси, аз в някаква друга тема гледах, че им давали заявления от градината, явно си зависи от градината.  Crazy Ще питам още понеделник.  Simple Smile

# 365
  • нейде там, където ....
На някои места дават, а на други се скатават и казват в общината, че от техните деца няма желаещи за лятото. Мен ме мотаха в една от градините няколко дена и не искаха да ми приемат заявлението, докато не се обадих в общината.

Важно е да се знае, че таксата за заявеното време за посещение се заплаща, без значение дали детето ходи или не, освен ако отсъствието е по медицински причини (с бележка от лекар).

# 366
  • shumen
При нас миналата година нямаше алтернатива.Почиваше цялата ясла.

# 367
  • София
И при нас, целият август.  Нямаха сборни, нито друга градина. И тази ще е така.
Взех 11 дни отпуска и останалите ,неплатен.
Тази година се надявам да направя план и детето да се чувства добре.
Знаете ли напоследък какво правя. В понеделник готвя по 2-3 манджи и стигат за почти цялата седмица.
Доста е удобно и не знам защо не съм се сетила навреме.
Преди готвих през ден, сега 2 пъти на седмица макс.
И така има повече време за разходки след работа и детска.
Да ви питам.
Какво правите когато децата боледуват по често. Как се справяте?

# 368
Уинд, от понеделник до края на седмицата манджите издържат ли, или ги замразяваш? newsm78

# 369
  • София
Не ги замразявам,само в хладилник до към сряда четвъртък са окей.
Ако останат, повече от 3-4 дни ги давам на едно куче, но никога не му давам развалена храна.
Забелязвам всъщност, че боб, грах се развалят /дори и в хладилник, по бързо отколкото месото, картофи,ориз/

# 370
Аз си мисля, че нещо сготвено в понеделник до четвъртък няма да е много полезно или вкусно. Защо не пробваш с мултикукър, Simple Smile зареждаш го и го оставяш да си готви...,а ти излизаш с децата, манджата като е готова се изключва? Simple Smile

# 371
Какво правите когато децата боледуват по често. Как се справяте?
Нямаме баби и дядовци подръка , баща им ги гледа ( по -скоро малкия ).Ето сега се събра доста , оперираха го и беше настинал- трябва поне месец да е в къщи, аз бях с него по празниците в болницата тези 3 дни го гледах, сега баща му си взе тази седмица която идва отпуска,след това два дни е на работа и после още три ще почива и ще се гледат и за последните работни в месеца ще видим как ще нагласим.

# 372
  • София
И аз готвя веднъж по много - в неделя - изкарва ни до сряда, когато готвя за следващите дни. Няма шанс да готвя всяка вечер, ако искам да ми останат някакви нерви.
То пак не ми се разминава кухнята де, понеже правя кутии за следващия ден.
Абе, всичко ми е зор, 40-така като наближи, лошо   Laughing

# 373
  • нейде там, където ....
danaeka, Wind, ако става въпрос за София - изпързаляли са ви. Ако и сега ви казват същото - обадете се в общината, потърсете някой в отдел "Образование". Поитайте коя е дежурната градина за децата от вашата градина, защото нямате алтернатива за летния период.

# 374
  • София
При мен за София, да.

Общи условия

Активация на акаунт