Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 427
  • 779
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А от слоу кукър излиза ли пара? Защото ако е да, абсорбаторът 7-8 часа ли трябва да бръмчи? И аз се чудя от много време за слоу кукър, но нещо все не се решавам.

# 586
Аз също имам слоукукър, но не го ползвам. Не ми харесват нещата, сготвени в него и да, да оставяш абсорбатора толкова часове....

# 587
А мусака може ли кукъра?

Може ли поименно 7 различни манджи, които стават там? (съвсем сериозно питам)
Става всичко:
Винен кебап
Пиле с ориз
Бобена яхния
Месо с грах
Кисело зеле с месо
Супа с месо
Зеленчукова супа
Леща
Задушени зеленчуци с масло
Кекс
Кисело мляко
Сладко
Всякакви ястия с картофи, варени, соте, яхния а месо Simple Smile
На функцията слоукук всякакви меса, а джоланчето става мозък, разбира се после запичам за 10 мин на фурна

# 588
  • София
слоукъкъра го ползвам на терасата аз.
нищо не мирише.
но малко неща стават добре там, аз основно месо правя, в задушен вид.

# 589
Аз не ги харесвам тези уреди. Да пльоснеш всичко наведнъж... Някак не ми звучи като вкусна манджа. Яла съм при приятелки и определени вкусът не ми допада.
Готвенето не ми тежи, у дома всеки прави нещо, никой не чака на готово. Не съм се нагърбила с всичката домакинска работа, за да съм героиня, и си ми е много добре.

# 590
Аз не ги харесвам тези уреди. Да пльоснеш всичко наведнъж... Някак не ми звучи като вкусна манджа. Яла съм при приятелки и определени вкусът не ми допада.
Готвенето не ми тежи, у дома всеки прави нещо, никой не чака на готово. Не съм се нагърбила с всичката домакинска работа, за да съм героиня, и си ми е много добре.
Hug това все едно аз съм го писала Simple Smile

# 591
И аз не искам да се нагърбвам с всичката работа, но ми се налага....у нас трудно някой пипа нещо.....а яденето на кукъра, поради херметическата изолация става много по ароматно и нежно вкусно от на котлона, откакто го имаме само мен нагърбиха със задачата да приготвям пък дивеча на слоуто Crazy
В кукъра не се буха наведнъж, първо сотираш зеленчуците и после добавяш другите неща, затваряш и забравяш

# 592
Аз не ги харесвам тези уреди. Да пльоснеш всичко наведнъж... Някак не ми звучи като вкусна манджа.

И аз така мисля. Отделно от това ми се струва, че не е ок яденето цял ден да стои подгрято. До вечерта няма ли да е вкиснало? Все пак, за да се запази трябва и да се изстуди, защото ние определено ядем една тенджера поне два дни.

Отделното запичане също не ме кефи, ако ще трябва да местя яденето в тава. А ние обичаме ястията на фурна и с коричка, задушеното в тенджери не ни кефи.

Аз съм хвърлила око на комбинирания уред тенджера-тава и на уреда за пържене без мазнина. Но последният няма скоро да го имам, защото е солен като цена.

# 593
Да, в мултикукър може да е по-вкусно, защото става на висока температура, вероятно, но в слоукукъра не е така. В слоукукъра досега съм харесала само един оризов пудинг (мляко с ориз) и нищо друго.

Vrabcho_, в слоукукъра се готви цял ден почти... пак зависи, но боб например си се готви 8 часа.

# 594
Аз не ги харесвам тези уреди. Да пльоснеш всичко наведнъж... Някак не ми звучи като вкусна манджа.

Отделното запичане също не ме кефи, ако ще трябва да местя яденето в тава. А ние обичаме ястията на фурна и с коричка, задушеното в тенджери не ни кефи.

Прехвърля се директно с керамичната тава на кукъра във фурната
Нищо не прехвърлям! Simple Smile

# 595
  • София
Миризмата в слоукукъра е точно защото се готви 8-10 часа, идеята е сутрин да го заредиш, вечер да имаш ядене; или пък вечер да го заредиш и да готви до сутринта.
Е, да де, ама аз не мога да си представя да го плесна върху хубавата си печка и да пусна абсорбатора за бръмчи 10 часа, затова го зареждах на плота. Една вечер бях сложила телешко със зелен фасул, еййй, посред нощ ставахме с мъжа ми да го спираме и да проветряваме, не се живееше от миризма, после колко дни не можахме да отмиришем - и след това го пенсионирахме. Дадох го на приятелка, която искаше да си прави костен бульон, за това си е идеален, също гледам, че и за греяно вино го ползват, защото държи виното топло без да го кипва.
Можехме предполагам, да го сложим на остъклената кухненска тераса и да отворим прозорците, но, честно казано, не ми беше чак толкова полезен или вкусен, че да се занимавам.

# 596
В интерес на истината слоукукъра ми е по нефункционален от мултито....той ми е незаменим! Simple Smile

# 597
  • Бургас
Имам мултикукът от години. По-вкусно готвят от всичко, защото запазват всички аромати вътре и не се долива вода, защото почти не се изпарява. Всякакви супи и манджи, оризи, ризото, меса и пържоли със сосове. Спагетите са ммммммммммммм   Crazy Crazy Моя е на тефал, има книжка, но с времето се научих да  правя почти  всичко вътре. Омлета става мега пухкав и вкусен. От както имам кукър, почти не ползвам котлона, даже хич.  Peace На пара правя също различни неща.  Мусака съм правила, стана , само запекох за 10 минути заличката , за да хване коричка, но всичко останало си е вътре. Кукъра наистина ме олесни мен от към готвене, за това си позволявам да правя йога например всяка вечер и да готвя здравословно. Това да правя пиле с ориз и да се къпя.....знаеш ли кога ще стане без да загоря, ами никога. Или бухкам супата ии гулаша или там каквото е и заминавам на работа, а мъжът като се върне- готооово , че и топло  Wink Ей вчера дадох пример, сложил лещата, включил я да се свари и като се върнахме вечерта с детето и хоп- ядохме, аз си пекох сирене де, ама аз съм глезла  Mr. Green  

И аз мога да похваля с изправена прахосмокачка, с моята мания пода да е чист........познайте колко пъти на ден пея I want to break free  hahaha hahaha Това, че няма кабели и се чисти резервоара лесно еее....добре, че има електроуреди, иначе да съм се метнала от някъде. И въпреки всичко, пак съм изморена , то угодия нямам аз

# 598
Привет на всички, досега ви четох и доста се позабавлявах  Joy Явно всички работещи майки сме така, да се чудиш кое откъде да хванеш. Иска се желязна организация. При мен е като при доста от вас, сутрин тичам за работа, вечер тичам да взема детето от градина към 17ч, след което се почва готвене. Готвя всеки божи ден. Такова нещо като готвене в неделя за през седмицата у нас няма как да стане. Ние сме почти маниаци на тема здравословно хранене и готвено от вчера много рядко някой да яде. Единствено като готвя за вечеря оставям и по една порция за мен и мм да си носим в офисите за обяд на другия ден. Сутрин ставам в 5.30, всяка сутрин, правя им закуски, защото като се събудят и са гладни, а закуската в градината е чак в 9. Правя смутита (отнема си време) да си носим в офиса и така. Чистя по-рядко през седмицата и по-основно веднъж през уикенда. Пералнята пускам в четвъртък и петък и така в събота всичко ми е изсъхнало и подредено за гладене. Аз пък обичам да гладя, пускам си някой филм и си гладя  hahaha А и мм е всеки ден с различни ризи и панталони, както и аз съм с дрехи, които  просто изискват гладене. Някой беше написал, че всеки ден благославя миялната си... Е, и аз съм така  Hug Без нея съм загинала с толкоз готвене.

# 599
  • София
Момичета, имате ли представа каква е разликата между мултикукър и този уред:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=954736;topicrefid=20
Благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт