Работещи майки - полезна информация и съвети

• 65 403
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
Wow, доста сте активни онлайн. Но със сигурност ще е спестяване на време и нерви, особено с дете да пазарувам ми е предизвикателство.

# 676
duh_puhi, от сайта на boots доволна ли си била, ако си ползвала?

# 677
  • София
Откъде купуваш сирене Съединение? Аз четох, че го имало във Фантастико, ходих но не видях. Служителка ми каза, че не го предлагат.

# 678
  • София
Откъде купуваш сирене Съединение? Аз четох, че го имало във Фантастико, ходих но не видях. Служителка ми каза, че не го предлагат.
има го във фантастико, може моментно да е липсвало, аз миналата седмица купувах оттам.
има го и в онлайн магазина им:
http://www.ebag.bg/krave-sirene-saedinenie-okolo-900-gr.html

# 679
  • София
има го във фантастико, може моментно да е липсвало, аз миналата седмица купувах оттам.
има го и в онлайн магазина им:
http://www.ebag.bg/krave-sirene-saedinenie-okolo-900-gr.html
Ще видя пак, благодаря!

# 680
duh_puhi, от сайта на boots доволна ли си била, ако си ползвала?
Не съм Simple Smile Скъп ми е като цяло Simple Smile А и по козметики не си падам, не ползвам.

# 681
Здравейте момичета, темата е наистина полезна.
Аз съм с две бесни девойки с 1г. 10 м. разлика, та купонът е пълен. Поне каката вече е на 5 и започна малко повече да слуша - дори вчера като се бях схванала кръста, така, че не можех да мръдна ми помогна да се облека (и после ми се метна на гърба от обич Simple Smile)))))) )
Иначе съм на пълен работен ден - 8.30 до 17, търчане, прибиране от градина - поне тази година са на едно място, че воденето и взимането от различни места, също беше доста времеемко - готвене и т.н.
Аз също не съм от много вторачващите се в хигиената - гледам да е чисто, но не се вманиачавам. То пък прахосмукачката отнема 5 минути при ежедневното чистене на трохи, иначе по-голямото чистене всички се включват (е, след 10 минути няма и следа от чистенето), но пък да свикват да прибират след себе си. Освен това преди лягане се прибират играчките - освен това заплахата, че което не е прибрано от пода ще го събера аз, но с прахосмукачката - обикновено действа Simple Smile Дори гледам да давам задачи на малките - бърсане на прах от лесните места, прибиране на дрехите по техните шкафчета  Важен е подхода, ако го обърнете на игра, не го чувстват като неприятно задължение. Пък и това си е чисто Монтесори подход (http://www.osata.eu/semejstvo-i-dom/bremennost-i-majchinstvo/kak … d-vazrastta-6452/) Simple Smile
За готвенето, аз предпочитам да сготвя/подготвя накуп няколко неща, но на някои от манджите им оставам малко за довършване - например не слагам доматите или заливката, след което като ги извадя само го добавям за 10 минути да се доготви и имам ядене току-що сготвено.
И на мен през лятото ми е по-трудно с домакинстването, че гледам максимално да сме навън по паркове и градинки и да се прибираме по тъмно, но пък ми е приоритет децата ми да са здрави и да се забавляват на воля, отколкото да робувам на някаква къща.
Време за мен - съвсем не остава, но към 22.30 като всички са се умирили, чета/гледам ТВ до към 12...през това време и пералня обикновено пускам и успявам да простра.
Като се върхах на работа при мен се случиха няколко командировки - и то в чужбина и то за по 4-5 дни. Та да видите как си се бяха оправили с баща си (е, той вика майка си на подкрепление, но пък свеки милата толкова неоправна, че ММ! беше направил и баница). Освен това аз им бях наготвила няколко яденета - сакън да не умрат от глад докато ме няма - като ги чух, си поръчваха пица, че им "писна от твоите манджи" Simple Smile))... та като се прибрах от летището, ММ ми беше приготвил и вечеря и получих признанието, че за пръв път осъзнал колко много работи имало непрекъснато да се правят вкъщи (които иначе очевидно са се правили от само себе си)...
Та мисълта ми е - делегирайте задачи, оставете ги понякога да се справят сами - колкото се оправят - толкова.
Ето нещо забавно по темата http://www.maikomila.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B8%D1 … 0%B5%D1%82%D0%BE/

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 15:20 от Ya_na_ta

# 682
  • София
Po3uможеш ли да споделиш за услугата  Simple Smile bouquet
Скрит текст:
Доста от нехранителните стоки пазарувам и от Англия, като това  ми спестява и време, и средства - доста е по-евтино като се абонираш за редовни доставки (в Амазон има такива опции например). В Азда гросери също правят готини промоции.

Kakво например купуваш така?

Ние препарати и козметика зареждаме два пъти годишно от ензо, трайни продъкти веднъж месечно - брашно, ориз и тн.
Абонирала съм се за една услуга, която вече две години всеки четвъртък ми доставя на вратата пресни плодове и зеленчуци.

Това поне ме улеснява.

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 10:15 от cveti__petkova

# 683
  • София
Po3uможеш ли да споделиш за услугата  Simple Smile bouquet
Скрит текст:
Цитат на: Po3u
Абонирала съм се за една услуга, която вече две години всеки четвъртък ми доставя на вратата пресни плодове и зеленчуци.

Това поне ме улеснява.
[/quote

Да, разбира се. Само да не се приеме като реклама Simple Smile
semka.org
Работят обаче само в София. Изкупуват от производители в района (само цитрусите им са от Гърция) и всяка неделя пишат какво се очаква следващата седмица като продукция. Може да се правят замени, ако не искаш цвекло, например, а искаш повече ябълки. И може да си купуваш някакви допълнителни неща като сирене, кашкавал.
Подобно нещо предлагат от скоро и Хармоника, но е доста по-скъпо.
Мислех си дали да не си поръчвам от ФармХопинг, там има и месо и доста повече избор, но със Семка е доста неангажиращо. Плащаш си, имаш си абонамент и всеки четвъртък си взимаш кашона от пред вратата. Сега няма много неща, но пролетта и есента е страшно разнообразно.
Аз сега съм ги спряла именно поради тази причина, но напоследък ми идва прекалено много и май ще пробвам да купувам от пазара (или от фермерския, през седмица), че последния път хвърлих 5 глави цвекло....

# 684
Здравейте,
да се присъединя и аз към вас Simple Smile
Имам две деца, работя на пълен работен ден от 9 до 18, много напрегната и стресова работа.
В момента съм майчинство с второто, де, но като си спомня какво ми беше след като се върнах на работа с първото, от сега се подготвям.
И преди и сега съм била само една година майчинство и се връщам, когато детето стане на годинка.
Улесненията, които съм си подготвила сега са (то парен каша духа) - съдомиялна и сушилня.
Хубавото при мен е, че и таткото се грижи за децата и дома наравно с мен, тоест не чака на мен или обратното.
С пазаруването и чистенето, гледаме да си помогнем през седмицата, за да ни е свободен уикендът, да можем да обърнем време на децата, да идем някъде.

Но като цяло си е много трудно да се съчетават нещата, но не и невъзможно.

# 685
  • София

Хубавото при мен е, че и таткото се грижи за децата и дома наравно с мен,

За мене това е задължително за семейството.

# 686
  • Варна
Записвам се да следя темата Simple Smile
Аз също съм от работните мами..имам детенце на 5 години Simple Smile

# 687
Здравейте и аз се записвам, интересни идеи имате, момичета, които ще са ни полезни. Аз работя от година на график- дневна, нощна, 2 почивам. Признавам си, на нас майка ми ни помага, но тя също работи. Много ми е трудно след нощна, ако дъщеря ми ( 3г. ) не е на ясла- не мога да спя, не мога да сготвя, направо съм неадекватна.  Но пък като е на ясла, се наспивам, готвя, чистя и нещата се нареждат. На мен също ми е много трудно да измислям по- разнообразно меню, Слава Богу малката е от ящните (за разлика от майка и) и с нея нямам проблем. Често, като готвя супа или яхнии  вакуумирам в буркани и слагам в хладилника Simple Smile

# 688
  • Пловдив
При нас ситуацията е по-особена, защото аз , мъжът ми и детето живеем в апартамента на свекитата, но подготвяме наше си жилище, където, живот и здраве, скоро ще се изнесем.

Аз съм на пълен работен ден, мъжът ми също, но и на смени (или излиза сутрин в 5 ч, или излиза на обяд и се връща към полунощ, или е нощна).
Свекърва ми е трудно подвижна и не може нито да пазарува, нито да води и взема малкия. Но пък като стои у дома, готви, та на 3 дена има средно 2 манджи сготвени.
Свекър ми работи по цял ден и с това му се изчерпва всичко което върши, но пък като има почивни дни през седмицата, взема детето от градината и го разхожда.

Много е трудно с пазаруването и вършенето на разни битови неща, защото на 5 човека само мъжът ми е шофьор и, освен че ние сме "натоварени" с пазаруването за цялото домакинство, често кара майка си на лекари, фризьори, банки и не знам къде си. Не му остава много време за почивка.

През седмицата караме вечер на аламинути - например в понеделник правя пица, вторник свеки - пиле с картофи, в сряда аз опека нещо на скарата и салата, в четвъртък тя сготви супа, и така. През деня ние тримата ядем на работа/градина, а каквото е останало от манджите свекърът си го взема за работа. У нас каквото и да се приготви, не остава Wink Събота и Неделя: или едната вечер сме у майка и татко на гости, или хапваме навън, или се "развихрям", защото обичам ако готвя, да е наведнъж: например някаква паста, някаква мръвка или риба и някакъв сладкиш.

Чистя само в единия ден от уикенда! Нямам и време за по-често. Пера през ден. Гладя само ако се налага.

Имам си хоби, нещо за душата, което ме разтоварва - пея в състав. И това отнема време, но пък ходим на турнета и е яко.

Вечер към 22ч оправяме детето - или аз, или мъжът ми, миене на зъби, душ, приготвяна на дрехи. След 22:30 е моето време да чета книги, гледам филм и т.н.

# 689
svetla това което пишеш не го разбирам , 4 възрастни в едно домакинство и карате на аламинути ? Добре мъжът ти работи на смени , ама ти , колкото и време да си навън с детето  сега особено когато е топло ,защо не приготвяш от вечерта храна за следващия ден.
Пишеш че ще се отделяте, ами сега щом като ти е трудно , тогава да не би нещата сами да се свършват.
Имай предвид че детето расте и след като тръгне на училище нещата не са по лесни.

При мен две деца и мъж , който половината месец е в командировка.Когато е тук е лесно с колата се предвижваме за 20 минути, но когато го няма съм с автобуса Simple Smile
Работата ми е на другия край на града , а градината в квартала.Сутрин съм интересна гледка тичащата за автобус майка. Оставям единия , и тръгваме с другия за работа и училище.През два дни  имам и ангажимента да отида да си нагледам селския имот( от другата седмица ще е всекидневно това ходене) Вечер приготвям продуктите за готвенето през следващия ден, признавам си тенджерата под налягане е най - верния ми помощник, и супата в нея правя.Малкия е злояд и в градината почти изцяло е на суха храна - хляб .Големия навън е на пици и дюнери така че вечер задължително е да има нещо сготвено.Вечер всеки си иска своето, баткото да проверя дали е написал и научил, малкия нещо рисува , отделно имат своето време за игри с приятели .

Общи условия

Активация на акаунт