Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 724
  • 805
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
аз след много гледане в крайна сметка се чудя между Jane Muum/Jane Crosswalk и Peg Perego Book plus/51. Струва ми се, че Jane са  по-стабилни и по-маневрени, а и на външен вид са ми по-симпатични. От друга страна Пег Перего са по-практични от гледна точка на по-лесно сгъване + фактът, че мога да не купувам зимен кош. Зимните кошове въобще не ми допадат, изглеждат ми огромни и правят количката да изглежда тромава и все едно возя бебе-хипопотамче Simple Smile Някой за сравнително мнение?

# 511
Здравейте,
аз след много гледане в крайна сметка се чудя между Jane Muum/Jane Crosswalk и Peg Perego Book plus/51. Струва ми се, че Jane са  по-стабилни и по-маневрени, а и на външен вид са ми по-симпатични. От друга страна Пег Перего са по-практични от гледна точка на по-лесно сгъване + фактът, че мога да не купувам зимен кош. Зимните кошове въобще не ми допадат, изглеждат ми огромни и правят количката да изглежда тромава и все едно возя бебе-хипопотамче Simple Smile Някой за сравнително мнение?
Аз гледах и Jane Muum и си купих в крайна сметка Пег Перего Бук 51.
Ще изложа моята гледна точка:
-Хане-тата са наистина красиви колички, изглеждат стабилни и имат голям багажник. Платовете са малко по-тънки, и седалката нямаше комарник /такъв панел за проветрение на сенника имам предвид/ на тази, която аз гледах. Не знам дали е болка за умиралка. Сгънати са една идея по-големи от Перегото, шасито е по-широко и трябва да провериш влиза ли в асансъора например.
- Перегото се сгъва с една ръка, много е компактно, стабилно вози, има голям багажник, зимният кош е много компактен. И аз се бях наплашила, че ще е голям и ще изглежда зле, но не, количката изглежда елегантна с него. Количката е направена с много мисъл - оказва се супер практична, просто няма нещо, дето да ти потрябва, и да не е там. Количката е и много лека.
Недостатък и на двете за мен е - западните колички според мен по-трудно понасят неравни терени от полските. Там няма място за сравнение. По гладки тротоари са супер, но полските танкове минават по-безпроблемно през неравности. Която и да избереш все ще вози една идея по-лошо от полската.
И пак да кажа - аз си избрах перегото и заради това, че имаше цвят, който ми хареса. Муум новите цветове са черно с нещо си, което мен лично не ме привлече. Имай предвид, че вносителя няма от всички цветове налични, понеже Хане-то още не са ги произвели. Така че може да се наложи да почакаш малко. Иначе като колички на мен и те ми харесват много.

# 512
Пуснах ревю, защото ми липсваше като се интересувах
Всяко ревю е полезно Peace

Аз в крайна сметка, след половин година проучване, размишления и колебания, днес се сдобих с Peg Perego Book Plus S Pop-Up Modular. Взехме пълния комплект с 18% отстъпка, вместо текущата от 15%, понеже кошчето за новородено и кошницата за кола бяха разопаковани и изложени, а шасито, лятната седалка, дъждобрана, чувалчето и чантата си бяха запечатани в кашони. Това ни най-малко не ме тревожи, така или иначе ще пера вътрешната част, която се докосва до бебето, а за кошницата за кола взех и Clima Cover.

Колебание точно преди покупката предизвика ето тази промоция на Mamas and Papas Mylo 2 в 1, много изгодна цена за количката - красива разцветка (влюбих се в лисичките), интересен дизайн на шасито, добри гуми и окачване, по-високо разположение на кошовете. Беше последна бройка, така че беше постояла в шоурума, но изглеждаше в чудесно състояние. Това, което ме отказа, беше:
 - дължината на шасито - асансьорът ми е малък, а за майлото трябват 95 сантиметра поне, при най-прибрана позиция на дръжката);
 - височината на шасито +  това, че е леко, го прави по-нестабилно, а денивелациятата, паветата и разбитите тророари и улици при нас изискват по-стабилно возене;
 - кошът за новородено, за разлика от перегото, нямаше издърпващ се слънцезащитен сенник, не беше сгъваем и имаше доста малка част за проветрение;
 - имаше много пластмасова визия количката - освен пластмасата на лятната седалка, шасито, което всъщност е алуминиево, изглежда като пластмасово;
 - необходимостта от адаптор за прикрепяне на кошница за кола;
 - липсата на чанта, дъждобран, покривало за крачетата, адаптор и кошница за кола в комплекта, които трябваше да купя отделно и щеше да ми излезе по-скъпо и по-голяма разправия от перегото;
 - фактът, че е сравнително стар модел и май вече спрян от производство, не може да се намери на сайта на производителя;
 - некомпактното сгъване - за шасито може някак да се преживее, но като се добави и седалката, заема много място;
 - консултантът в магазина, който си пееше заучената песен и беше напълно неспособен да се адаптира към нуждите на клиентите си - в случая аз бях изчела всички спецификации и изгледала де що има ревюта из нета, дойдох с ролетка и задавах въпроси по същество, а той не спря да се пробва да hard sale-ва и да ни повтаря как нямало да намеря по-изгодна сделка, за парите за нисък клас марка Хоук, съм купувала качеството на Мамас енд Папас и прочие бля бля плява и то с тон, който ме подразни до степен да си тръгна от магазина.

За разлика от него, консултантката, която ми продаде Перегото, още като разговаряхме за шасито от първи опит позна в кой квартал живеем, направи ни допълнителна отстъпка на целия комплект, заради разопакования кош за новородено и кошница за кола, като ни предложи и вариант да изчакаме до понеделник да получи стока и да ни ги достави във вторник на адрес нови неразопаковани, без допълнителната отстъпка, разбра много добре, че познавам спецификациите на количката, и не само на този модел, и обърна внимание само на елементи, които не са описани в тях. Като се добави и предишния ми опит с нея, в който при онлайн покупка разреши за минути проблем с куриера, бях повече от щастлива да й ги оставя тия пари, които никак не са малко.

Та, това е моят опит с проучване и покупка, по-добър коефициент качество/цена аз не намерих, тепърва, живот и здраве юни, ще тествам и в употреба. Тази тема и момичетата, които пишат тук, ми бяха страшно полезни и ми обръщаха внимание на неща, за чието съществуване не подозирах, снимаха, мериха, обсъждаха, отговаряха на лаишките ми въпроси, така че им благодаря безкрайно bouquet

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 18:44 от Stitch

# 513
Стич, куриер ли ви ги достави или ги взехте от магазина?

# 514
Да добавя първи впечатления от ползването на Concord Wonderer в "прекрасната" ни градска среда. Изключително добре се справи с разбитите тротоари и препятствия, вози меко, бебето почти не усети преминаването им. Разликата е драстична дори спрямо полския танк, който ползвахме за кош за новородено. Но както казах - количката е голяма и сравнително тежка.

# 515
Стич, куриер ли ви ги достави или ги взехте от магазина?
От магазина ги взехме, много ни е сложна логистиката с куриери и предпочетохме сами Peace

# 516
Здравейте,
Аз гледах и Jane Muum и си купих в крайна сметка Пег Перего Бук 51.
Ще изложа моята гледна точка:
-Хане-тата са наистина красиви колички, изглеждат стабилни и имат голям багажник. Платовете са малко по-тънки, и седалката нямаше комарник /такъв панел за проветрение на сенника имам предвид/ на тази, която аз гледах. Не знам дали е болка за умиралка. Сгънати са една идея по-големи от Перегото, шасито е по-широко и трябва да провериш влиза ли в асансъора например.
- Перегото се сгъва с една ръка, много е компактно, стабилно вози, има голям багажник, зимният кош е много компактен. И аз се бях наплашила, че ще е голям и ще изглежда зле, но не, количката изглежда елегантна с него. Количката е направена с много мисъл - оказва се супер практична, просто няма нещо, дето да ти потрябва, и да не е там. Количката е и много лека.
Недостатък и на двете за мен е - западните колички според мен по-трудно понасят неравни терени от полските. Там няма място за сравнение. По гладки тротоари са супер, но полските танкове минават по-безпроблемно през неравности. Която и да избереш все ще вози една идея по-лошо от полската.
И пак да кажа - аз си избрах перегото и заради това, че имаше цвят, който ми хареса. Муум новите цветове са черно с нещо си, което мен лично не ме привлече. Имай предвид, че вносителя няма от всички цветове налични, понеже Хане-то още не са ги произвели. Така че може да се наложи да почакаш малко. Иначе като колички на мен и те ми харесват много.
Мерси за изчерпателния отговор. На мен асансоьрът, багажникът на колата и цената не са ми толкова определящи, колкото удобството и практичността. Най-вече ме тормози въпроса дали мога да гледам новородено в летен кош в най-долно положение. Повечето вече ги правят не изцяло легнали, а под някакъв градус и се твърди, че стават за новородено, но аз все имам някакви съмнения.

# 517
Здравейте,

Jane Muum/Jane Crosswalk са коренно различни шасита. Muum мисля, че дори няма окачване на колелата, тя е страхотна лека количка за разходка по асфалтирана алея в парка, в мола, по нормални улици и тротоари. Crosswalk от друга страна е чудесна за разбити улици и тротоари, павета, дупки, денивелация, оф-роуд, има амортисьори на всяко от колелата, големи гуми с грайфер, ще събира доволно мръсотия - занимава ли ти се да ги чистиш, ако нямаш реална необходимост от тях? Освен това Crosswalk е доста тежко шаси - около двойно на Muum-a. За мен Muum и Crosswalk са несравними - просто са насочени към различни нужди/терени. Аз мисля, че и двете седалки Muum и Crosswalk имат пълно легнало положение и могат да се ползват от новородени, но не знам дали се продават без бебешки кош въобще. Аз когато се колебаех между Jane и Peg Perego, гледах Muum, Micro, Koos варианта с отделна кошница за кола и сгъваем кош за новородено, Matrix-a не ми допада въобще за лятно бебе. В крайна сметка, реших, че не си заслужава тия пари, дето ще спестя от Muum-а - шасито не беше подходящо за моя терен без амортисьори и кошницата за кола не ми вдъхна достатъчно доверие, за разлика от перегото. Освен това перегото в поп-ъп варианта има и издърпващия се сенник с ултравиолетова защита на кошът за новородено, който не съм видяла при нито една друга количка, а намирам за много необходим за лятно бебе.

Ако алтернативата ти е шаси Book Plus/51, значи нямаш истинска необходимост от тежкото оф-роуд Crosswalk шаси на Jane, според мен, но пък при него седалката е по-високо, което предполага по-малко навеждане. Имай също предвид, че 51 шасито е една идея по-малко стабилно, заради това, че е по-тясно, но ако ползваш количката на нормален терен, това няма да е никакъв проблем.

# 518
На мен асансоьрът, багажникът на колата и цената не са ми толкова определящи, колкото удобството и практичността. Най-вече ме тормози въпроса дали мога да гледам новородено в летен кош в най-долно положение. Повечето вече ги правят не изцяло легнали, а под някакъв градус и се твърди, че стават за новородено, но аз все имам някакви съмнения.
Аз също обмислях този вариант, но таткото ме разубеди, не му допадна идеята да разхождаме новородено овързано в колани, под наклон, не достатъчно защитено от сенник/стени и без удобно равно матраче. Реших да си спестя терзанията да го разубеждавам, той непрестанно ми обръщаше внимание на това, че лятната седалка не ляга на 180 градуса при никоя количка, а по-скоро е около 150 и че изисква допълнителен сенник при пълно легнало, защото стандартният сенник отива много назад и оставя бебето незащитено.

Много мами по-назад споделиха, че новородено предпочитат да разхождат в кошница за кола с подходящ допълнителен сенник и покривало против изпотяване на кошницата и също не виждат смисъл от кош за новородено. Така че си е индивидуално, помисли си какво ти се иска на теб и как се продават комплектите на Jane/Peg Perego, някой съвпада ли с твоите нужди от лятна седалка/кошница за кола/кош за новородено.

# 519
Здравейте,

Jane Muum/Jane Crosswalk са коренно различни шасита. Muum мисля, че дори няма окачване на колелата, тя е страхотна лека количка за разходка по асфалтирана алея в парка, в мола, по нормални улици и тротоари. Crosswalk от друга страна е чудесна за разбити улици и тротоари, павета, дупки, денивелация, оф-роуд, има амортисьори на всяко от колелата, големи гуми с грайфер, ще събира доволно мръсотия - занимава ли ти се да ги чистиш, ако нямаш реална необходимост от тях? Освен това Crosswalk е доста тежко шаси - около двойно на Muum-a. За мен Muum и Crosswalk са несравними - просто са насочени към различни нужди/терени. Аз мисля, че и двете седалки Muum и Crosswalk имат пълно легнало положение и могат да се ползват от новородени, но не знам дали се продават без бебешки кош въобще. Аз когато се колебаех между Jane и Peg Perego, гледах Muum, Micro, Koos варианта с отделна кошница за кола и сгъваем кош за новородено, Matrix-a не ми допада въобще за лятно бебе. В крайна сметка, реших, че не си заслужава тия пари, дето ще спестя от Muum-а - шасито не беше подходящо за моя терен без амортисьори и кошницата за кола не ми вдъхна достатъчно доверие, за разлика от перегото. Освен това перегото в поп-ъп варианта има и издърпващия се сенник с ултравиолетова защита на кошът за новородено, който не съм видяла при нито една друга количка, а намирам за много необходим за лятно бебе.

Ако алтернативата ти е шаси Book Plus/51, значи нямаш истинска необходимост от тежкото оф-роуд Crosswalk шаси на Jane, според мен, но пък при него седалката е по-високо, което предполага по-малко навеждане. Имай също предвид, че 51 шасито е една идея по-малко стабилно, заради това, че е по-тясно, но ако ползваш количката на нормален терен, това няма да е никакъв проблем.

Ето това за шаси 51 не знам кой ви го каза, понеже на мен от магазина ме увериха, че шасито 51 е най-новото и най-лекото и най-стабилното. И да ти кажа, става си за офроуд терени, от сорта на разоран тротоар. Друса, но аз съм пробвала и Плюс шаси, и то също друсаше. Не бих казала, че едното е по-нестабилно от другото, пробвано на тротоар и нашите градски условия.

# 520
Също така не съм съгласна и че Хане-то в Муум варианта няма амортисъори  поне което аз гледах си имаше, но бяха скрити в шасито, не знам как да го обясня. И между другото, супер стабилно си вози количката, виждала съм я и по тротоари.
Относно пълно легнало - перегото няма такова, мисля и хането също нямаше, според мен и двете не стават за новородено без кош.

# 521
Ето това за шаси 51 не знам кой ви го каза, понеже на мен от магазина ме увериха, че шасито 51 е най-новото и най-лекото и най-стабилното. И да ти кажа, става си за офроуд терени, от сорта на разоран тротоар. Друса, но аз съм пробвала и Плюс шаси, и то също друсаше. Не бих казала, че едното е по-нестабилно от другото, пробвано на тротоар и нашите градски условия.
Няма нужда никой да ми казва, учила съм физика, пробвала съм и трите шасита. По-интересно ми е как от магазина ти обясниха, че 8 см по-тясно шаси и с 200 грама по-леко е по-стабилно при равни други размери, може би с нови закони на аеродинамиката, с които не съм запозната. По-вероятно усещането за стабилност е субективно твое и дължащо се на високото качество на шаситата на Пег Перего по принцип. Но няма как да стане 51 да е по-офроуд и по стабилно от "S"-шасито просто.

Също така не съм съгласна и че Хане-то в Муум варианта няма амортисъори  поне което аз гледах си имаше, но бяха скрити в шасито, не знам как да го обясня. И между другото, супер стабилно си вози количката, виждала съм я и по тротоари.
Супер, ако Jane Muum има амортисьори на колелата. При положение, че devoi4eto харесва повече количките на Jane от Peg Perego и няма реална нужда от оф-роуд количка като Crosswalk, мисля, че Jane Muum е най-добрият избор за тази цена, а модел 2015 и 2016 са и с по-големки сенници.

# 522
Няма нужда никой да ми казва, учила съм физика, пробвала съм и трите шасита. По-интересно ми е как от магазина ти обясниха, че 8 см по-тясно шаси и с 200 грама по-леко е по-стабилно при равни други размери, може би с нови закони на аеродинамиката, с които не съм запозната. По-вероятно усещането за стабилност е субективно твое и дължащо се на високото качество на шаситата на Пег Перего по принцип. Но няма как да стане 51 да е по-офроуд и по стабилно от "S"-шасито просто.

Супер, ако Jane Muum има амортисьори на колелата. При положение, че devoi4eto харесва повече количките на Jane от Peg Perego и няма реална нужда от оф-роуд количка като Crosswalk, мисля, че Jane Muum е най-добрият избор за тази цена, а модел 2015 и 2016 са и с по-големки сенници.
Това със сенниците нищо не ми говори и въобще не съм го взела предвид.
Относно терените - с мъжа ми обичаме природата и сме спортисти. + това обожавам да се разхождам в парка и все си представям как бутам количката там (не само по алеи). За Crosswalk в магазина ми обясниха, че е с около 2 кг по-тежко (шасито) от това на Muum.

# 523
На мен асансоьрът, багажникът на колата и цената не са ми толкова определящи, колкото удобството и практичността. Най-вече ме тормози въпроса дали мога да гледам новородено в летен кош в най-долно положение. Повечето вече ги правят не изцяло легнали, а под някакъв градус и се твърди, че стават за новородено, но аз все имам някакви съмнения.
Аз също обмислях този вариант, но таткото ме разубеди, не му допадна идеята да разхождаме новородено овързано в колани, под наклон, не достатъчно защитено от сенник/стени и без удобно равно матраче. Реших да си спестя терзанията да го разубеждавам, той непрестанно ми обръщаше внимание на това, че лятната седалка не ляга на 180 градуса при никоя количка, а по-скоро е около 150 и че изисква допълнителен сенник при пълно легнало, защото стандартният сенник отива много назад и оставя бебето незащитено.

Много мами по-назад споделиха, че новородено предпочитат да разхождат в кошница за кола с подходящ допълнителен сенник и покривало против изпотяване на кошницата и също не виждат смисъл от кош за новородено. Така че си е индивидуално, помисли си какво ти се иска на теб и как се продават комплектите на Jane/Peg Perego, някой съвпада ли с твоите нужди от лятна седалка/кошница за кола/кош за новородено.
За кошницата за кола навсякъде ми обясниха, че става за транспорт и бебето не може да седи вътре повече от 1-1.5 ч, заради позицията ан гърба. От тази гледна точка си мисля, че не е подходящо за дълги разходки, които си представям, че ще правя. Поправете ме, ако греша.

# 524
Jane Crosswalk - 10.6 kg
Jane Muum - 6.6 kg

Разликата в теглото е двойна на тази, която са ти казали в магазина.

Muum не е офроуд количка, но вярвам с райграса в парка няма да имаш никакви проблеми.

За сенниците може да се поинтересуваш, ако смяташ, че е необходима слънчева/ултравиолетова защита за детето, пък ако щеш и повече privacy, докато дремва в количката. Но може да се купи и допълнителен универсален сенник, както и чадър, ако ти се занимава да купуваш допълнителни аксесоари.

Щом са ти обяснили, че заради позицията на гръбчето новородено не може да стои повече от час-час и половина в количката, значи по тази логика и лятна седалка за новородено не ти върши работа за дълги разходки, там пълното легнало положение е около 150 градуса.
Аз по въпроса колко време може бебето да се разхожда в кошница за кола отношение няма да взема, тъй като съм избрала кош за новородено, а преди няколко страници дамите ми цитираха изследвания, че позата, в която се вози бебето в кошницата е дори по-удобна за него от пълното легнало и така или иначе съм щяла да го вадя от количката на всеки час-два, затова не било проблем. Между другото - има кошници за кола с пълно легнало, включително на Jane, но и на Cybex и т.н. Всеки си има глава на раменете да мисли и да преценява, има достатъчно инфо - спецификации, статии и изследвания из нета, не е необходимо да се осланяме на продавач-консултантите като последна инстанция. Не за друго, ами защото установих, че съм по-добре подготвена по отношение на артикулите, които продават, от голяма част от тях, което е жалко.

Общи условия

Активация на акаунт