Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 694
  • 805
  •   1
Отговори
# 585
Аз да питам дали сте поръчвали от този сайт:
http://www.prams.net

Доставката до България е безплатна, цените са мъничко по-ниски, не много.

# 586
  • София
Благодаря много за съвета... но откъде да го купя тоз комарник и как да съм сигурен, че ще стане на количката?

Виж в ДМ,имаше универсални и виж размерите им.

Под ДМ имате предвид дрогериите ли? https://www.dm-drogeriemarkt.bg/

Да от тях, също така напишете в гугъл универсален комарник за количка и ще ви излезнат разни бг сайтчета. Wink

# 587
  • Пловдив
Здравейте! Изчетох цялата тема, обаче съвсем се обърках Laughing.
Много ще съм благодарна на съвет. Мои приятели ме помолиха да им намеря количка, до максимум 700 лв, с кош за новородено. Прерових  всички сайтове, не мога да се спра на нищо, а и аз имам опит само с близнашки колички Laughing. Наистина ще съм признателна, ако ми помогнете в избора, тъй като ме е страх да не препоръчам нещо само защото ми харесва на картинка и после да се окаже боклук. Знам, че и бюджета е ограничен, но дано все пак има читава количка и за тази сума.

Quinny - Speedi  , за тези пари е много по-добра от полските!

# 588
И нашият бюджет е приблизителен и заглеждам тези:
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-kolichki  и особено Dada Paradiso

Здравейте! Изчетох цялата тема, обаче съвсем се обърках Laughing.
Много ще съм благодарна на съвет. Мои приятели ме помолиха да им намеря количка, до максимум 700 лв, с кош за новородено. Прерових  всички сайтове, не мога да се спра на нищо, а и аз имам опит само с близнашки колички Laughing. Наистина ще съм признателна, ако ми помогнете в избора, тъй като ме е страх да не препоръчам нещо само защото ми харесва на картинка и после да се окаже боклук. Знам, че и бюджета е ограничен, но дано все пак има читава количка и за тази сума.

Това за мен са колички за хипопотами (дали бебета или майки е друг въпрос). Наскоро капарирахме от този магазин легло и скрин и ги поогледах. Иначе за мебелите препоръчвам ямболската фирма, защото са качествени.

Коментарът с хипопотама е абсолютно просташки и не на място!

Нимерия, погледни тази :
http://kasida.bg/product/31325/bebeshka-kolichka-phil-teds-promo … -kosh-peanut.html

# 589
  • София

Quinny - Speedi  , за тези пари е много по-добра от полските!

Обаче е ужасно дълга и не се побира в повечето стандартни асансьори, примерно в нашия, аз също я бях заплюла.

От магазин Слънце ми харесват онези Ретрус, като за "полски" колички са лекички.

На бебеманията я гледах тази, и представителя там ми каза "Ако си търсите количка за мола я препоръчвам, иначе е непрактична, особено с коша за 6+"

# 590
Още един глас за Ретруса, и аз съм и бутала в магазин и на мен ми харесват. Леки са, и са всъдеходи Simple Smile - пък и доста сладки цветове има.

# 591
Какво визираш под това, че са колички за хипопотами, да се ориентирам, че аз на живо не съм ги виждала, а съм 50 кг. с мокри дрехи и ако действително е нещо хипер грамадно, няма да е ок, но според размерите и характеристиките си ми изглеждат супер? Simple Smile

# 592
  • София
Благодаря ви момичета! Ще погледна, всичко, което сте ми предложили и ще предам. Гледах, че и Jane Epic Nano е намалена в няколко магазина, малко надхвърля бюджета, но поне тази марка съм я чувала Grinning. Имате ли отзиви?

Цитат
Аз за съжаление не мога да съм полезна, но очаквам близнаци и нямам никаква представа каква количка на достъпна цена да търся/първо раждане ми е/. Нямам никакви впечатления, не знам какви изисквания да имам. Визията не ме интересува толкова колкото да е максимално практична. Ще съм благодарна ако получа съвет:)

Стефи, ние сме с Mountain Buggy Duet, но тя си е цифра, но няма по-удобна количка за близнаци, лека, маневрена, минава навсякъде, тъй като е само 63 см. Моята най-добра приятелка е с Chipolino Туикс, мноого е доволна, препоръчвам я като по бюджетен вариант.
За съвет - гледайте да е лека, да не е много широка. Има разни полски - не правете тази грешка, тежки, по 20 и няколко кг, като сложиш и бебетата, които не са вечно по 3 кг нали и багажа става страшно. Премерете си и асансьора, ние имахме глупостта да не го направим, купихме количка Бритакс, оказа се прекалено широка и трябваше да я продавам. Моите деца са родени септември, но изкарахме без зимни кошове, така че не трябва това да ти е водещо при избора, защото шест месеца в които се ползва коша бързо минават. Ако имаш още въпроси, ще се радвам да съдействам.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 12:17 от Нимерия

# 593
Аз съм с Jane Epic от почти 6 месеца. Писах за нея преди няколко коментара. Общо взето харесва ми. Сравнително лека, маневрена, голям сенник, мрежичка за проветрение. Имах едно оплкване, започна да издава звуци при бутане, както ме посъветваха тук, оказа се жилото на спирачка, беше се отвъртяло. Коша 6+ се обръща в двете посоки. Аз коша за новородено почти не съм го ползвала.
Видях и аз тази промоция. Но зависи дали държат кошницата за кола да става на рамата или ще купят на друга марка, която да стои само в колата. Тъй като ако купят отделно кошница на Jane ще им излезе 1000лв може и отгоре, не съм сигурна колко струва отделно кошницата.
 Аз държах количката ми да е 3 в 1, за да ползвам кошницата върху рамата и се оказа поне за нас удачен вариант. Когато сме с колата и слизаме за малко до някой магазин, не се налага да местим бебето в количката, а направо с кошницата върху рамата. Когато отидем на кафе или нагости (за бързо) само с кошницата ходехме, без рамата дори. Като стана на 3,4 месец дъщеря ми не искаше да стои в коша за новородено, навън не спеше почти и по ѝ харесваше в кошницта, тъй като можеше да гледа. Та на мен кошницата ми беше изключително полезна, всъщност още я ползваме.

# 594
Благодаря ви момичета! Ще погледна, всичко, което сте ми предложили и ще предам. Гледах, че и Jane Epic Nano е намалена в няколко магазина, малко надхвърля бюджета, но поне тази марка съм я чувала Grinning. Имате ли отзиви?

Цитат
Аз за съжаление не мога да съм полезна, но очаквам близнаци и нямам никаква представа каква количка на достъпна цена да търся/първо раждане ми е/. Нямам никакви впечатления, не знам какви изисквания да имам. Визията не ме интересува толкова колкото да е максимално практична. Ще съм благодарна ако получа съвет:)

Стефи, ние сме с Mountain Buggy Duet, но тя си е цифра, но няма по-удобна количка за близнаци, лека, маневрена, минава навсякъде, тъй като е само 63 см. Моята най-добра приятелка е с Chipolino Туикс, мноого е доволна, препоръчвам я като по бюджетен вариант.
За съвет - гледайте да е лека, да не е много широка. Има разни полски - не правете тази грешка, тежки, по 20 и няколко кг, като сложиш и бебетата, които не са вечно по 3 кг нали и багажа става страшно. Премерете си и асансьора, ние имахме глупостта да не го направим, купихме количка Бритакс, оказа се прекалено широка и трябваше да я продавам. Моите деца са родени септември, но изкарахме без зимни кошове, така че не трябва това да ти е водещо при избора, защото шест месеца в които се ползва коша бързо минават. Ако имаш още въпроси, ще се радвам да съдействам.
Много благодаря за съветите. За съжаление нямаме асансьор, така, че май към изискванията ще е да е и лека. И моя термин е септември, препоръката за зимните кошове я приемам с благодарност. Модела на Chipolino , който препоръчвате ми хареса и визуално и като цена:)
Благодаря още веднъж.

# 595
Здравейте аз си харесах
http://moebebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-kolichki/bebesh … offee-retrus-2015 тази количка ходих в магазина и направо я капарирахме, изглежда ми удобна и доста леко се бута,  аз живея в къща и не съм се съобразявала със стълби асансьори и т.н. Надявам се и на бебо да му е удобна да си спинка кротко в нея от следващия месец ☺

# 596
Момичета, вие позлвахте ли кошница за новородено за колата, или директно минахте на стол 0+? Първоначално бяхме решили да купим кошница, но в един магазин ни посъветваха да вземем направо стол, понеже кошниците се ползват доста за кратко. Обаче на мен кошниците ми се виждат по- полегати и си мисля, че биха били по- удобния вариант за бебето. Какво е вашето мнение?

# 597
В началото имахме кошница. Но бебето се роди по-едричко и към 5 месец вече не му беше удобна кошницата. Стана му тясна. Тогава взехме стол 0 - 18 кг. Chipolino Verso мисля,че беше. Има три позиции на гръбчето и досега, вече на 10 мес., бебето си спи в него спокойно и му е много удобен. Затова вече и аз препоръчвам на бременните ми приятелки да си вземат направо такова столче. По - удачно ми се струва Peace

# 598
  • Пловдив
А как си представяте, че се транспортира бебето от болницата до дома? В стол 0+ ли? Според мен не е добър избор да се лишиш от кошница за кола. Преди почти 2 години и аз размишлявах над същия въпрос. Информирах се и си дадох сметка, че ще направя грешка, ако спестя именно от сигурността на детето, а тя е най-важна.  Peace

# 599
Аз не виждам какъв е проблема да се транспортира детето в стол 0+ и по какъв начин това намалява сигурността? Дори мисля, че един хубав стол 0-18кг гарантира много по-голяма сигурност от кош 0-9кг на Лорели примерно Peace

За мен минус при варианта направо стол е това, че той ще бъде само в колата, няма да може да се слага на количката и вече трябва да се преценява според нуждите и начина на живот, дали това би бил недостатък или не.

Общи условия

Активация на акаунт