Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 716
  • 805
  •   1
Отговори
# 540
Много ви благодаря за отзивите за Армадило. Цената супер ме устройва, бях се настроила около 1000 лв. да дам за количка, но като нямам претенции и нещата поотпадат. Борд не съм ползала с предишното дете, така че не държа.

Иначе в Малечко цветът, който гледах беше 750 лв. или просто съм пообъркала моделите.
Ето този цвят: https://www.amazon.co.uk/Mamas-Papas-Armadillo-City-Teal/dp/B01A … d+papas+armadillo

И последно да питам - чанта от английските сайтове има ли изгодна, като гледам са по-скъпи от България. Този модел и цвят: http://www.babylifemalechko.com/index.php?m=320&lang=1&c … 0-%20Teal%20Quilt

Hug
Този цвят Армадило не го намирам в Малечко - само черен, червен, жълт.

От тазгодишните цветове е явно и затова е по-скъп: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/87923

И в амазон го намирам с този цвят: https://www.amazon.co.uk/Mamas-Papas-Armadillo-Teal-Tide/dp/B01A … Z64Q44G881EBGD9WN

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 18:07 от Stitch

# 541
Това е:
http://www.mamasandpapas.bg/index.php?m=320&lang=1&categ … 20-%20Teal%20Tide

Нещо онлайн в Малечко не го дават.

# 542
Здравейте!
Бременна съм в 16-та седмица и ще си имаме момиченце  Heart Eyes Знам, че е много рано, но тъй като лятото ще бъде изпълнено с пътувания и има огромна вероятност някои от нещата да ги купя сама без знанието на другите!
Със синът ми имахме великолепна off road количка на 3 колела с надуваеми гуми и въпреки обема си и тежестта, ми беше адски  удобна, защото живеехме на остров!
Сега обче се преместихме да живеем в град с нормални тротоари, улици и разглеждайки в интенет, залагам повече на красотата, от колкото на фунционалността, пък и май... няма какво да му гледам на функционалност, след като няма специален терен, с който да се справяме!
Според мъжът ми нямаме нужда от количка, след като брат му ни дава количката на сина си, която е за вече седящи деца, и най-вече за през лятото! Той иска отново да заложим основно на кенгурото през първите месеци, но с 8 годишно дете, две кучета и бебе, точно това не искам да ми е основният начин за предвижване с беба... да не говорим за покупки + бебе!
И така, моля за съвети, мнения и всичко, което ви дойде на акъла! За сега съм се спряла на два модела комбинирани колички в двете крайности -
Peg Perego Book Pure Modular Glicine, RO43PL66 за 804,99 евро
и Chipolino Etro 3 σε 1 - Fuchsia за 298,90 евро

# 543
На армадило сити няма позиции за крачетата, аз затова се отказах от нея. Флип и xt са по-тежки. Има само Армадило, то е точно 9 кг., има легнало положение, позиции за крачетата, компактно и лесно сгъване. С адаптори м8же да се сложи и кошница, но аз я взех за 6м. бебе и не мога да кажа от опит. Дебнах промоции по английските сайтове и накрая с докарването дотук ми стъпи на 380лв.
Има ли пълно легнало положение (180 градуса)?

# 544

Много мами по-назад споделиха, че новородено предпочитат да разхождат в кошница за кола с подходящ допълнителен сенник и покривало против изпотяване на кошницата и също не виждат смисъл от кош за новородено.

Успях да изчета темата и бях много изненадана когато прочетох, че новородените повече обичали и по-добре се чувствали в тясните кошници за кола, че дажие и не било вредно за тях. Въпреки, че сме взели стол за кола Be Safe izi sleep, който е с огромен сенник и пълно легнало положение, сме си купили и коша за новородено за количката ни. Има отвор на сенника, който се застопорява с копче и отдолу остава само мрежа, сенника е много голям, имаме подарък и чадърчето. Не мисля, че на бебето ще му е по-комфортно юли в кошницата за кола. А тук е обяснено защо бебетата не трябва да прекарват там повече от час и половина:
http://www.besafe.bg/Products/izi-sleep

# 545
Как пък знаят какво предпочитат новородените?! Синът ми се роди с изкривяване, наречено тортиколис - получава се от разположението на бебето в матката. Имахме категорична забрана от педиатъра детето да бъде слагано в кошница освен при път и то за не повече от половин час. Нашият случай е частен, но като цяло в страната, в която живея, не се препоръчва кошниците за кола да се използват вместо кош за новородено.

# 546
Нединка, ние с теб сме в една държава  Wink
И тук забелязвам масово да ги бутат в кошниците за кола. Според мен обаче това е, защото на майките така им е по-удобно, кой го пита това бебе удобно ли му е, тясно ли му е. Така е било в матката, значи и сега така трябва да се чувства добре. Аз не бих искала да стоя в ембрионална поза постоянно, затова не бих го причинила и на детето си. Но колкото хора, толкова и мнения.

# 547
Здравейте!
Някоя мама ползва ли Tutek Grander Play GPL 2?
Купихме си такава и я ползваме от около 2 седмици, но на неравен терен (всичко различно от гладка настилка като в магазин) колелата ѝ тракат като на лагерна количка, а амортисьорите са настроени на "меко" возене, но не действат - само при бутане на дръжката с цел задвижване на количката потъват надолу и не се връщат, т.е. няма го пружинирането, което би трябвало да компенсира неравностите и резултатът е мятащо се в коша бебе. Искам да разбера дали това си е возията на модела или просто моята е дефектна.
Благодаря!

# 548
Много ви благодаря за отзивите за Армадило. Цената супер ме устройва, бях се настроила около 1000 лв. да дам за количка, но като нямам претенции и нещата поотпадат. Борд не съм ползала с предишното дете, така че не държа.

Иначе в Малечко цветът, който гледах беше 750 лв. или просто съм пообъркала моделите.
Ето този цвят: https://www.amazon.co.uk/Mamas-Papas-Armadillo-City-Teal/dp/B01A … d+papas+armadillo

И последно да питам - чанта от английските сайтове има ли изгодна, като гледам са по-скъпи от България. Този модел и цвят: http://www.babylifemalechko.com/index.php?m=320&lang=1&c … 0-%20Teal%20Quilt

Hug
Този цвят Армадило не го намирам в Малечко - само черен, червен, жълт.

От тазгодишните цветове е явно и затова е по-скъп: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/87923

И в амазон го намирам с този цвят: https://www.amazon.co.uk/Mamas-Papas-Armadillo-Teal-Tide/dp/B01A … Z64Q44G881EBGD9WN

Благодаря,
според мен за 100-150 лв. разлика не си заслужава да се поръчва от Англия.
По към лятото ще я купя от едно от местата, определно този модел ми допада най-много  Hug

# 549
  • София
По-назад в темите си спомних, че се коментираше, че за по-дълги разходки може да се ползват столчетата за кола, които имат пълно легнало положение като пример е вашата изи слийп и тази на сайбекс - клауд. Или може да се раздвижва бебето по-често, зависи дали времето и мястото и бебето позволяват.

Иначе на различните марки столчета в инструкциите пише различно време. Лично в магазини съм сравнявала положението на облегалката на много видове столчета и видимо се различаха. Някои имаха доста силна чупка в кръста, други са били буквално като шезлонг за новородено бебе - леко извити да, но чупка - не. Трети имат допълнителна мека приставка, която изравнява седящата чупка и която се ползва до 6-тия месец на бебето, прави столчето по-малко в началото.

А иначе за позицията на тялото на бебето - в столчето за кола, крачетата са един вид разкрачени на бебето, тази поза е доста подходяща и добра за ставите. Много бебета си спят и в кошарите в тази поза. А като впечатления за бебетата около мен - да, в столчето им е по-удобно, защото са на по-тесничко и се чувстват по-предпазени, повити и все едно прегърнати, както в корема на мама.

Столчето за кола не замества напълно коша за новородено разбира се. Той става за кратки разходки примерно от колата в магазина и обратно, ако има пълно легнало положение обаче може да замести коша, ако ще се ползва само за разходки, но ако коша за новородено ще се ползва и за спане и през нощта, както доста хора правят като отидат на гости в началото, то столчето, въпреки че има легнало положение, не  може да замести коша.

Всичко много зависи от приоритетите и това как майката ще ползва, какво иска да ползва и т.н.т.
Все пак новородените бебета рядко спят по кой знае колко време, особено ако се кърмят и е нормално на 1-2ч да иска да яде, при което няма как да няма вадене от столчето.

Специално на моето столче едно време пишеше повече от час и половина. Когато пътувахме до морето от София, имахме 2-3 спирания - хем за раздвижване, хем за смяна на памперс, хранене, водичка и т.н.т. Но сме имали и пътувания, в които не сме спирали - ами нищо не е станало...

п.п. Всеки да чете книжките на столчетата и да спази даденото от производителя време за ползване без раздвижване!

# 550
  • Пловдив
Нашето бебе не обича да прекарва по-дълго време в кошницата, започва да си повдига дупето, видимо е неудобно. Освен това много спарва, а зимата ако духа вятър не е достатъчно защитено , както в количка. Количка с пълно легнало положение или коша за новородено  е необходим  ...  Grinning

# 551
  • София
Всички бебета са различни - някои харесват като моето, други като вашето не харесват Simple Smile

Темата беше за колко време е ок да стоят в столчето, дали столчето може да е вместо кош за новородено и нужен ли е коша:
0тговорите, според моите разбирания са:
- за времето зависи от столчето и колко е оказал производителя, ако столчето има пълно легнало положение може да стои доста, но в пълното си легнало положение това столче не може да се монтира в колата, а се ползва само за върху количката, т.е. пак условията за време трябва да се спазят когато се пътува.
- дали може да е вместо кош - ако има пълно легнало да, може да е вместо кош за продължителни разходки без прекъсване за раздвижване, а ако няма и разходките са кратки - да, може да се използва за кратки разходки вместо коша за новородено или за по-дълги като бебето се вади от столчето за по 15мин да се раздвижи. А вече какви са климатичните условия, дали спарва или не - зависи от други неща.
- нужен ли е коша за новородено - да, нужен е, но зависи от приоритетите на майката... Ако смята, че освен кратки разходки до 3-4-тия месец, други няма да има, може да се мине и без него, а след това когато бебето стане на 4м може да ползва пълното легнало положение на количката.

Личното ми мнение е, че коша за новородено е по-удобен от столчето, защото е по-широк, по-удобен за майката, за бебето - зависи от бебето. Но столчето за кола, монтирано върху количката може да се ползва при следните ситуации: при пазаруване в магазин, при кратки разходки. Да не забравяме, че столчето за кола монтирано върху количката е в едно положение, а в колата е в друго положение. Върху количката е в легнало положение самия стол, а в колата е в изправено положение. Столчето е доста по-леко и т.н.т.
Ако се спазят всички условия за ползване не виждам вреда за бебето.

п.п. Имам позната, на която бебето постоянно ревеше в коша за новородено и не можеше да заспи, само се въртеше. Като го сложеше в столчето за кола, веднага се кротваше - то е по-отворено, може да гледа наоколо (бебето беше на 3м някъде) и бързо се унасяше. Тъй като беше зима, тя ползваше повече столчето за кола върху количката отколкото коша за новородено, разходките бяха най-много по 1-2часа, като все се кърмеха по един път навън, а понякога и доста по-кратки - до аптека, магазин, пазара за по 30мин. Имаше дъждобран за него и покривалце. Ако питате нея - този кош за новородено й беше напълно излишен...
Всеки човек ще каже това, което той е имал като опит кое е удобно и кое не е.
Но ако човека не е имал опит с нищо, то по-добре е да има коша за новородено за всеки случай.
- примера който дадох тук е за столче за кола, което не е с пълно легнало положение.

# 552
Всеки човек ще каже това, което той е имал като опит кое е удобно и кое не е.
Но ако човека не е имал опит с нищо, то по-добре е да има коша за новородено за всеки случай.
Точно този съвет на Brayda реших да последвам аз, тя повечето от нещата ги е писала и преди и аз съм съгласна с нея (не защото имам опит, а защото ми звучат разумно). Първоначалната ми идея беше да не взимам кош за новородено, но си промених мнението, а и таткото беше твърд по въпроса.

# 553
  • Варна
Според мен голяма част от дилемите относно необходимостта от кош за новородено произхождат от факта, че той бива наричан в БГ погрешно "зимен кош". Той всъщност няма нищо общо с метеорологичните условия, а с потребностите на бебето и майката. Не спарват, както повечето считат. Това го казвам от опит. Синът ни е роден средата на миналия август, в най-големите жеги и не се е претоплял или спарвал в кош Navetta. Както и седалката 6+ не е "лятна", а просто подходяща за деца над 6 месеца.

# 554
  • София
Големите дилеми за коша са, че с него количката е по-скъпа, което не е баш така за някои колички, но за други си е така. А и защото се ползва до около 6-тия месец и е обемен, има много примери за деца още преди 6-тия месец не искат грам да стоят в него и само плачат, има и други майки, които са го ползвали дори до 8-мия месец на бебето, като излизат предимно за да спи навън.

За последното наскоро се видях с една позната, с която не се бях виждала откакто роди. Бебето е на 3м и вече са без коша за новородено. Счита за минус, че техния на Мамас енд Папас не е имал опцията леко да се регулира, за да може бебето да поглежда навън, а и нейното момченце не си пада много по съня и е много въртеливо Simple Smile Та тя даде едно мисля 300, че и повече за коша, а дори и цели пълни 3м не го е ползвала...

Аз с моето бебе си го ползвах до последно, само като го подушеше и веднага заспиваше, не съм имала никакъв проблем Simple Smile Но няма как да знаем какво ще са ни бебетата

Общи условия

Активация на акаунт