Бебешката количка - цяла наука за второ висше №33

• 94 710
  • 805
  •   1
Отговори
# 555
Големите дилеми за коша са, че с него количката е по-скъпа, което не е баш така за някои колички, но за други си е така. А и защото се ползва до около 6-тия месец и е обемен, има много примери за деца още преди 6-тия месец не искат грам да стоят в него и само плачат, има и други майки, които са го ползвали дори до 8-мия месец на бебето, като излизат предимно за да спи навън.

За последното наскоро се видях с една позната, с която не се бях виждала откакто роди. Бебето е на 3м и вече са без коша за новородено. Счита за минус, че техния на Мамас енд Папас не е имал опцията леко да се регулира, за да може бебето да поглежда навън, а и нейното момченце не си пада много по съня и е много въртеливо Simple Smile Та тя даде едно мисля 300, че и повече за коша, а дори и цели пълни 3м не го е ползвала...

Аз с моето бебе си го ползвах до последно, само като го подушеше и веднага заспиваше, не съм имала никакъв проблем Simple Smile Но няма как да знаем какво ще са ни бебетата

Аз си купих кош за новородено, понеже живот и здраве, като го водим при баба и дядо, ще може поне първите месеци да си поспива вътре и да седи няколко часа /с паузи, разбира се, но все пак може човек да го остави без притеснение вътре/. Освен това повечето кошчета за новородено имат обло дъно, могат да се ползват за люлка вкъщи - например да оставя бебето за малко в хола и да си свърша някаква работа. Така няма да трябва да тичам през целия апартамент и да го нося и гледам в спалнята.
Това за цената е вярно, но като спреш да го ползваш винаги можеш да го продадеш и да си върнеш част от инвестицията.

Колкото до обемността, и това е така, но вече има доста модели сгъваеми, които заемат наистина много малко място.
И не на последно място - ако бебето ще се разхожда лятото, и дай боже всичко е наред, то разходките може да са повече и по-дълги. Така и за три - четири месеца пак ще се използва пълноценно.
Все пак за мен е предимство, ако столчето за кола може да се монтира върху шасито, понеже ако наистина си за малко и бебето спи, по-лесно ще е да го извадиш с кошчето, отколкото да го местиш.
Иначе аз си мисля, при положение, че кошът за новородено се сгъва, да си го нося в колата и винаги, когато мога да си го ползвам.

# 556
  • София
така е, коша за новородено е едно голямо удобство за бебето и майката, съгласна съм с описаните приоритети Simple Smile
Който има възможност да не си го спестява Simple Smile А и после може да продаде цялата количка 3 в 1 Wink

# 557
  • Варна
За мен е задължителен коша за новородено. Към всичко казано бих добавила, че бебетата не спят само по гръб, моето винаги съм го слагала настрани като беше новородено , което не виждам как би се случило в столче за кола.

# 558
  • София
Относно столчетата, ако така тесните кошници са вредни тогава трябва и слингове и раници да не се ползват. Нито един ортопед не е против кошниците.

# 559
  • Варна
За мен е задължителен коша за новородено. Към всичко казано бих добавила, че бебетата не спят само по гръб, моето винаги съм го слагала настрани като беше новородено , което не виждам как би се случило в столче за кола.
Да, това е важно за новороденото. И при нас така спеше, докато не започна да се обръща сам по гръб. Ползвала съм коша и за сън на терасата, докато върша нещо из къщи.
Всички изброени доводи са резонни, стига човек да проучва и черпи информация от опита на други потребители. Исках да кажа, че изходната позиция е погрешна с това насадено понятие "зимен кош".

# 560
Между кош и кошница - по-добре кош за по-дълго време.
Но аз не съм ползвала и двете за количка, така че не виждам причина и занапред Simple Smile
Все съм на мнение, че едно бебе и дете има нужда от толкова малко, а хората са измислили какви ли не щуротии с малки вариации и нови имена.

# 561
  • София
Столчето е нужно за превозване на бебето с колата. Това му е основното предназначение.
Без столче не бих си качила бебе/дете в която и да е кола Simple Smile

# 562
  • София
Не го харесвам нито го намирам за практичен коша за новородено, пък да не говорим колко не е обезопасен. На няколко мами им се катурнаха количките и от коша за новородено изхвърчаха децата, слава богу бяха добре. Като се качваш по бордюри детето се свлича надолу, лашка се наляво/надясно. Пък за лятно бебе е супер горещо вътре ( нашия нямаше прозорче с мрежа) . В един момент не искат само да спят в количките а и да разглежда и става ад, поне с моето де. Но всеки си има право на мнение Simple Smile

# 563
  • Пловдив
Всички бебета са различни - някои харесват като моето, други като вашето не харесват Simple Smile

Няма как да знаем как ще е  и съответно няма как да се спести от покупка на количка с напълно легнало положение или кош за новородено. Има наистина няколко колички, които са за след 6 месеца и могат да се използват с адаптори кошниците за кола (мисля,че Куини Зап екстра 2 беше едната) , но ако на детето не му е удобно ще се наложи още една количка да се купи.

# 564
  • София
така е, за това по възможност целия комплект и да не се мисли повече Simple Smile
А може и пълно легнало с порт бебе, вместо коша
Но съм стигнала до извода, че хубавите порт бебета са колкото един кош

# 565
Здравейте отново,
някой да може да ми помогне за комарника?

# 566
  • София
Здравейте отново,
някой да може да ми помогне за комарника?

вземи си обикновен универсален, ако въобще решиш да го ползваш Simple Smile

# 567
Не го харесвам нито го намирам за практичен коша за новородено, пък да не говорим колко не е обезопасен. На няколко мами им се катурнаха количките и от коша за новородено изхвърчаха децата, слава богу бяха добре. Като се качваш по бордюри детето се свлича надолу, лашка се наляво/надясно. Пък за лятно бебе е супер горещо вътре ( нашия нямаше прозорче с мрежа) . В един момент не искат само да спят в количките а и да разглежда и става ад, поне с моето де. Но всеки си има право на мнение Simple Smile

Аз съм от поколението, возено в така опасните големи кожени колички, които си бяха само с този кош за новородено. Не съм падала, едва ли и по улиците е имало търкалящи се от количките деца.
За свличането-детето е средно 50см, коша е 70, колко пък ще се свлече това бебе от един тротоар, не говорим за качване на Еверест. За жегата аз уточних, че коша ни се проветрява добре, не виждам как седалката за след 6м. или стола за кола ще са по-проветриви.
И моят син искаше да разглежда. Сложих за първи път седалката с лек наклон на гърба, когато беше на почти 6м.

Столчето е нужно за превозване на бебето с колата. Това му е основното предназначение.
Без столче не бих си качила бебе/дете в която и да е кола Simple Smile

Абсолютно вярно и за мен.
В общи линии всичко, което е написала Brayda, се припокрива с мнението ми за употребата на кошове/столчета/седалки.

# 568
  • София

Аз съм от поколението, возено в така опасните големи кожени колички, които си бяха само с този кош за новородено. Не съм падала, едва ли и по улиците е имало търкалящи се от количките деца.
За свличането-детето е средно 50см, коша е 70, колко пък ще се свлече това бебе от един тротоар, не говорим за качване на Еверест. За жегата аз уточних, че коша ни се проветрява добре, не виждам как седалката за след 6м. или стола за кола ще са по-проветриви.
И моят син искаше да разглежда. Сложих за първи път седалката с лек наклон на гърба, когато беше на почти 6м.

В нашият краен квартал бордюрите са ужасно високо, и като беше съвсем новороден се търкаляше и свличаше вътре. Огромна е разликата помжеду коша за новородено и коша за след 6 месеца

ето трите

кош за новородено

Скрит текст:

кошница

Скрит текст:

6 месеca

Скрит текст:

# 569
Мацето, сега виждайки вашия кош за новородено, разбирам защо не ги харесваш. Но нашия е съвсем друг, отвора, за който писах на сенника, има отвори отдолу, за да се проветрява и не е толкова как да го формулирам...обгръщащ бебето. Някак си има пространство и за бебе, и за циркулация на въздух.

Общи условия

Активация на акаунт