Операция на миома 3

• 107 826
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не се сърди човече, наистина и аз се зачудих като разбрах, че цената е двойна за лапарото в сравнение със София, а и на допълнителен легло-ден по още 100 лв, но реших, че там ще ми е най-спокойно от гледна точка на апаратура, професионалисти и отношение.
Твоите предразсъдъци от какво са се породили, може ли да споделиш?
Благодаря! Успех момичета!

# 391
...но моля те, наблюдавай ги Hug
О, можеш да си сигурна, че вече съм най-прилежният пациент за профилактични прегледи  Mr. Green
Отделно всеки ден меря докъде е върха на матката (дотук 7 см се е смъкнал надолу).

krems82, аз никога не съм яла много млечни. Но в рода ни всички жени са с миоми. Като казвам всички, имам предвид и баби, родени и живели в началото на миналия век. Т.е. жени с различен начин на живот и навици. Затова въобще не мисля, че има значение кой как живее... Tired аз не съм променяла начина си на живот.

Не се сърди, човече не пише ли какъв е състава? Или си крият рецептата  newsm78

Пишеше ги на моите - те са 2 торби, съдържанието на които се смесва по определен начин. Пише състава, но не и пропорциите...
Да Peace
Пускала съм ги в темата, ето ги пак:
Скрит текст:

Ето и рецептата:
Скрит текст:

Твоите предразсъдъци от какво са се породили, може ли да споделиш?
Защото положението ми беше изключително тежко. Двама лекари, които успяха да я хванат цялата на ехографа ми обясниха, че е обхванала цялата матка и не се знае като ме отворят какво ще се види, може да окаже, че няма нищо останало от нея. Той и още един лекар даже не успяха да я измерят, казаха само размерите на малките. Но в същото време ме убеждаваше, че няма никакъв проблем и ще оправим нещата. Въобще не попита искаш ли да те оперирам, нито кога ми е цикъла (операциите се правят след него, тогава е най-малко рисково, максимум до 12-ти ден), а направо попита асистентката си кога имат свободна дата и ме записаха за операция, падаше се по време на овулация  Crazy но това въобще не го интересуваше. Важно им беше да не изпуснат пациент, не да видят кога е оптималното време за рязане.
Тези неща ги осъзнах в последствие, иначе те омайват на място така, че само седиш и мигаш. Като влезеш в болницата е като по филмите...

# 392
Браво и от мен за хубавите резултати! Дано все така действат смаляващо билките. Аз също вярвам в алтернативната медицина,но се оперирах,защото все още не съм се отказала от идеята за второ дете. Просто нямах време за билки. Вярвам също,че заедно с билките трябва да се промени и начина на живот. Иначе ефект никакъв. Интересно ми е имали жени с миоми,които са вегетарианки. Смятам,че с млякото и месото внасяме голяма доза естрогени в организма ни и той реагира по някакъв начин. Също така има много писано и по темата за ксеноестрогените. Аз няма как изведнъж да променя всичко,но все пак когато всичко е в едни разумни граници може да не ми се появят отново тези миоми. Сега съм в търсене на билки за превенция срещу тези коварни образувания. Вчера ми предложиха една билка,но още я разучавам. Ще споделя като почна да пия нещо.
Кремс, преди време бях на един семинар на графиня Ангелика Волфскийл, която твърдеше точно, че консумацията на млечни продукти, месо, тестени изделия, картофи, ориз т.е. слузообразуващи храни допринася за появата на тези и подобни гадинки. Също така храната трябва да не е сурова, да е топла.
Водата, която пием да не е от пластмасова бутилка...
Старая се да не забравям тези неща, дано повече не се появяват тези гадове
 Peace

# 393
  • София
Благодаря, Не се сърди човече!
Като по филмите е там, да. Дано филмът да е бил с успешен край, без повторения Simple Smile

# 394
Може да спра да консумирам всички храни, но не и месото!!!  По принцип не ям сладко, въглехидрати - рядко (под формата на кафяв ориз или варени/готвени картофи); тестени - максимум веднъж в месеца - пица. Млечни мразя (мляко и сирена) и само ги консумирам във формата на салата Снежанка, таратор или пармезан. Старая се да готвим семпло и без храната да преминава през прекалено много процеси; да има винаги зелени зеленчуци на масата. Газирано не пия освен понякога шампанско  Blush, а без бяло вино не мога!  Embarassed
След целия стрес на ежедневието, ако се лиша от малките удоволствия вкъщи по-добре да лягам да умирам  baby_neutral
Иначе моята майка е оперирана от миома.
Според мен всичко зависи от стреса на който сме подложени, химията и хормоните в храните и замърсения въздух.  Thinking

# 395
Бабите ми не са били подложени на никакъв стрес (аз също водя много спокоен живот), те са яли само домашни неща и са живели в малки населени места с чист въздух.
Никаква разлика Laughing

В почти всички случаи става дума за наследственост. Като някои жени от онова време не са диагностицирани, ако са били безсимптомни, така че може и въобще да не са разбрали. Каквото и да правим не можем да избягаме от гена  Tired
Имам дъщеря, тя физически е изцяло на рода на мъжа ми, които нямат проблеми в това отношение, дано прекъсне традицията  Praynig

# 396
100% съм съгласна.
Брей, дано и моята дъщеря избяга и тя прилича на рода на мм. baby_neutral

# 397
  • Пловдив
Благодаря на включилите се по отношение на храненето  Hug Искам и още отзиви. Все си мисля,че нещо трябва да ги провокира тези образувания. В нашето семейство нито майка ми,нито баба ми са имали,освен ако не са разбрали за съществуването им Simple Smile А по отношение на наследствеността,нали знаете че има една теория,че болестите не се унаследяват,а вредните навици ,които ги провокират. Но пък бабите ни не са яли месо с хормони,не са използвали пластмаси  newsm78 newsm78 Истината кой ли знае къде е ?

# 398
И аз нямаше да разбера, никакви симптоми нямам, а е огромна. То нито боли, нито сърби това, при доста жени не пречи и на забременяване/износване.

Мога да се съглася, че пластмаси, хранене и среда влияят, ако има скок на болестта в определен период или в определен регион, или ако има някаква особеност м/у жените, които ги имат. Но доколкото съм говорила с лекари все още никой не е открил подобна, и жени с много здравословен начин на живот ги имат.
Така че радвайте се на живота с разумни ограничения...

# 399
  • Пловдив
Ами явно ще трябва някакви разумни ограничения Simple Smile  Но ще пия и билки за превенция,само да разуча какви. Вчера в едно магазинче за билки от Индия ми препоръчаха за профилактика шатавари да пия три месеца,после почивка три и така. Но и да не ям млечни или поне да ги огранича. Жената беше много компетентна за всичко свързано с Аюрведа и т.н. Но ми трябва още малко информация. Убедена съм ,че за всяка болест си има превенция и когато знаеш тялото ти къде е най- слабо си длъжен да действаш по въпроса Simple Smile

# 400
Много внимавайте какво пиете. Никога не бих посегнала към нещо от подобни магазини.
Имайте предвид, че билките не са безопасни, могат да повлияят в/у хормоните и да си докарате още проблеми.
Това, което го пия е изписано от сериозно име в хирургията.
Ако можете намерете лекар с диплома, който обаче работи и с алтернативна медицина. Иначе е опасно...

# 401
  • Пловдив
Така е,аз точно за това съм все още в процес на разузнаване  Hug

# 402
За храненето, преди се хранех с много боклуци и пушех, вече не. В момента ям месо, млечни, зеленчуци, плодове, малко зърнени и картофи. Поддържам размера, така да се каже, защото можеше у да се увеличат още по-бързо. Не съм срещала сериозни доводи за промени в храненето. Както казахте, разумни играничения.

# 403
  • София
Здравейте отново Simple Smile
Исках да попитам дали някой знае нормално ли е - вече съм 11ти ден след лапарото, от време на време пак си качвам температура до към 37,2 - 37,3, но за малко през деня, и освен това имам леко течение от време на време с кръв. Дали организмът все още се чисти и затова е кръвта или по-добре да си ида аз до лекаря...
Благодаря ви! Hug

# 404
  • Пловдив
Аз си имах температура като твоята 7-8 дена след операцията. Честно да ти кажа после не съм я мерила. За зацапването според мен е нормално. Но,ако си притеснена звънни на доктора по телефона,вместо да се разкарваш в това време.

Общи условия

Активация на акаунт