Операция на миома 3

• 107 885
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Спокойно, всяка втора жена има миома. Важното е да я следиш през няколко месеца, и ако наистина расте да се махне докато е малка с лапароскопия. Това е много щадящ метод, без да се отваря корема.

# 241
  • София
Спокойно, всяка втора жена има миома. Важното е да я следиш през няколко месеца, и ако наистина расте да се махне докато е малка с лапароскопия. Това е много щадящ метод, без да се отваря корема.

Напълно съгласна.
Аз моята си я отглеждах няколко години с размер около 3 см. Чак когато порасна до 5, предприехме лапароскопска операция. Можеше и още малко да я изчакам, но тогава ми бе удобно да се оперирам.

# 242
  • София
На същото мнение съм.  Peace

# 243
Благодаря ви! Сега съм малко по-спокойно.Аз се притеснявам най-вече понеже не съм раждала все още,и евентуално да не доведе до усложнения,понеже планираме скоро да правим опити  Rolling Eyes  И  това ми дойде много изведнъж,а и факта,че порасна за 7 - 8 месеца двойно ..  newsm78 Sad

# 244
Може и да не е нараснала, а да е грешка при меренето. Моята беше 7 см, когато в Майчин дом въобще не я видяха  Laughing 4 дни по-късно я забеляза друг лекар, а няма как за 4 дни да се е появила и скочила на 7 см.

Не забременявай докато се види, че не нараства. Тогава вече се консултирай с поне двама, за да кажат мнението си. Разположението на моите беше такова, че по никакъв начин не ми повлияха. Забременях от раз и износих нормално до термин, даже 3 дни след него.

# 245
Здравейте на всички!  Преди около 8 месеца при гинек.прглед ми откриха миома,която беще 1 см. Онзи ден бях на преглед отново и се оказа,че е пораснала от 1 на 3 см  Cry Cry   Казаха ми да не с притеснявам ,че не е за операция,но аз съм мн изплащена.. Казаха ми след 3 месеца да отида на преглед с 4д ехограф,като второ мнение,но аз се чудя,не е ли по-добре да ида по рано,не знам какво да правя.Някой,преминал през същото може ли да сподели мнение и опит .. на 26 съм ..И съм адски притеснена  Cry Cry Cry

Съгласна съм с коментарите на момичетата.
Аз следих точно 2 години няколко възела преди да ми ги изрежат. Ходих на преглед абсолютно всеки месец. При всяко замерване имаше разлика - веднъж се увеличаваха на размер, следващия път намаляваха. Така че, не се притеснявай излишно, освен ако самата ти не осещаш някакъв дискомфорт.... При мен единият просто започна да ми създава ядове при тичане, бързо ходене и особено при секс. Заради него ме вкараха за операция, пък се оказа, че всъщност другите са по-големи от него....
Ходи редовно на преглед - това е моят съвет!

# 246
Здравейте отново !
Мина и при мен операцията, успешно Simple Smile Отървах се от огромна 10см миома. Операцията беше отворена коремна. Искам да похваля екипа на УМБАЛ Плевен и екипа на доц. Чавдар Цветков -бяха безупречни ! Вече съм си вкъщи и се възстановявам лека полека, напредвам с всеки ден. Някой от вас има ли е синина около разреза ? Днес ми се появи чак 1 седмица след операцията и 2 дни след махането на конците. Мисля си че може би е нормално, не усещам нищо странно и различно, утре ще звъня да питам докторите все пак. Simple Smile

# 247
  • Под гъбата
Здравейте отново !
Мина и при мен операцията, успешно Simple Smile Отървах се от огромна 10см миома. Операцията беше отворена коремна. Искам да похваля екипа на УМБАЛ Плевен и екипа на доц. Чавдар Цветков -бяха безупречни ! Вече съм си вкъщи и се възстановявам лека полека, напредвам с всеки ден. Някой от вас има ли е синина около разреза ? Днес ми се появи чак 1 седмица след операцията и 2 дни след махането на конците. Мисля си че може би е нормално, не усещам нищо странно и различно, утре ще звъня да питам докторите все пак. Simple Smile
Един от най-добрите лекари в Плевен!
Синината може да мажете с Репарил гел или Лиотон, като не слагате на разреза.

# 248
nadito0o Simple Smile,

извинявай за неделикатния въпрос, но при такава голяма миома успяха ли да запазят матката ти?

Неотдавна се заговорих пред един кабинет с жена, на която точно с 10-сантиметрова миома са махнали и матката й. Тя много хвалеше лекаря, но за мен майсторство би било да й запазят матката.

През януари ми предстои операция и най-важното за мен е да успеят да запазят матката и левия ми яйчник. Затова правя и тази операция, за да мога да имам дете след това. Ако вече имах две деца, нямаше да се оперирам, независимо колко голяма е миомата ми, щях да се оставя в ръцете на алтернативната медицина, поне докато ножът наистина не опре до кокала. Сега просто нямам време... Rolling Eyes Затова ужасно много се притеснявам... Rolling Eyes При мен е почти 5 см. 

Бързо възстановяване от мен!  Simple Smile  Ако не желаеш не ми отговарай, това са прекалено лични неща. Извинявам се още веднъж ако по някакъв начин съм те засегнала с въпроса си.

# 249
Понеже моята е гигантска, изгледах де що има операции по нета, навсякъде запазват матката, дори при миоми по 20+ см.
Само тук лъжат и осакатяват жените, особено ако вече имат дете, направо действат.
Въпреки че последните години има светлина в тунела.

За твоя размер, и още повече, че е външна не бих я пипала преди да приключа с децата. Потърси и второ мнение...

nadito0o, бързо възстановяване  Hug

Аз съм на лекар след средата на януари и тогава ще го мисля. Умирам от страх Tired

# 250
Пема, аз също имах няколко миоми /вътрешни/, най-голямата от които беше 6,5 см. Направих операция в края на март, изрязаха ги, запазиха матката, в момента нямам никакви проблеми.

# 251
Здравейте на 28 години съм и имам направена хистероскопия на 3 миоми с не толкова големи размери, но за съжаление в кухината на матката, а не от външната страна. Откриха ги след първа неуспешна бременност, която започна от самото начало с много силно кървене. Операцията ми направи доц. Тюфекчиева в Майчин дом, като и трите миомни възела, които имах оставихме по няколко милиметра, за да не се дълбае стената на матката. Резултатите след 1 месец са, че 2 от възлите са се отлющили, а третия си седи около 9 мм. Говорих с доста специалисти, защото 2 месеца след операцията забременях, за съжаление отново бременноста приключи неуспешно. Мнението им е, че този малък възел е желателно също да бъде доизчистен до дъно, като мястото ще бъде запълнено с хиалуронов гел, а не горен.
Има ли жени в сходна ситуация или такива, които могат да изкажат мнение? Благодаря предварително на всички. Simple Smile

# 252
Операцията е била тежка - доста трудно, но са успели да я извадят и да запазят матката и всичко останало Simple Smile
Смело мога да твърдя, че този екип прави всичко възможно да запази матката особено пък на млади жени, които не са раждали още ( какъвто е и моя случай нс 25 години съм).
Едно от най-важните неща е да бъдете възможно най - спокойни преди операцията. Страх има със сигурност, но приемете че е за добро и просто нещо през което трябва да преминете, за да си имате дете един ден живот и здраве . Съберете повече сили за възстановяването след това, защото аз може би не очаквах, но такива болки не съм изпитвала . Хубавото е че след втория ден започват да отшумяват и всеки ден се чувствам много по-добре. А ако имате шанс за лапароскопска операция няма място за притеснения - в същия ден оперираха още 2 жени с робота едната на 50, а другата на 76 - още на следващия ден бяха на крака и се разхождаха спокойно.
За жени от Варна с подобни проблеми препоръчвам д-р Ваня Кирилова, тя е от екипа на доц. Цветков и през събота преглежда в медицински център Ева във Варна. Чакането е много, но си заслужава всяка минута.
Пожелавам успех на всички !

# 253
Здравейте,
моята операция беше отворена, още на другия ден бях на крака, болки имах, но бяха в рамките на нормалното, почти не съм пило обезболяващи. На 6 ден даже бях и на работа, така че няма нищо страшно.

# 254
nadito0o Simple Smile,

извинявай за неделикатния въпрос, но при такава голяма миома успяха ли да запазят матката ти?

Неотдавна се заговорих пред един кабинет с жена, на която точно с 10-сантиметрова миома са махнали и матката й. Тя много хвалеше лекаря, но за мен майсторство би било да й запазят матката.

През януари ми предстои операция и най-важното за мен е да успеят да запазят матката и левия ми яйчник. Затова правя и тази операция, за да мога да имам дете след това. Ако вече имах две деца, нямаше да се оперирам, независимо колко голяма е миомата ми, щях да се оставя в ръцете на алтернативната медицина, поне докато ножът наистина не опре до кокала. Сега просто нямам време... Rolling Eyes Затова ужасно много се притеснявам... Rolling Eyes При мен е почти 5 см. 

Бързо възстановяване от мен!  Simple Smile  Ако не желаеш не ми отговарай, това са прекалено лични неща. Извинявам се още веднъж ако по някакъв начин съм те засегнала с въпроса си.

Всичко е запазено за щастие.
Аз моята я чаках 2 години от страх.. не знам дали беше голяма грешка
Бях решила, че може би ще изчезне, пих турта и какво ли още не, просто се правех че я няма. За две години стана двойна. В началото беше 5 см тогава може би съм имала шанс за оперяция с робота и по-бързо възстановяване.
Моят съвет е да не отлагаш много, възстановяването е дълго. На мен ми казах година и половина дори две никакво забременяване..
За това малко съжалявам, че чаках толкова, но пък може би е за добро преди 2 години наистина не бях готова да мина през това.
Успех, не се страхувай - бъди смела ! Smile

Общи условия

Активация на акаунт