Операция на миома 3

• 107 809
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Пролетина, виждам, че сте в Бургас.
В София и Плевен ходила ли сте на лекар? За мен най-добрите диагностици и хирурзи в тази област са там, даже най-вече в Плевен.

# 436
proletina, и моят съвет е да се ориентираш към София или Плевен.

Препоръчвам ти д-р Попов във Вита София, ако решиш да е в София. При разговора с него ми обясни, че винаги пази матката. При мен случаят беше тежък и не ми го обеща 100%, но съм сигурна, че ако има начин ще ти я запази.

Голямо име в Плевен е Горчев.

Направи няколко консултации, за да видиш различни мнения, но не отлагай.

Стискам палци!

# 437
Ходила съм в Плевен при Горчев- мнението му е същото като на лекарите в Бургас. Смятам да направя и консултация в София и тогава да действам, просто търся лекар който може да ми спаси матката, ако няма такъв оперирам се в Бургас.

# 438
 Здравейте, момичета с миоми!
 Включвам се да споделя моята радост-на 23.01.2017 ехографът показа, че миомата ми се е свила до 4см. Не мога да повярвам! Минах през следните размери-април 2011-8 см, август 2011- проф. Горчев отчете 11 см, януари 2016- д-р Попов отчете 14 см. Предстоеше ми операция, изчаквах едни резултати. Реших да посетя център “Хармония“ Бургас с ръководител Марина Логвиненко. Абсолютно с недоверие прекрачих прага. Бях пила всевъзможни билки, билкови смеси, които ми изпращаха билкари от цялата страна, диети, хомеопатия, промивки, компреси. Посрещна ме Марина, изслуша ме, не е имала такъв пациент с моя букет от болести, не обеща нищо. Сложи ме на диагностика на апаратурите си, биорезонанс, лазер, заредена вода и каза: “Ще пробваме!“ Сега след шест месеца видяхме резултата. Продължаваме. Благодаря ти, Марина!

# 439
  • София
Здравейте, момичета с миоми!
 Включвам се да споделя моята радост-на 23.01.2017 ехографът показа, че миомата ми се е свила до 4см. Не мога да повярвам! Минах през следните размери-април 2011-8 см, август 2011- проф. Горчев отчете 11 см, януари 2016- д-р Попов отчете 14 см. Предстоеше ми операция, изчаквах едни резултати. Реших да посетя център “Хармония“ Бургас с ръководител Марина Логвиненко. Абсолютно с недоверие прекрачих прага. Бях пила всевъзможни билки, билкови смеси, които ми изпращаха билкари от цялата страна, диети, хомеопатия, промивки, компреси. Посрещна ме Марина, изслуша ме, не е имала такъв пациент с моя букет от болести, не обеща нищо. Сложи ме на диагностика на апаратурите си, биорезонанс, лазер, заредена вода и каза: “Ще пробваме!“ Сега след шест месеца видяхме резултата. Продължаваме. Благодаря ти, Марина!

Колко ти платиха за рекламата?

# 440
Изпревари ме ........Simple Smile

# 441
custo, публикувай изследванията, ще е интересно да ги видим  Peace

# 442
  • София
 smile3506 "айде стига бе..... това е абсурд...

# 443
Включвам се в темата, тъй като ми предстои операция на миома на задната стена, 7см при д-р Славчев. Наблюдаваме я от поне 7г. Вероятно я имам от 10г. Обаче си расте пущината. Когато бях бременна със сина ми през 2009 беше 2см. А за последната година е нараснала с 1см.
Вчера бях на преглед в частния му кабинет и се консултирах какво да правя. Напоследък от лятото насам боледувам при всеки цикъл - хващам вируси  newsm78, сякаш ми пада имунитета точно 1-2 дни преди цикъла. Случвало ли се е някому подобно нещо. И така всеки месец. От 7-8 месеца насам. Отделно като дойде, 2ри ден е ад - сякаш цялата ми кръв изтича в един ден. После се влачи още седмица мъждалеейки. Но аз съм като парцал - отпаднала, без тонус, направо не съм човек едва ходя на работа в тези дни. А вкъщи съм с 2 деца и като нямам жизненост - не си е работа.
Докторът ме посъветва да я оперирам и да забравя. Каза че ще запази матката. /а преди на други прегледи ми казваха направо и нея че ще махат, което леко ме същиса, щото пък все още ми се ще да имам нормален живот, не съм чак толкова стара - 42г. /.
И така, реших да направя операцията след 2м.
И съответно всичко свързано с това ме вълнува. Сега чета по старите теми. Имам правени две секцио и ми е ясно какво представлява коремната операция. Малко ме е яд, че ще излезна от строя за месец и от работа... но пък здравето преди всичко.
Ще се радвам на всякакви отзиви за доктора, съвети за престоя в Майчин дом, за възстановяването след операция. И също много ми е интересно - тези които са я преживели, как се чувстват - подобрява ли се качеството на живот.
Вече така съм си свикнала с тази миома, че си мислех че мога с нея да си живея. Но пък тя ще си расте. А вече почва да ми притиска пикочен мехур - често ходя до вц. Предполагам че имат връзка нещата. Ама знам ли? помагайте  Peace

пропуснах да изясня...

кога се прави операция на миома, спрямо цикъла. Разбрах че след цикъл. Но моят за два месеца може да се измести, скъси и докато дойде денят за операция през април да се окаже че ми се пада 20ти ден от цикъла. Това лошо ли е?
Моля, помагайте с конкретно мнение. Ако трябва да местя дата на някъде.

Благодаря за пожеланията и че ме подсетихте за книга, момичета!  bouquet
 НСЧ, змия, Славчев ще ме оперира в МД. Имам представа за мизерията там, но е от преди 9 години (имам склапелна конизация) Прецених обаче, че ще стискам зъби заради лекаря. Както казах частта от разговора, в която коментирахме вида операция ми се губи  Embarassed Все ми се струва, че каза лапароскопска, но след като изчетох темите взех да се съмнявам дали това е казал  Laughing Вярно имам му доверие, но пък съм такава паника на моменти, че сама не се търпя  ooooh!
 TopsyG , би ли споделила моля на лични какви усложнения се появиха при теб. Винаги съм била с много болезнен цикъл. Иска ми се да съм подготвена какво може да ми се случи четейки твоята история.
 Ще се отчета като мине следващата седмица. Стискайте палци да се опазя и здрава в това време, че не ми се отлага повече.

Ще следя с интерес как е минало при теб - вече е минало, доколкото разбирам. Предстои ми същото след 2 месеца при същия доктор. Моля, пиши подрробно всичко, защото всичко е от значение! на кой ден от цикъла ти направиха операцията

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 01:13 от Не се сърди, човече

# 444
Направила си добър избор, за Славчев съм чувала само добри неща Peace
Размерите са малки, въобще не може и да става дума за махане на матката, уточни това и настоявай!
Но! Размерите са малки, което те прави подходяща за лапароскопия. Тя е много по-лека, възстановянето също. Обсъждали ли сте този вариант?
Попов във Вита е цар на лапарото (беше завеждаш отделението точно по такива операции в Шейново), ако искаш направи една консултация, 35 лв. е прегледът при него, но си заслужава да опиташ. Не може да се сравни с коремна в никакъв случай Peace

За описаните проблеми, при мен не са се проявявали. Но това е много индивидуално, така че е възможно и да са от нея.

Успех! И пиши развитието  Hug

Скрит текст:
А, с теб май се познаваме от августинките 2004, nikol78 съм аз  Simple Smile

# 445
На мен, след 3 седмици чакане ми дойде писмо за час в болницата след като уведомих джипито (индийка на видими 20г., която четеше в нета докато аз обяснявах и ме 'прегледа' с опипване на корем). Ще правя вагинален ехограф в сряда и от там според резултата ще ходя на гинеколог и ще прося операция по възможност лапароскопска.

# 446
А напипа ли я с ръка?

# 447
Не, пипа на грешното място  hahaha
При положение че аз сама си я напипвам.

Но ехографът се надявям да я регистрира и вече да ме възприемат сериозно.

# 448
При положение че аз сама си я напипвам.

Но ехографът се надявям да я регистрира и вече да ме възприемат сериозно.
Не разбрах, в коя държава са тези "прегледи"? Великобритания?

Другата седмица и аз съм на контрола да видим какво е станало с моята миомка....Ако не е спаднала ще играе ножа сериозно Sick

# 449
Joy

Не разбрах, в коя държава са тези "прегледи"? Великобритания?
Тя е само джипи, нашите тук даже не пипат, направо дават направлението. Важното е, че има насрочен ехограф да я види специалист.

Успех и на двете!

Общи условия

Активация на акаунт